Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ



Ολοκληρώθηκε από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Αττικής (ΑΣΔΑ) η αποψίλωση ξερών χόρτων και
λοιπών εύφλεκτων υλικών, σε σημεία εντός και εκτός του Δήμου Πετρούπολης. Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές που έχουν ήδη καθαριστεί είναι το Άλσος Αγίου Δημητρίου (από την οδό Ολυμπίας έως το Άλσος), η περιοχή των Γηπέδων Γρηγορίου (Ποικίλο Όρος), η περιοχή της Αγίας Τριάδας, ενώ προχωρά η αποψίλωση στο Θέατρο Πέτρας (γύρω από το Καμίνι έως τα λατομεία Γρηγορίου) και θα ακολουθήσει η περιοχή περιμετρικά του Προφήτη Ηλία.

  • Επιπλέον, αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιούνται από τον Δήμο Πετρούπολης και πιο συγκεκριμένα από τα συνεργεία πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα να έχουν αποψιλωθεί και καθαριστεί περιαστικοί και δημοτικοί χώροι, σχολεία, πλατείες, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται με καθαρισμούς ιδιωτικών οικοπέδων, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Από τις αρχές Ιουνίου, και για όλο το χρονικό διάστημα της αντιπυρικής περιόδου, έχουν τοποθετηθεί περιπολίες πυρασφάλειας, με σκοπό την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. Έτσι, τα σημεία φύλαξης από την πυρασφάλεια του Δήμου Πετρούπολης είναι στο Άλσος Αγ. Δημητρίου (γεφυράκι, Αναπαύσεως & Κερασόβου) και στα πρώην λατομεία Γρηγορίου, ενώ από τον ΑΣΔΑ έχουν τοποθετηθεί περιπολίες από τα Γήπεδα Γρηγορίου προς το Χαϊδάρι, από το Δημοτικό Κοιμητήριο προς το Καματερό και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.
  • Επειδή η αποστολή εγγράφων από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών είναι σχεδόν καθημερινή, εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινηθούν άμεσα σε περίπτωση που αντιληφθούν την παραμικρή εστία φωτιάς, έτσι ώστε να αποκλείσουμε κάθε πιθανότητα εκδήλωσης και εν συνεχεία ανάπτυξης πυρκαγιάς και να σωθούν οι ελάχιστοι εναπομείναντες χώροι πρασίνου του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου