Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Καμία νομιμοποίηση κανενός είδους ναρκωτικού λέει η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης!

 



Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης, παρουσία μάλιστα υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, με χορηγούς και θυγατρικές εταιρείες ομίλων που διακινούν και εμπορεύονται κάνναβη, αλλά και με τους μελλοντικούς επενδυτές.

    Η συγκεκριμένη έκθεση δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, το επόμενο διάστημα, το νομοθετικό πλαίσιο που θα αφορά στην καλλιέργεια και διακίνηση «φαρμακευτικής» κάνναβης, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη νομιμοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών.

    Στο σημερινό σύστημα η παραγωγή και εμπορία ναρκωτικών είναι πηγή ασύλληπτου κέρδους.

Πόλεμος, φτώχεια, πείνα, κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία, ανισότητα είναι το υπόβαθρο όπου «ακουμπάνε» τα ναρκωτικά. Εξάλλου, στην πραγματικότητα, αυτό που ενδιαφέρει και τη σημερινή κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει κάθε πεδίο δραστηριότητας για το κεφάλαιο, να δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες για τα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου του φαρμάκου. 

    Μάλιστα, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών η κυβέρνηση χρησιμοποιεί χυδαία και αντιεπιστημονική επιχειρηματολογία, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για ένα «παρεξηγημένο φυτό», «αθώο» κι άρα «υγιεινό»!

Η κάνναβη, όμως όπως και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά, είναι μια ναρκωτική ουσία που επηρεάζει τον εγκέφαλο, επιδρά στη μνήμη, την κρίση και την αντίληψη και προκαλεί εξάρτηση, όπως άλλωστε όλα τα ναρκωτικά. Το αποτέλεσμα αυτής της επιχειρηματολογίας είναι η δραματική αύξηση του αριθμού των νέων που κάνουν χρήση κάνναβης.

    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι εγκληματικό και επικίνδυνο.

    Ως Δημοτική Αρχή ιεραρχούμε τον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Γι΄ αυτό, εξάλλου, το 2016, πραγματοποιήσαμε σύναψη συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ, προχωρήσαμε στην «Καμπάνια κατά των ναρκωτικών», αφιερώνοντας όλες τις δράσεις μας (Αθλητική Άνοιξη – Καλοκαίρι, Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, Καλοκαιρινοί Παιδότοποι, Αθλοπαιδιές κτλ) σε αυτό τον αγώνα, διοργανώνοντας ημερίδες στα σχολεία της πόλης, με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, συσκέψεις με συλλόγους και σωματεία, καθώς και μία σειρά άλλες ποικιλόμορφες εκδηλώσεις.

    Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε, ενώ θα πραγματοποιήσουμε αντίστοιχες δράσεις και αυτή τη χρονιά.

    Διεκδικούμε: 
-   Στήριξη των Κέντρων Πρόληψης με διαρκή προγράμματα πρόληψης σε όλα τα σχολεία και τακτή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα εξαρτήσεων.
-   Να δοθεί βάρος στην Πρωτογενή Πρόληψη με στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού μέσα στην εκπαίδευση.
-   Καμία νομιμοποίηση κανενός είδους ναρκωτικού.

                                                                     Η Δημοτική Αρχή
                                                                        24/01/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου