Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΤΟ Α΄ΚΑΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


  Μια μοναδική εμπειρία μοιράστηκαν μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων
Αναργύρων με εγγόνια τους, την Πέμπτη 20 Απρίλιου, που επισκέφτηκαν το πρώτο στην Ευρώπη “Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης”, στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
 Ένας μοναδικός «Πολυχώρος Ανακύκλωσης» που συνδυάζει την εκπαίδευση και την ανακύκλωση, με την αναψυχή και το παιχνίδι , όπως τόνισε ο δήμαρχος της πόλης μας Νίκος Σαράντης στα εγκαίνια του πάρκου.

 
Επειδή η γνώση δεν έχει ηλικία, γιαγιάδες, παπούδες και εγγόνια ξεναγήθηκαν στο μοναδικό Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συσκευασιών, στο οποίο εφαρμόζεται μια μέθοδος ανακύκλωσης που βασίζεται στις καλύτερες παγκοσμίως πρακτικές ανακύκλωσης με χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. 
 
Ενημερώθηκαν στο Αμφιθέατρο για την αναγκαιότητα και ωφελιμότητα της ανακύκλωσης, αντάλλαξαν τους προβληματισμούς τους για την προστασία του περιβάλλοντος , ανακύκλωσαν συσκευασίες από γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο, που είχαν συλλέξει και είχαν μαζί τους και θαύμασαν τον πρότυπο βοτανικό κήπο με τα περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ελληνικών ενδημικών φυτών.

Από το Δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού τονίσθηκε: "Ωφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπαλλήλους του Πάρκου, Εριφύλη Ντόντου-Δοκού,Θάνου Αρετή, Νικήτα Ηρώ, Αφροδίτη Μπαμπαΐτη,Ζωγραφάκη Μυρτώ, Διανόγλου Νίκο και Πέτα Διονυσία, για την θερμή υποδοχή , την εξαιρετική ξενάγηση και το “γλυκό κέρασμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου