Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Δήμος Αγίας Βαρβάρας - Εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα: την ορθή χρήση κατανάλωσης του αλκοόλ




 Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) οργανώνει την 6η πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την Ορθή Κατανάλωση του Αλκοόλ, υπό την Αιγίδα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκστρατεία διεξάγεται με την αποκλειστική υποστήριξη της Diageo.

Ο στόχος της εκστρατείας αυτής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση του αλκοόλ. Στόχος μας είναι η καλύτερη κατανόηση των συνεπειών της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ και η αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με το αλκοόλ και την οδήγηση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ατυχημάτων.

Η συντονισμένη αυτή εκστρατεία ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο υποστηρίζεται με παράλληλες δράσεις όπως καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Tύπο καθώς και εκτεταμένη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε Δήμους της Ελλάδος, σε εξεταστικά κέντρα υποψηφίων οδηγών, πανεπιστήμια, δημοτικά ιατρεία, ΚΕΠ Υγείας, λιμάνια, αεροδρόμια και θέατρα. Παράλληλα η δράση συνεχίζεται με την ανάρτηση των link DRINK IQ (quiz) και ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ σε όλα τα site των δήμων μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Μετρήστε τις γνώσεις σας για το αλκοόλ
 
Ποιο ποτό περιέχει περισσότερο αλκοόλ; Γνωρίζετε ότι μια συνηθισμένη μερίδα ποτού (ουίσκι, τζιν, βότκα κλπ.) περιέχει την ίδια ποσότητα αλκοόλ όπως π.χ. μία μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί που σερβίρεται στο μπαρ; Οι γυναίκες και οι άνδρες επηρεάζονται το ίδιο από το αλκοόλ; Περάστε 5 ευχάριστα λεπτά συμπληρώνοντας το διαδραστικό mini quiz και βελτιώστε το drinkiq σας.

Η ιστοσελίδα της Ε.Ε.Κ.Π.Π.Υ. ΑΛΚΟΟΛ & ΑΝΗΛΙΚΟΙ περιλαμβάνει πληροφορίες και συμβουλές για τα συνήθη παιδιατρικά ζητήματα και αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες, μία εκ των οποίων είναι το «Αλκοόλ 18+. Εξηγώ στο παιδί μου γιατί». Μέσω αυτής της ενότητας, ο γονέας μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες που έχει η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από εφήβους, τους τρόπους ανίχνευσης του προβλήματος, καθώς και τα μέσα αναζήτησης λύσεων και διεξόδων.

Δυο λόγια σχετικά με το DRINKiQ -Quiz 
 
Μάθε περισσότερα για τις επιδράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό, και γνώρισε πώς η υπεύθυνη κατανάλωσή του μπορεί να αποτελεί μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Επίσης, μπορείς να βρεις συμβουλές για το πώς να καταναλώνεις αλκοόλ εντός των ορίων καθώς και να αξιοποιείς καλύτερα κάθε περίσταση. Η Diageo έχει αναλάβει δέσμευση για την αποφυγή και τη μείωση της αλόγιστης κατανάλωσης του αλκοόλ παγκοσμίως. Έχουμε συνεργαστεί με τους σημαντικότερους παραγωγούς αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως προκειμένου να βοηθήσουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μειώσει την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ. Μάθε περισσότερα για τα παραπάνω, καθώς και για άλλες επιτυχημένες πρωτοβουλίες μας που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της επεισοδιακής άμετρης κατανάλωσης, της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ  καθώς και της κατανάλωσης αλκοόλ κάτω από τη νόμιμη ηλικία. 

Quiz banner

Η Diageo Hellas υποστηρίζει την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας και μαζί δημιουργούν ιστότοπο
για την ενημέρωση των γονέων αναφορικά
με τους ανήλικους και το αλκοόλ

Η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας δημιούργησε με τη στήριξη της Diageo, την ιστοσελίδα http://www.socped.gr με συμβουλές για τους γονείς, προκείμενου να προστατέψουν τα παιδιά τους από την κατανάλωση αλκοόλ πριν τα 18.


Δήμος Αγίας Βαρβάρας εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα: την ορθή χρήση κατανάλωσης του αλκοόλ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου