Ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να πάρουμε το Πάρκο Τρίτση στα χέρια μας είναι το γεγονός ότι εξαντλήθηκε η υπομονή μας.
Εδώ και αρκετά χρόνια, λέμε σε υψηλούς τόνους να σταματήσει η κακοποίηση του Πάρκου.
Να δοθούν χρήματα για να γίνει το Πάρκο βιώσιμο και επισκέψιμο.
Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν συμβαίνει. Τα προηγούμενα χρόνια, το Υπουργείο Περιβάλλοντος όριζε έναν φορέα που δεν παρείχε ούτε έναν εργαζόμενο.
Φύλαξη δεν υπήρχε, αλλαγή μίας λάμπας ή επιδιόρθωση π.χ. της ξύλινης γέφυρας δεν μπορούσε να γίνει. Ακόμα χειρότερα, επιχείρηση που υπάρχει μέσα στο πάρκο αυτή τη στιγμή, λέγεται ότι χρωστάει 450.000 ευρώ!
Άρα, διερμηνεύοντας και τις αντιδράσεις του κόσμου στον μαρασμό του Πάρκου Τρίτση, αποφασίσαμε να προτείνουμε ως Δήμος Ιλίου την χρηματοδότηση του Πάρκου και τη χρησιμοποίηση του προσωπικού και των υποδομών του Δήμου για να παρέμβουμε σε αυτό.
Για να σας δώσω να καταλάβετε τον λόγο για τον οποίο δεν δίνονται οι πόροι για το Πάρκο, είναι γεγονός πως όσα μηχανήματα χρειάζονται για τη συντήρηση αυτού, εμείς τα διαθέτουμε στην «αποθήκη» μας, ενώ το Υπουργείο θα πρέπει να διεξάγει μια μελέτη και έπειτα να αγοράσει όλα αυτά τα μηχανήματα.
Καταλαβαίνετε, ότι αυτό αποτελεί μια τεράστια χρηματική επένδυση. Επιπλέον, χρειάζονται περίπου 25 άτομα για να επιβλέπουν και να παρεμβαίνουν στο Πάρκο.
Με έξυπνους τρόπους, όμως, μπορούν να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες.
Για παράδειγμα, πιο εύκολο δεν θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ένα δίκτυο καμερών και ένα τηλεκατευθυνόμενο μικρό ελικόπτερο με κάμερα ώστε μόνο ένας άνθρωπος να μπορεί να επιβλέπει ολόκληρο το Πάρκο;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου