Έχουμε συνηθίσει να περιγράφουμε έννοιες όπως "έχω ένα σπίτι","έχω ένα οικόπεδο" "έχω μια επιχείρηση". Πόσο αληθινό είναι αυτό;
Αλήθεια έχεις σπίτι; Πράγματι έχεις οικόπεδο; Σου ανήκει η επιχείρηση σου;
Κατά το άρθρο 1 § 1 του Συντάγματος (1975/1986/2001/2008) «Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος». Εκτός αυτού (του δημοσίου συμφέροντος), προβλέπονται και άλλοι περιορισμοί όπως η δυνατότητα της αποζημίωσης της ακίνητης ιδιοκτησίας με τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης, που προβλέπεται από το ίδιο το Σύνταγμα.
Όταν το κράτος δεν υφίσταται λόγω περιορισμών (μνημόνιο) ή επικυριαρχίας (θεσμοί), ή ελεγχόμενου τραπεζικού συστήματος (EFSF -IMF) τότε παύει η έννοια της ιδιοκτησίας όπως την είχαμε ορίσει.
Πρακτικά είναι κάθε τίτλος ιδιοκτησίας, ένας τίτλος ενοικιοστασίου του πολίτη χωρίς δικαιώματα απέναντι σε ένα "κράτος" που διακυβερνείται από πολιτικές "ορντινάτσες". Με βάση λοιπόν την ψευδεπίγραφη ιδιοκτησία οι πολιτικές ηγεσίες εκτελώντας τις εντολές του άυλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου καθυποτάσουν συνειδήσεις αξιοπρέπεια αυτοσεβασμό καθολικά απέναντι στην Οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι μια διακήρυξη που υιοθετήθηκε από την απόφαση 217 A (III) της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1948 (A/RES/217, 10 Δεκεμβρίου 1948)
Εν έτι 2018 οι Έλληνες πολίτες ρημαγμένοι ηθικά πνευματικά και οικονομικά από τους σύντομης διάρκειας διαχειριστές της εξουσίας, με σκυμμένα κεφάλια παρακολουθούν απαθείς και χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού τις ορντινάτσες να κατάσχουν να νομοθετούν και να βιαιοπραγούν απέναντι σε κάθε μορφή ιδιοκτησίας. Ορντινάτσες που δείχνουν έτσι τον φιλαυτισμό τους , τον φιλοτομαρισμό τους, διαλύοντας κάθε κοινωνική συνοχή που δημιουργεί ένα έθνος στο όνομα του "γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι;"
Τα νούμερα αμείλικτα.
Το παγκόσμιο χρέος ανήλθε στο ύψος ρεκόρ των 226 τρισ. δολαρίων- τρεις φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ (άραγε σε ποιόν οφείλουν);
Tο χρέος της γενικής κυβέρνησης το 2017 στα 318,6 δισ. ευρώ α ή στο 174,8% του ΑΕΠ αντιστοίχως.
Περισσότεροι από 1.700.000 Έλληνες πολίτες με χρέη προς το Δημόσιο.
Στην εποχή λοιπόν του αμείλικτου φιλοτομαρισμού της πολιτικής εξουσίας, η ιδιοκτησία έχει χαθεί στο όνομα του χρέους που θα δεσμεύει την χώρα επί εκατονταετίες.
Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν "ενοίκιο" για τον αέρα που αναπνέουν ,να παράγουν υπεραξία για να φορολογηθή αισχρά στο όνομα του χρέους ,να σύρονται καθημερινά στα δικαστήρια για να συντηρηθή το αποικιοκρατικό σύστημα χωρίς έλεος .
Και όλα αυτά ελεγχόμενα μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των αθλίων.
Τι και εάν έχεις πισίνα να χαίρεσαι τον ελεύθερο χρόνο, τι και έαν έχεις αυτοκίνητο να μετακινηθείς, όλα στην πλειοψηφία τους είναι υποθηκευμένα σε Τραπεζικές επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν ασύστολα, την όποια παραγόμενη εργασία και την υπεραξία της. Αν και η υπεραξία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης έχει χαθεί νομοτελειακά από τις κρυφές περιβόητες αφανείς προτιμησιακές συμφωνίες είτε μέσω κρατών είτε μέσω υπερακτίων επιχειρήσεων.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι το τέρας της πολιτικής εξουσίας δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και αναγκαστικά "φοροδιαφεύγουν" και εισφοροδιαφεύγουν σιωπηρά προσπαθώντας να κρατήσουν τα "κεκτημένα" επί σειρά ετών από τον Τραπεζικό δανεισμό ή την "ανάπτυξη" της οικονομίας από στοχευμένες παρεμβάσεις.
Τα αδιέξοδα τεράστια την ίδια στιγμή που οι πολεμικές συρράξεις και ο πολεμικός εξοπλισμός είναι η αιχμή και η έσχατη οικονομική λύση που δυστυχώς εφαρμόζεται ανοδικά παγκοσμίως.
Η εποχή των αναδεικνυόμενων πολεμικών εξοπλισμών έχει έρθει εδώ και δεκαετίες επιβάλλοντας τον νόμο του ισχυρού που παίρνει την θέση του ¨κράτους" αντικαθιστά την ιδιοκτησία με επιβολή ισχύος κάνοντας τον πολίτη να "ευχαριστεί" που δεν τον κάψανε ζωντανό, δεν τον αποκεφάλισαν, δεν τον έκδιωξαν από την "ιδιοκτησία" του και "προστατεύτηκε" και εδώ είναι το παράδοξο από τους ίδιους τους διώκτες του. Τις "ορντινάτσες" της πολιτικής εξουσίας.
Η εποχή της πεονίας και του νεοφεουδαλισμού είναι εδώ.
Μη ζήτει τα γενόμενα γίνεσθαι ως θέλεις, αλλά θέλε γίνεσθαι τα γινόμενα ως γίνεται και ευροήσεις.
Επίκτητος, 50 μ.Χ.-120 μ.Χ, Στωικός φιλόσοφος
- Χατζηαναγνώστου Γιώργος
ww.fotavgeia.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου