Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Εκδηλώσεις Floral | 30.10-07.11


ΠΕΜΠΤΗ 30/10: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ «ΣΤΙΓΜΕΣ προς άγραν συντεταγμένων»

Η ποιητική συλλογή του Γιώργου Νικολόπουλου, «ΣΤΙΓΜΕΣ προς άγραν συντεταγμένων» των εκδόσεων Λαγουδέραγεννήθηκε μέσα στο δωμάτιο ενός Κάστρου στη Μονεμβασιά, μέσα από φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές, αξέχαστα βιώματα και έντονες σκέψεις του συγγραφέα. Αφού αποτυπώθηκαν σε χαρτί, τώρα ο ίδιος θέλει να τα μοιραστεί μαζί μας και μας καλεί σε μια βραδιά ανάγνωσης του έργου του με τη βοήθεια των καλών του φίλων. Mαζί του ο εκδότης της συλλογής, Νίκος Ιορδανίδης και η Βίκυ Πέτρου, που θα παρουσιάσουν τον συγγραφέα και θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην Ογκολογική Κλινική Παίδων προς τιμήν και στήριξη των παιδιών που αγωνίζονται καθημερινά για την ζωή τους.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Φοιτητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Δραπετεύει στη μουσική, την οποία σπουδάζει ακόμα και την ποίηση, τα δυο μεγάλα πάθη μετά την κόρη του, που αποτελεί και τη διαρκή έμπνευσή του. Έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, ψάχνοντας απαντήσεις σε ερωτήσεις που κανείς δεν σκέφτηκε να θέσει...

«Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην Μονεμβασιά και την κόρη μου, που η αγάπη μου και για τα δυο ξεπερνά κάθε περιγραφή και ανθρώπινη λέξη». – Γιώργος Νικολόπουλος


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10: DIMITRIS TASENAS & THE SOUL VIBRATORS
H μπάντα επιστρέφει στην φιλόξενη και εκρηκτική σκηνή του Floral, στην πρώτη της ζωντανή εμφάνιση στην Αθήνα μετά το καλοκαίρι. Όπως κάθε τέτοια στιγμή, το βράδυ εκείνο θα είναι γιορτή. Στη συναυλία λοιπόν θα παρουσιαστεί και ζωντανά η καινούρια ηχογράφηση "The Vibes are On ", που συνοψίζει την πορεία ενός χρόνου, αλλά και καινούρια κομμάτια επιλεγμένα για το κοινό του live!

Μαγεμένοι από τον ήχο των 60’s, ο Δημήτρης Τάσαινας και Αλέξανδρος Καραδήμος δημιουργούν το Μάιο του 2013 στην Αθήνα τους Soul Vibrators. Aπό το rock n roll, 60's ballands σε Psych Rock και Garage, prom night καταστάσεις και juke box ατμόσφαιρα σε ένα παίξιμο που ξεχειλίζει ενέργεια και προκαλεί για χορό.

Έχουν ήδη εμφανισθεί στο 2ο Aγρομουσικό Φεστιβάλ στη Λακωνία και στην Aegeanale 2013 στις Κυκλάδες, στο Φεστιβάλ Ασέληνον στην Άμφισσα και στο κλείσιμο της 4ης Biennale Αθήνας “AGORA” καθώς και σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Στα τέλη του 2013 εξέδωσαν μια εορταστική ηχογράφηση με 3 τραγούδια εμπνευσμένα από τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τίτλο " Vibrators for Christmas - The Holy Release ", η οποία παρουσιάστηκε ζωντανά στο Floral. Εδώ, επιστρέφουν για την παρουσίαση μιας ακόμα έκδοσης, μια συρραφή δυο ηχογραφήσεων μέσα στον τελευταίο χρόνο. Αποτελείται από 4 τραγούδια που ήδη διαγράφουν μια πορεία μέσα στο ζωντανό τους πρόγραμμα.

Δημήτρης Τάσαινας // φωνή

Αλέξανδρος Καραδήμος // ηλεκτρική κιθάρα

Δημήτρης Γρηγοριάδης // τύμπανα

Παύλος Μαραγκός // ηλεκτρικό μπάσο

Χρήστος Σπηλιόπουλος // τρομπόνι

Στέφανος Μπάμπης // Ήχος





Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ


ΣΑΒΒΑΤΟ 01/11: ALCALICA LIVE
Με έξι δίσκους στις αποσκευές τους, αμέτρητα live και συνεργασίες, υπόσχονται μια έντονη και μυστηριακή βραδιά. Κάθε liveτους είναι μοναδικό αφού έχουν την ξεχωριστή ιδιότητα να προσαρμόζονται στο χώρο και στους ανθρώπους, παίζοντας ζωντανά τα όργανα και μιξάροντας επί σκηνής, ενώνοντας σώματα, μυαλά και ψυχές σε έναν απελευθερωτικό χορό!

Οι Alcalica είναι μια γέφυρα που ενώνει την σύγχρονη με την παραδοσιακή μουσική. Ο ήχος τους αποτελείται από ένα μοναδικό κράμα φυσικών οργάνων από όλο τον κόσμο (όπως περσικό σαντούρι, μπαγλαμάς, αφρικανικό kalimba και πολλά άλλα) και ηλεκτρονικής μουσικής που κεντρίζει έντονα τη φαντασία και την αισθητική του κοινού, πάντα με τη συνοδεία της αέρινης όσο και επιβλητικής φωνής της Loi. Το αποτέλεσμά τους είναι μία εμπνευσμένη, κατά βάση industrial μουσική με γήινα στοιχεία και μπολιάσματα από drum 'n' bass και electro/dub. 

Broken beats, dream ‘n’ bass, industrial electro world music, όπως λένε και οι ίδιοι!

Μαζί τους ο ξεχωριστός βιολιστής Στέφανος Φίλος.

Η μπάντα αρχικά ξεκίνησε τον πειραματισμό με την ποίηση και την μουσική το 2004 στο Ανατολικό Βερολίνο όπου τα μέλη της διέμεναν σε κοινοβιακούς χώρους, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει έξι δίσκους στη δική τους ανεξάρτητη εταιρεία Photovoltaic records.

Οι Alcalica είναι ένα σχήμα που ρέει, συνεχώς σε κίνηση και εξέλιξη. Ο πυρήνας της μπάντας είναι ο Λεωνίδας Δανέζος και η Julie Loi που συνεργάζονται ανά περιόδους με πολλούς αξιόλογους, Έλληνες και μη, μουσικούς. Καθόλου τυχαία, βρέθηκαν να ανοίγουν τις συναυλίες των Baba Zula και να τζαμάρουν μαζί τους σε ψυχεδελικά/παραδοσιακά τοπία. Αυτόν τον καιρό τους συνοδεύει στις μουσικές τους αναζητήσεις και επί σκηνής ο βιολιστής Στέφανος Φίλος.

Όπως στον ήχο τους έτσι και στη ζωή έχουν δύο βάσεις, σε Βερολίνο και Μυτιλήνη, ενώ η φήμη της μπάντας έχει ξεπεράσει εδώ και αρκετά χρόνια τα εγχώρια σύνορα. Άλλωστε είναι πάρα πολλές οι φορές που έχουν παίξει σε σκηνές μεγάλων μουσικών festivals σε όλη την Ευρώπη, σε film festivals, σε κοινωνικοπολιτικά festivals και σε αμέτρητα μικρά και μεγάλα events. 




Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/11: TAMUZ NISSIM & CONTRAFOURIS
Μετά από τις καλοκαιρινές εμφανίσεις της στα πιο σημαντικά jazz φεστιβάλ της Ελλάδας η καταπληκτική Tamuz Nissim επιστρέφει στο Floral την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου.

Μαζί της ένα δυναμικό hammond trio αποτελούμενο από τον μόνιμο συνεργάτη της Γιώργο Νάζο στην κιθάρα και τους εξαιρετικούς Γιάννη Παπαδόπουλο και Σεραφείμ Μπέλλο στο hammond και στα τύμπανα. 

Η μπάντα θα παρουσιάσει συνθέσεις της Tamuz και του Γιώργου Νάζου από τον τελευταίο της δίσκο "The Music Stays in a Dream" και διασκευές από αγαπημένους της jazz και pop καλλιτέχνες.



Περισσότερες πληροφορίες και μουσική στους παρακάτω συνδέσμους






Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου