Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Για την υλοποίηση του Νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία στην περιφέρεια του Δήμου Αιγάλεω




Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Αιγάλεω σχετικά με την Νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία στην περιφέρεια του Δήμου, αναφέροντας  πως ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, την χρηστικότητα της εφαρμογής του στο Αιγάλεω  τονίζοντας δεν θα υπάρξουν απολύσεις αλλά τουναντίον εξασφαλίζονται νέες προσλήψεις προσωπικού.

"Επειδή πολλά γράφονται και κυκλοφορούν σχετικά με την υλοποίηση του Νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία στην περιφέρεια του Δήμου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:



1.    Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου (αρ.απόφ. 401/2018) αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία την εφαρμογή του Ν. 4521/2018 από το σχολικό έτος 2019 – 2020
(επισυνάπτεται η απόφαση).



2.    Η προσαρμογή των Βρεφονηπιακών Σταθμών από τον Σεπτέμβριο του 2019 στο νέο πρόγραμμα, θα δώσει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν νέα τμήματα βρεφών και να ικανοποιηθούν δεκάδες αιτήσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας, που δεν υπήρξε η δυνατότητα να ενταχθούν, λόγω υπερκάλυψης των θέσεων (94 βρέφη και 70 νήπια εκτός το 2018).



3.    Με την εφαρμογή του Νόμου προφανώς και δεν θα υπάρξουν απολύσεις αλλά τουναντίον εξασφαλίζονται νέες προσλήψεις προσωπικού, τόσο στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς όσο και στα Νηπιαγωγεία.



4.    Τέλος ενημερώνουμε ότι στη Γ’ Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης που ανήκει ο Δήμος Αιγάλεω (Αγίας Βαρβάρα, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Πετρούπολη), ο Νόμος για την προσχολική αγωγή θα εφαρμοστεί το 2019 σε όλους τους Δήμους της περιοχής μας, εκτός από το Δήμο Πετρούπολης, παρά την εκφρασμένη θέλησή του, λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών.


Η απόφαση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου