Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μαύρη Μαγιονέζα @ Rock Club Jasmin 9/12/12

LIVE Μαύρη Μαγιονέζα
Σάββατο 9/12 Rock Club Jasmin – Μιχαλκακοπούλου 150 & Σινώπης (Αμπελόκηποι – Πύργος Αθηνών)
Special guests: Διονύσης Κωτσάκης , 3w.gr.
Ώρα έναρξης 22.30
Είσοδος 10 ευρώ με ποτό.

Κιθάρες που κεντάνε, ρυθμοί που ξεσηκώνουν, λούπες και ηλεκτρονικά που γονατίζουν επεξεργαστές, ανατριχιαστικές μελωδίες και στίχοι που δεν χαρίζονται σε κανέναν! Το σημαντικότερο ελληνικό συγκρότημα ηλεκτρονικού ροκ, η ιστορική (πλέον) Μαύρη Μαγιονέζα από την Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται συστάσεις.
Το Σάββατο, 9 Ιουνίου διακόπτει την προεκλογική περίοδο και τα φοβικά σύνδρομα της «επόμενης μέρας» για να δυναμιτίσει τη σκηνή του Jasmin Rock Club (Μιχαλακοπούλου 150 και Σινώπης) με τραγούδια από ολόκληρη την δισκογραφία της, που τους καιρούς αυτούς φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.
Δυνατή σκηνική παρουσία, μοναδικές ερμηνείες, ένταση και αδρεναλίνη, τραγούδια με νόημα. Η Μαύρη Μαγιονέζα ολοζώντανη στη σκηνή του Jasmine για μία και μοναδική εμφάνιση. Αν τους χάσετε, απλά …χάσατε!
Τη βραδιά θα ανοίξουν ο Διονύσης Κωτσάκης και οι 3w.gr ενώ η είσοδος είναι μόνο 10€ με ποτό!



Μαύρη Μαγιονέζα
Η Μαύρη Μαγιονέζα πρωτοεμφανίζεται το 1996 όταν το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη ονόματι "Νυχτοπούλι" αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του. Το "Νυχτοπούλι" είχε δημιουργηθεί το 1994, από τον Ανδρέα Ασημακόπουλο και έκανε αρκετές συναυλίες με διάφορους μουσικούς να το πλαισιώνουν, σε πολλά μπαράκια της πόλης. Λίγο πριν να παγιωθεί η σύσταση του, το συγκρότημα ηχογραφεί  και ένα demo με τίτλο: "Σπουδή στο μωβ: ο λυρισμός του ατάλαντου λύκου." Τραγούδια από το συγκεκριμένο demo (εκεί σε πρωτόλεια μορφή) υπάρχουν μάλιστα στους δύο πρώτους δίσκους της Μαύρης Μαγιονέζας.
Το 1996 η σύνθεση του συγκροτήματος καταλήγει στον Ανδρέα (κιθάρα, φωνή), Κώστα Μαντζουκίδη (μπάσο, φωνητικά – πρώην μέλος του συγκροτήματος New Rose) και τον Θωμά Αρβανίτη (τύμπανα, φωνητικά). Οι τρεις τους αλλάζουν το όνομα του συγκροτήματος και ηχογραφούν ένα demo που δύο χρόνια αργότερα θα ηχογραφηθεί ξανά για να γίνει ο πρώτος τους δίσκος σε παραγωγή της EROS MUSIC.
Το νέο συγκρότημα κινείται γύρω από ένα πυρήνα σκληρού ροκ με έντονες αναφορές όμως σε άλλα μουσικά ακούσματα όπως το funk, το blues, το punk, … Ο προσεγμένος εγκεφαλικός στίχος των τραγουδιών είναι ένα ακόμα στοιχείο που το χαρακτηρίζει.
Στην διάρκεια των επόμενων χρόνων η Μαύρη Μαγιονέζα πραγματοποιεί πάμπολλες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ενώ ετοιμάζει το υλικό του δεύτερου album της. Αρχίζουν να πειραματίζονται δειλά με την προσθήκη ηλεκτρονικών ήχων και ρυθμών στον ήχο τους, καθώς και την προσθήκη πολυμέσων στις συναυλίες τους. Είναι από τις πρώτες μπάντες στην Ελλάδα που εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στην σκηνή με υπολογιστή και προβολές video στο φόντο τους (τότε παιγμένο από το «αρχαίο» πλέον VHS!)
Καθώς ο Θωμάς φεύγει προσωρινά στο στρατό, την θέση του παίρνει ο Γιώργος Γεωργίου οπότε και ηχογραφείται ο δεύτερος δίσκος «Παραμόρφωση» το 2000. Είναι ένας δίσκος που δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση για πειραματισμό και διαφυγή από την πεπατημένη, του συγκροτήματος. Οι συναυλίες συνεχίζονται…
Το 2003 βρίσκει τον Θωμά ξανά πίσω από τα τύμπανα του συγκροτήματος, τον Ανδρέα με ένα master μουσικής τεχνολογίας και την Μαύρη Μαγιονέζα με ένα καινούργιο δίσκο. Το «Μανιτάρια & Μανιφέστα» επίσης από την EROS, είναι ο δίσκος που ολοκλήρωσε το βήμα που το συγκρότημα ξεκίνησε με τον προηγούμενο δίσκο. Ο νέος ήχος που δημιούργησαν μετά από όλη αυτή την δημιουργική αναζήτηση ενσωματώνει στο σκληρό ροκ του συγκροτήματος ακόμα περισσότερες «αλλοπρόσαλλες» αναφορές σε μουσικές όπως το hip-hop, το drum ‘n’ bass, το breakbeat, την electronica… Οι λούπες και οι πρωτότυποι ηλεκτρονικοί ήχοι είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των συνθέσεων ενώ οι στίχοι συνεχίζουν να τσακίζουν κόκαλα, ακόμα και σε θέματα που ελάχιστοι τόλμησαν να αγγίξουν.
Αμέτρητες συναυλίες μετά, το 2007, ο Γιώργος Γεωργίου επιστρέφει στα τύμπανα της Μαύρης Μαγιονέζας ενώ ο Ανδρέας ιδρύει την Tech Killa Records και το Mass Room Studio, αναλαμβάνοντας την παραγωγή του 4ου album της Μαύρης Μαγιονέζας με γενικό τίτλο «Καλή Όρεξη». Ο πλέον πολιτικός δίσκος του συγκροτήματος έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα «βράζει» ενώ ετοιμάζεται για την οικονομική/πολιτική παρακμή που ακολούθησε. Τραγούδια που στιχουργικά έχουν αφήσει πλέον τις ποιητικές των προηγούμενων δίσκων στην άκρη για να τα πουν «έξω από τα δόντια». Η τελειομανία του συγκροτήματος έχει αποδώσει πλέον καρπούς. Πρόκειται για το πρώτο album ελληνικής παραγωγής με πολυκάναλο mastering, καθώς και τεχνικές παραγωγής που πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Ο ήχος είναι ογκώδης, οι ενορχηστρώσεις πρωτοποριακές και οι συνθέσεις στα υψηλά στάνταρ που έθεσε το γκρουπ για τον εαυτό του.
Τον Δεκέμβριο του 2008, η πάντα ανήσυχη Μαύρη Μαγιονέζα δίνει την πρώτη ελληνική διαδικτυακή συναυλία. Ένα εγχείρημα με μεγάλη επιτυχία που δυστυχώς επισκιάστηκε από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία έγινε κατά την διάρκεια της συναυλίας, με κοινό και μουσικούς να πληροφορούνται το συμβάν μέσα από το chat room του event!
To 2010 η Μαύρη Μαγιονέζα συνεργάζεται με τον Νέστωρ Κάνιστρα στα τύμπανα και τον Ορέστη Ναλμπάντη στην κιθάρα για να ηχογραφήσουν το «Κατέβασέ Το», ίσως έναν από τους πιο μεστούς του δίσκους. Η δουλειά αυτή που κυκλοφορεί επίσης από την Tech Killa Records, δίνεται δωρεάν (για περιορισμένο χρόνο) από το internet ενώ κυκλοφορεί επίσης και σε συλλεκτικά CD, βινύλια και USB sticks!
Το 2011 βρίσκει τον Θωμά για μια ακόμα φορά πίσω από τα τύμπανα της μπάντας, η οποία έχει πλέον την αρχική της σύνθεση με την προσθήκη του Ορέστη στην κιθάρα και τα φωνητικά. Πραγματοποιούν μία συναυλία από κοινού με το ανατρεπτικό ρωσικό καρτούν Mr. Freeman. Στο συγκεκριμένο event οι κυνικοί μονόλογοι του συγκεκριμένου εικονικού ανθρωπάκου, έχουν αντικαταστήσει τον αντίστοιχο χαρακτήρα της Μαύρης Μαγιονέζας και σχολιάζουν τα τραγούδια της με τον δικό του τρόπο.
Δημιουργούν το νέο Mass Room Studio, έναν πολυχώρο μουσικής παραγωγής και τέχνης, πόλο έλξης για τους περισσότερους μουσικούς στην Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο), ενώ βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση για την επόμενη ιδέα που θα τους παθιάσει.

Διονύσης Κωτσάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσική κιθάρα με δασκάλους το Βαγγέλη Ασημακόπουλο και τον Κώστα Γρηγορέα (Εθνικό ωδείο και ωδείο Νίκου Σκαλκώτα) και θεωρητικά με τους Κώστα Τσιλίδη, Τάσο Καζιάνη και Βαγγέλη Κοκκόρη ενώ έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων κλασσικής κιθάρας από τον Gerhard Reichenbach και έχει πάρει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας από τον Γιώργο Γιατσίδη.
Έχει υπογράψει τα τραγούδια του αντιπολεμικού κινήματος έχοντας συνεργαστεί με το Νίκο Τουλιάτο  την ομάδα κρουστών ««Ηχόδραση», το Μάριο Στρόφαλη  τη χορωδία Τυπάλδου, τον ηθοποιό Στέφανο Ληναίο, το Σταύρο Κωνσταντόπουλο (Magic De Spell), τον Απόστολο Ψυχράμη τη Χριστίνα Μπράτουσκα και άλλους καλλιτέχνες. Τα έσοδα του cd διατέθηκαν στα θύματα του πολέμου στο Ιράκ.
Έχει υπογράψει τραγούδια στα δύο πρώτα προσωπικά cd του Ηλία Πολίτη.
Έχει γράψει μουσική και τραγούδια τίτλων για τις τηλεοπτικές σειρές «Οι Βαρβάτοι» (ΑΝΤ1) και «Μου το κρατάς Μανιάτικο» (Αlpha)
Έχει συμμετάσχει στις rock συλλογές «Pure Rock II» (Atlantis Records), «Όλοι σας και μόνοι μας» (Alpha Records), και «Pure Rock VI» (Ντουέτο με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο -Atlantis Records)
Έχει συνεργαστεί με τους Κάρμα κυρίως γράφοντας στίχους (αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις και ως φωνή) τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο cd τους. Ξεχωριστές στιχουργικές του στιγμές το τραγούδι «Ένας Θεός με νευρική ανορεξία» στο οποίο συμμετείχε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και «Το χρέος» στο οποίο ακούγονται αποσπάσματα από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη.
Έχει κυκολοφορήσει από την Αlpha records το cd «Ζήσε τη στιγμή» στο οποίο παίζουν  οι Carpe Diem, η μπάντα με την οποία εμφανίζεται ζωντανά και με την οποία είναι μαζί τα τελευταία 8 χρόνια.
Τραγούδια του όπως το «Ένα τσιγάρο απ΄ τα βαριά», «Μη ματώνεις ουρανέ», «Που να ‘σαι», «Ζήσε τη στιγμή» έχουν ακουστεί από πολυάριθμους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αθήνα και περιφέρεια. «Οι νύχτες που εκδικούνται» από τους Κάρμα στο οποίο συμμετείχε και έγραψε τους στίχους εκτός από τη ραδιοφωνική του πορεία, ως video clip (σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Γραμματόπουλου) έπαιξε από πολυάριθμους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας και της περιφέρειας.
Έχει περισσότερες από 700 ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό του ως ερμηνευτής και κιθαρίστας σε Αθήνα και περιφέρεια.
Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει το δεύτερο δίσκο με τους Carpe Diem στον οποίο θα υπάρχουν σημαντικές συμμετοχές από καλλιτέχνες της ροκ σκηνής.
3w.gr
Οι 3w.gr είναι μια μπάντα ελληνόφωνου ροκ που σχηματίστηκε στις αρχές του 2011 από τους Ηλία Κατσογιάννη και Χρύσα Εμμανουήλ(τραγούδι). Στο σχήμα προστέθηκαν σύντομα ο Hλιας Φυλακτος ο Γιάννης Φουστέρης και ο Στέφανος Κομπιλίρης.
Τον  Σεπτέμβριο του 2011 ο Γιάννης αποχώρησε από την μπάντα και στην θέση του ήρθε στα πλήκτρα η Κατερίνα Λιάκη. Στο διάστημα από την δημιουργία τους μέχρι σήμερα έχουν συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες στην σκηνή και στο στούντιο, όπως ο Γιώργος Βάνας, ο Διονύσης Καλαφάτης, ο Ζακ Στέφανου,ο Νίκος Μίχας ,ο Σταυρός Μιχαλακάκος και ο Βαγγέλης Ασημάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου