Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Με μεγάλη συμμετοχή η κοπή της πίτας των εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω για το 2019





Με μεγάλη συμμετοχή έγινε στις 24 Ιανουαρίου 2019 η καθιερωμένη κοπή της πίτας των εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Τσούνης υποδέχθηκε όλους όσους παραβρέθηκαν και μίλησε για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
Εστιάσθηκε ιδιαίτερα στη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού τονίζοντας πως από τους δήμους στα Δυτικά, το Αιγάλεω επιμένει να μην το αποδίδει στους εργαζόμενους.
"Δεν μπορεί ο δήμος Αιγάλεω να είναι πίσω ή ένα βήμα πίσω από τους άλλους δήμους. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συμμετάσχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η γενική συνέλευση του συλλόγου" είπε.
Στη συνέχεια μίλησαν οι επικεφαλής  των παρατάξεων του σωματείου.


Στη συνέχεια ο κ. Παπαδιάς πήρε το λόγο χαιρέτισε και μεταξύ των άλλων τόνισε πως οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν. Η διοίκηση δεν έχει διαφωνίες με τους εργαζόμενους για τα διεκδικούμενα, με τη μόνη διαφορά ότι περιμένει νομοθετική ρύθμιση για όλους και όχι μόνο για όσους έχουν κάνει προσφυγή. Στην προσφυγή που κάνατε πρωτόδικα δικαιωθήκατε. Η διοίκηση του δήμου, σεβόμενη την απόφαση θα προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων.

Ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας αφού ευχήθηκε τα καλύτερα για τους εργαζόμενους εστιάσθηκε στην δυσκαμψία της διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω να κάνει για τον 13ο και 14ο μισθό ότι έχουν κάνει όλοι οι άλλοι δήμοι στη Δυτική Αθήνα αλλά και η πλειοψηφία των δήμων στην Ελλάδα. Να βγάλει αποφάσεις που να δικαιώνει τους εργαζόμενους. Είχε όλη την άνεση να μην προσφύγει στα δικαστήρια και στο εφετείο, τόνισε.
Στη συνέχεια ο κ. Γκίκας μίλησε για το 2019 ως προεκλογική χρονιά και επισήμανε προς τους εργαζόμενους "Εσείς γνωρίζετε τι πρέπει να γίνει για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα για τους εργαζόμενους στο Δήμο μας. και βλέπετε πως είναι τα πράγματα ως τώρα" είπε.

Ο κ. Παναγιώτης Σαντζαρίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση μίλησε για τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και καυτηρίασε τη στάση του δημάρχου που "ώς μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το χέρι και ψηφίζει μνημόνια και από την άλλη στη δήμο "κόπτεται" για τα δικαιώματα των εργαζομένων", όπως είπε. Τέλος επεσήμανε στους εργαζόμενους πως έχουν τεράστια πείρα και στις εκλογές να μην οδηγηθούν σε αυταπάτες.


Ο επικεφαλής της Παράταξης ‘’ΑΙΓΑΛΕΩ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ’’ κ. Λάμπρος Σκλαβούνος αφού ευχήθηκε σε όλους, περιεκτικότατα τόνισε "Η διοίκηση θα πρέπει να είναι συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα σας για τον 13ο και 14ο μισθό"
Από τον συνδυασμό "Ώρα Αιγάλεω" ο κ. Ηλίας Μάνδρος μιλώντας στους εργαζόμενους αφού ευχήθηκε, τόνισε: " Είμαστε Αιγάλεω, είμαστε εδώ δίπλα σας, χωρίς πολιτικές ταυτότητες, να σας στηρίξουμε σε ότι χρειαστείτε!"

Από την παράταξη ¨Ρήγμα στα Δυτικά" ο κ. Παντελής Βαϊνάς μίλησε για το εκλογικό χρώμα που έχει το 2019, τόνισε πως ο 13ος και 14ος μισθός είναι κάτι που έχει κατακτηθεί με αγώνες και τα κόψανε άδικα, όπως κόψανε πολλά εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από το '10 και μετά. Μπορεί να είμαστε όλοι Αιγάλεω, επεσήμανε, αλλά δεν είμαστε όλοι σε μια κερκίδα που φωνάζουμε για την ομάδα. Υπάρχει διαστρωμάτωση. Εγώ αισθάνομαι ως συμπολίτες μου όλους τους εργαζόμενους. Και στο Αιγάλεω και παντού. Όμως όποιος βρίσκεται στο "πάνω μέρος της πυραμίδας".... Δεν είναι όλα αταξικά και ουδέτερα. Είμαστε εργαζόμενοι. Αυτοί που κόψανε τα δώρα σαν κυβέρνηση, έρχονται τώρα και λένε σαν διοίκηση του δήμου, να μην ασκηθεί έφεση για τα δώρα.  Είναι μια υποκρισία. Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα σας να μην ασκηθεί έφεση. Σας καλούμε να είμαστε μαζί σε όλους τους αγώνες. Να μην βολευόμαστε από τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι αλλά να διεκδικήσουμε το καρβέλι.


Για τον Παλμό Ανδρέας Τασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου