Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου

Διευκρινίσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου
  
Με αφορμή την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην Αττική την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και προκειμένου να μην διασπείρονται ανακρίβειες και να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, η Περιφέρεια Αττικής για μία ακόμη φορά θέλει να διευκρινίσει ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του πλημμυρικού κινδύνου στην Αττική.
  • Επικίνδυνα σημεία, όπως η Χαμοστέρνας ή το Δέλτα Φαλήρου κ.α. που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες τους πολίτες του λεκανοπεδίου, είναι έργα που έγιναν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) με λάθη στη μελέτη και στην κατασκευή.
  • Η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την ευθύνη πριν από δύο χρόνια χωρίς μάλιστα να της αποδοθούν οι αναγκαίοι πόροι, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
  • Το κόστος αποκατάστασης όλων των επικίνδυνων σημείων στην Αττική, που ήταν στην ευθύνη του Υπουργείου, υπερβαίνει τα 2,5 δις ευρώ, ποσό που ξεπερνά τις δυνατότητες της Περιφέρειας Αττικής.
  • Μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων αυτών σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία - όταν υπάρχει έντονη βροχόπτωση - θα διακόπτει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές εργασίες.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν χθες σε πολλά σημεία της Αττικής και έπρεπε να τα διαχειριστούμε, είναι η κληρονομιά του Υπουργείου Περιβάλλοντος προς την Περιφέρεια. Επί δεκαετίες οι Υπουργοί που είχαν την ευθύνη ήταν θεατές. Δεν έλυσαν τα προβλήματα. Η Περιφέρεια Αττικής που ανέλαβε εδώ και δύο χρόνια την ευθύνη, θα τα λύσει. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εμείς δεν είμαστε θεατές, δίνουμε λύσεις».

Επισυνάπτεται αναλυτικό Ενημερωτικό Σημείωμα αναφορικά με τη Διαχείριση του Πλημμυρικού Κινδύνου στην Αττική


ΑρχείοΜέγεθος ΑρχείουΗμερομηνία Ανάρτησης
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.pdf)ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.pdf247 Kb        25/11/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου