Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Πετρούπολης


Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα,
Δευτέρα 28 Μαϊου 2018 η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Γερμανό Γκίκα, Ιερέων και Ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Πεντηκοστή και την Εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ιλίου αναφερόμενος στην συγκέντρωση και την αναμονή των μαθητών του Χριστού για την υπόσχεση που τους είχε δώσει, ότι όταν Εκείνος φύγει θα στείλει άλλον παράκλητο, άλλον παρηγορητή, άλλον λυτρωτή, το Πνεύμα της αληθείας το οποίο φωτίζει τον άνθρωπο.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η έλευση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους και συνέχισε σημειώνοντας χρονικές στιγμές στις οποίες η Εκκλησία επικαλείται το Άγιον Πνεύμα.

''Ο Παράκλητος, είναι αυτός που μετατρέπει τον άρτο και τον οίνο σε Σώμα και Αίμα Χριστού, είναι αυτός που Αγιάζει το νερό της κολυμπήθρας, είναι αυτός που μας δίνει την δύναμη του με το Άγιο Μύρο και ορίζει σε καθέναν ξεχωριστά απο εμάς τα χαρίσματα του" τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Να σημειωθεί ότι πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροθεσία του Εφημέριου του Ιερού Ναού και Υπεύθυνου του Φιλοπτώχου Ταμείου π. Σπυρίδωνος Αργύρη, δίδοντας του για τις αξιέπαινες προσπάθειες της Ιερατικής του Διακονίας τις οποίες επιτελεί από την ημέρα της χειροτονίας του και συνεχώς επαυξάνονται, τον Τιμητικό βαθμό του Σταυροφόρου.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ιλίου εξήρε την προσπάθεια της Εορτής Αλληλεγγύης, εορτή η οποία διοργανώνεται με επιτυχία για διάστημα των τεσσάρων τελευταίων ετών συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ενισχύοντας συνανθρώπους της ευρύτερης περιοχής της Πετρούπολης και της Ενορίας της Αγίας Τριάδος.

Τέλος να αναφερθεί ότι το απόγευμα θα τελεστεί η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Τριάδος καθώς και των Ιερών Λειψάνων τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό στους δρόμους της Πετρούπολης..


Όλες οι φωτογραφίες : ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου