Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Κηρύγματα µίσους σε τζαµιά σε Περιστέρι, Αιγάλεω; Φόβοι στην ΕΛ.ΑΣ. για ένα «τυφλό» χτύπηµα;


Με αφορμή δημοσιεύματα πως "Σε εφιάλτη διαρκείας εξελίσσεται για την ΕΛ.ΑΣ. η ροή ασαφών
πληροφοριών και ενδείξεων για ενδεχόµενο χτύπηµα από µικρό πυρήνα φανατικών τζιχαντιστών -κυρίως από τη Βόρεια Αφρική ή τα Νότια Βαλκάνια στην Ελλάδα." υπάρχουν πολλές φωνές που θα ήθελαν να είναι καθησυχαστικές ως προς το κοινό αίσθημα ασφάλειας των πολιτών για το συγκεκριμένο θέμα.

Kηρύγματα µίσους σε οκτώ τζαµιά σε Σεπόλια, Πατήσια, Περιστέρι, Αιγάλεω

To ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Σαββάτου και μεταξύ των άλλων τονίζει:

"Οι αναφορές ευρωπαϊκών υπηρεσιών -ύστερα από τα περιστατικά στη Βαρκελώνη και το Αµστερνταµ για µεγάλο σχέδιο επιθέσεων στην Ευρώπη από «δίκτυο» Μαροκινών και Αλγερινών τζιχαντιστών, αλλά και οι πληροφορίες για κηρύγματα µίσους σε οκτώ τζαµιά σε Σεπόλια, Πατήσια, Περιστέρι, Αιγάλεω και αλλού προκαλούν τεράστιους φόβους στην ΕΛ.ΑΣ. για ένα «τυφλό» χτύπηµα.

Αστυνοµικοί του Ισλάµ

Αυτοί οι φόβοι εντείνονται ύστερα από πληροφορίες Αστυνοµικών Τµηµάτων σε Πατήσια, Αγιο Παντελεήµονα και αλλού ότι έχουν εµφανιστεί φανατικοί ισλαµιστές στο κέντρο της πόλης, που ελέγχουν σαν «αστυνοµικοί του Ισλάµ» άλλους µουσουλµάνους για την τήρηση του θρησκευτικού νόµου.
Ίσως πιο ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες ότι υπάρχουν πιθανόν στέκια όπου γίνεται διακίνηση όπλων και περίεργες συνεννοήσεις µεταξύ θαµώνων, φανατικών ισλαµιστών, που έχουν σχέση µε τον ISIS."


Όχι "στόχος" αλλά "πέρασμα"


Με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα o Ηλίας Τασόπουλος Δρ. Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων σε μια σύντομη αναφορά του δήλωσε στον ΠΑΛΜΟ
"Η Ελλάδα αυτή τη συγκεκριμένη εποχή θεωρείται όχι "στόχος" αλλά "πέρασμα" οπότε είναι απόμακρο κάποιο οργανωμένο ενδεχόµενο χτύπηµα φανατικών τζιχαντιστών.
Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι οι κοινότητες είναι πολύ μικρές, αντίθετα από τη Γαλλία για παράδειγμα."


Ισλαμοφοβία στη γαλλική κοινωνία, όχι στην ελληνική

Αντίθετα από την Ελλάδα, στη Γαλλία την ώρα που χιλιάδες Γάλλοι πολίτες έχουν επιλέξει να συμβάλλουν στον "ιερό πόλεμο" του Isis, πίσω στη Γαλλία το 46% των Γάλλων δηλώνει αισθήματα "απειλής" και "ανησυχίας" στη θέα μιας γυναίκας που φορά μαντήλα.
Η έρευνα της εταιρίας Ipsos, για λογαριασμό του Ιδρύματος του Ιουδαϊσμού στη Γαλλία, αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα.
Βασικό μέλημα της έρευνας, να αποτυπώσει τη συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι σε μειονοτικές ομάδες πληθυσμού, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, παρατηρείται κλιμάκωση της έντασης ενάντια σε ανθρώπους που ασπάζονται τη μουσουλμανική θρησκεία.
Ένας στους δύο Γάλλους δηλώνουν ανήσυχοι απέναντι στην τρομοκρατία (το 2014 το ποσοστό βρισκόταν στο 15%), 28% αγωνιά για την έξαρση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, ενώ το ίδιο ποσοστό αφορά και στο προσφυγικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου