Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Δυναμικές συγκεντρώσεις συνταξιούχων ενάντια στις περικοπές - Νέα συγκέντρωση 25 Μάη




Στους δρόμους κατέβηκαν για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις περικοπές που έχουν εφαρμόσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά και το απασφαλιστικό Κατρούγκαλου, το οποίο σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου, καθιστά τους απόμαχους της δουλειά "επαίτες"!

 Απαιτούν να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), να μην περικοπούν τα οικογενειακά επιδόματα και το ΕΚΑΣ. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, μπροστά από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακούστε το καλά, ο νόμος του Κατρούγκαλου θα μείνει στα χαρτιά» πορεύτηκαν από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου εκεί αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αποφασίστηκε να κλειστεί νέο ραντεβού με τον υπουργό την ερχόμενη βδομάδα, και μάλιστα στις 24 Μάη, με το δεδομένο ότι την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή 25 Μάη, πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση στο υπουργείο

Να σημειωθεί πως τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων εξέφρασε και το ΜΕΤΑ διά της παρουσίας μελών του στη συγκέντρωση, επικεφαλής των οποίων ήταν ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
ΑΙΓΑΛΕΩ – ΧΑΪΔΑΡΙ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
Έλλης 37 και Αδριανουπόλεως Αιγάλεω, τηλ.- fax: 210 5989683
MAIL:ssikaegaleo@gmail.com

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΗ
ΩΡΑ 10:00
 ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Δημαρχείο Αθήνας) ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ - ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ¨ΛΟΙΜΩΔΩΝ¨.

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ  ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ  ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ ΨΝΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ.

ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ¨ ΑΤΤΙΚΟΝ¨.


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ.ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ - Π.Σ.ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου