Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο 23 -11- 2016

 
Απαντήσεις σε θέματα όπως οι έλεγχοι στο πρώην Λατομείο Μαλαντέσκα και στο αμαξοστάσιο
του Δήμου και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» κ. Φώτης Κουγιουμτζής  στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.
  • Ακόμη ζήτησε ενημέρωση για την Α΄ Παιδική Χαρά, για το αν έχουν αποκατασταθεί τα ζητήματα που έθεσε η Επιτροπή παρακολούθησης του έργου, αλλά και για την απόφαση της οικονομικής επιτροπής να εγκρίνει ποσό 73.  000 ευρώ για κατασκευή συγκράτησης φίλτρων για το ΣΜΑ. «Πως είναι να δυνατόν να κατασκευάζουμε φίλτρα όταν η πολιτική είναι να απομακρυνθεί ο ΣΜΑ από το χώρο του Άλσους;» ρώτησε.
  • Στην τοποθέτησή του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ο κ. Κουγιουμτζής τόνισε ότι «ένα έργο κρίνεται πάντα στο τέλος και το τεχνικό πρόγραμμα θα κριθεί στο τέλος. Πολλά από όσα έχουν ειπωθεί δεν υλοποιούνται για διάφορους λόγους όπως  και οι ασφαλτοστρώσεις. Οι εργαζόμενοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στα έργα αυτεπιστασίας και αξίζουν συγχαρητηρίων. 
Ωστόσο τα ποσά που είναι για τις ασφαλτοστρώσεις δεν ξέρω με ποιο τρόπο και πως θα απορροφηθούν.  Ένα ποσό μαμούθ πέφτει στα ασφαλτικά έργα και δεν φαίνεται να υπάρχει ένα ομοιογενές σχέδιο, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να είναι για όλη την πόλη και κυρίως για τις γειτονιέςΜιλάτε για βιοκλιματικά έργα στο κέντρο, αλλά αν είναι σαν την Α’ παιδική χαρά αυτό δεν λέγεται βιοκλιματικό έργο.
  • Για να δικαιολογείται ο όρος θα πρέπει να έχουμε δενδροφύτευση,  και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το περιβάλλον. Επίσης η προστασία των  κοινόχρηστων χώρων δεν προβλέπεται και ίσως να έπρεπε να γίνει μια σύσκεψη φορέων για το θέμα αυτό
Η προστασία των κοινόχρηστων χώρων είναι ζήτημα πολιτισμού και ο σχεδιασμός πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Ιδιαίτερα μέτρα πρέπει να ληφθούν  και για τις πλακοστρώσεις. Περπατάμε και σκοντάφτουμε . Πολλά σημεία έχουν σηκωθεί από τις ρίζες των δέντρων. Πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση του προβλήματος. Να μην γίνεται πλακόστρωση για την πλακόστρωση. Όσο για τα χρήματα για συντήρηση σχολείων είναι πολύ λίγα, ενώ ξοδεύονται μεγάλα ποσά για το κέντρο και την  είσοδο της  πόλης. Να δούμε πως μπορούν να βοηθηθούν και τα σχολεία και να μην βλέπουμε ένα στεγνό απρόσωπο χώρο, καθόλου θελκτικό για τα παιδιά. Πρωτίστως πρέπει να γίνουν περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε χώρους των σχολείων ώστε να γίνουν όμορφα.
  • Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ζούτσοςέθεσε το θέμα των σχολείων που «δέχονται μια τρομακτική επίθεση από τυχοδιωκτικά αλήτικα και περιθωριακά στοιχεία. Οι ζημιές είναι τρομακτικές. Στο πρώτο λύκειο μπήκαν βράδυ Κυριακής προς Δευτέρα και ρίξανε μολότοφ. Ξήλωσαν τη σιδεριά στο γραφείο των καθηγητών, έκλεψαν δημόσια περιουσία. Το ίδιο έγινε και στο 5ο γυμνάσιο, στο 13ο Γυμνάσιο και σε μία σειρά άλλα σχολεία της πόλης. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάσταση η οποία πλήττει ένα χώρο που χειμάζεται. Η παιδεία πλήττεται από τα μνημόνια καθώς τα χρήματα γι’ αυτήν είναι περικεκομμένα κατά 75%. Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και είναι πλήγμα για την εικόνα της πόλης.  Τελικά η φύλαξη των σχολείων ποιανού είναι αρμοδιότητα; Είναι θέμα της πολιτείας και ο Δήμος επειδή έχει αναλάβει το κομμάτι της συντήρησης των σχολείων νομίζω ότι και η φύλαξη θα πρέπει να είναι δουλεία δική του. Σας παρακαλώ να βάλετε ένα χρονοδιάγραμμα και να δώσετε μια ικανοποιητική απάντηση. 
Ο κ. Ζούτσος έθεσε ακόμη το θέμα της διασταύρωσης στο ύψος του Υπουργείου συγκοινωνιών. Η απάντηση που είχα πάρει σε παλαιότερη αναφορά μου στο θέμα είναι ότι προγραμματίζεται μελέτη για την περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής κινδυνεύουν καθημερινά και αυτή η μελέτη κάποια στιγμή πρέπει να ξεμπλοκάρει και να δοθεί λύση. 
  • Τέλος, σχετικά με πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε εταιρίες για παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων δεν είδα ανάμεσά τους όλους εκείνους τους μεγαλόσχημους που διαθέτουν εταιρίες που σχετίζονται με τη δημόσια ενημέρωση.

Η δημοτική σύμβουλος κ. Σοφία Αλεξοπούλου τόνισε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για τα αντιπλημμυρικά έργα». Τα εκατομμύρια που αναφέρθηκαν είναι έργα της περιφέρειας. Από μεριάς Δήμου πρέπει να κάνουμε ένα απολογισμό από το 2003, πόσα λεφτά έχουμε δώσει και σε αντιστοιχία και με το σημερινό πρόγραμμα από το οποίο  το μισό κομμάτι  αφορά  στα εύκολα ασφαλτικά
Είναι μεγάλο πρόβλημα το αντιπλημμυρικό έπρεπε να κατέχει μεγαλύτερο ποσοστό στο πρόγραμμα τόσο σε θέματα μελετών όσο και κατασκευών.


Το Γραφείο τύπου                             27-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου