ΤΟ ...(Θ)ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το αυτί του Ιούδα
Μπορεί να μοιάζει με ανθρώπινο αυτί, όμως είναι ένας κοινός μύκητας που ευδοκιμεί σε κορμούς δέντρων, σε ολόκληρο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Ονομάζεται Auricularia auricula-judae και οφείλει την ονομασία του στο γνωστό μαθητή του Ιησού Ιούδα, ο οποίος, αφού πρόδωσε τον Κύριο, στη συνέχεια κρεμάστηκε από ένα δέντρο.
Επίσης, είναι γνωστό με τις ονομασιες Jelly Ear και Kikurage, ενώ ανά τους αιώνες έχει λάβει διάφορες ονομασίες, ανάλογα με την περιοχή στην οποία ευδοκιμεί. Η υψή του είναι ζελατινώδης και ελαστική και απαντάται σε διάφορα μεγέθη (από 3 έως 12 εκατοστά) πάνω στους κορμούς «ηλικιωμένων» κυρίως δέντρων.
Στην Ασία καλλιεργείται πάνω από 15.000 χρόνια, ενώ χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε σούπες, προσδίδοντας ήπια γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, πολλοί λαοί το χρησιμοποιούν κατά του πυρετού ή του πονόλαιμου, καθώς έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.
Το «αυτί του Ιούδα» συμπεριλαμβάνεται στους κοινούς μύκητες, ενώ η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο στη μαγειρική: Πολλοί πιτσιρικάδες το χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια για να τρομάξουν τη μικρή αδελφή τους ή τους φίλους τους! Ενίοτε και τους δασκάλους τους…


  
  
Η Στάχτη και οι χρήσεις της !

( γράφει, επιμελείται η Αρτάνη)

Τελικά συμπεράσματα, από τα μακροχρόνια «πειράματα» στο εργαστήριο της Μάνας Φύσης

- Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Η Αλισίβα είναι η γνωστή μας στάχτη ή το σταχτόνερο καλύτερα.
Το καλύτερο απορρυπαντικό που επινόησε ποτέ ο άνθρωπος.
Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει σε βάθος.
Κάνει τα πιάτα μας να τρρρρίζουν από καθαριότητα και όχι μόνο τα πιάτα, αλλά όλα τ’ αγγειά. Καθαρίζει τα πάντα. Ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες.
 Βράστε την στάχτη με νερό, και τρίψτε με αυτό οτιδήποτε θέλετε να καθαρίσετε.
Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Καθαρίζει ακόμα και τις σκουριές, που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα. Απίστευτη καθαριότητα και υγιεινή!!!

Την χρησιμοποιούμε στην παρασκευή μουσταλευριάς, αλλά και στην ζαχαροπλαστική γενικότερα. Η νοστιμότερη και υγιεινότερη μουσταλευριά, εμπεριέχει στην συνταγή ικανή ποσότητα στάχτης. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που της δίνει, καθαρίζει και το έντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς.  Στάχτη επίσης χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ψωμιού.  Κάνει την διαφορά, πώς να το κάνουμε;!.

Ρίξτε την στον κήπο σας. Αφρατεύει το χώμα, ταΐζει τα φυτά, και περιορίζει αισθητά την ύπαρξη και αναπαραγωγή όλων  των βλαπτικών εντόμων και ζιζανίων.
Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα,
η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη, και η γη γίνεται πιο εύφορη.

Διώχνει τις ενοχλητικές μυρμηγκοφωλιές χωρίς να σκοτώνει τα μυρμήγκια. Ρίξτε στην είσοδο της μυρμηγκοφωλιάς που εμφανίστηκε σε λάθος σημείο, μερικές χούφτες στάχτη.
Τα μυρμήγκια δεν μπορούν, ούτε να την περάσουν, ούτε να την μεταφέρουν με αποτέλεσμα να μετακινήσουν την είσοδο της φωλιάς τους αλλού. Εκεί, που δεν θα σας ενοχλεί.

Σκορπίστε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης σας ή του κελαριού σας. Τυχόν κατσαρίδες και παρόμοια απεχθή, αποκρουστικά και ενοχλητικά έντομα, καθώς και ποντίκια και άλλα τρωκτικά θα μετοικήσουν, όσο πιο μακριά γίνεται, και δεν θα ξαναεμφανιστούν όσο υπάρχει στάχτη.

Έπιασε το παιδί σας ψείρες στο σχολείο; Γέμισε ο σκύλος σας τσιμπούρια και ψύλλους; Πιάσατε «φιλενάδες μου» μ...όψειρες; Στάχτη!  Το καλύτερο αντιπαρασιτικό!!!.  Ίσως για μερικές ώρες το παιδί σας και ο σκύλος σας, να φαντάζουν σαν γέροι, αλλά τα παράσιτα απλώς θα εξαφανιστούν.    Ανακατέψτε την στάχτη με ξύδι, μέχρι που να γίνει πηχτή λάσπη και αλείψτε το τριχωτό.

Σας βγήκε το κρασί θολό στο γιοματάρι;   Έχει το νερό της πηγής(;) κυπρίνους και άλλα ζουζούνια;  Γέμισε άλατα το πηγαδίσιο;   Περάστε τα μέσα από στάχτη να φιλτραριστούν. Θα εκπλαγείτε με την διαύγεια και την καθαρότητα που τους δίνει, χωρίς να τα επηρεάζει ούτε
στο ελάχιστο.
Κιτρίνισαν τα δόντια σας και το 'χετε μαράζι; Μην ανησυχείτε!!!. Τρίψτε τα με στάχτη. Σαν του μωρού θα γίνουν!!!.

Μαζεύετε τα χειμωνιάτικα ρούχα (όταν έρθει το καλοκαίρι) αλλά σας ανησυχεί ο σκόρος; Πασπαλίστε τα με στάχτη και ξεχάστε τον σκόρο. Μετά καθαρίζουν με ένα απλό τίναγμα, και έχουν μια γυαλάδα άλλο πράγμα. Βάλτε και λίγο λεβάντα στο σεντούκι, στο συρτάρι ή στην κασέλα και ησυχάστε για χρόνια και χρόνια ακόμα και αν την κασέλα την ανοίξει το εγγόνι σας μετά πενήντα χρόνια, τα ρούχα θα είναι άθικτα.

Λεκιαστήκατε την ώρα που τρώγατε; Βάλτε πάνω λίγο στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τρίψτε τον λεκέ με ψίχα ψωμιού. Πάει, έφυγε ο λεκές, ως δια μαγείας!.

Την φτιάχνουμε και σαπούνι αλλά η συνταγή περιττεύει, αφού κανείς σας δεν θα κάτσει να φτιάξει σαπούνι. Υπάρχουν τα έτοιμα «μοσχοσάπουνα», τα αφρόλουτρα και τα σαμπουάν…

Χτυπήσατε; Ματώσατε; Διαλύστε λίγο πράσινο σαπούνι μέσα στην αλισίβα, και πλένετε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνετε μετά. Είναι απίστευτη η ταχύτητα επούλωσης.

Κορίτσια!   'Ε!!!   Κορίτσια!   Αν θέλετε να μην γεράσετε ποτέ ( λέμε τώρα! ) να λούζεστε με ξυδόνερο και να μπανιαρίζεστε με αλισίβα. Σας υπόσχεται η στάχτη πως, δεν θα χρειαστείτε ποτέ λίφτινγκ ή μπότοξ.

Είστε στην κατασκήνωση και δεν έχετε που να διατηρήσετε τα φρέσκα φρούτα;
Σκάψτε έναν λάκκο, γεμίστε τον με στάχτη και τοποθετήστε τα φρούτα έτσι ώστε, να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο, αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο και αφήστε τα.   Διατηρούνται έως δύο χρόνια εντελώς μα εντελώς ανέπαφα, όπως την στιγμή που τα βάλατε.
Θέλετε να διατηρήσετε την πυτιά που πήζετε τυρί; Βάλτε την μέσα σε ένα κέρατο απογεμίστε το με στάχτη σφραγιστέ με λάσπη και κρεμάστε το σε ένα δέντρο. Η πυτιά δεν θα χαλάσει ποτέ!
Παλιά οι σιδηρουργοί για να σκληραίνει το σίδερο, το έσβηναν μέσα σε ένα μίγμα από αίμα και στάχτη.  Ήταν το πρώτο είδος ατσαλιού.

Μην ξεχάσετε εσείς πού ακόμη σπέρνετε καπνά, να κρατείστε λίγη στάχτη για τόν χασ’λαμά σας, θα σας χρειαστεί οπωσδήποτε!!!.

Με την έναρξη, λοιπόν, τής καινούργιας περιόδου θερμάνσεως αρχίστε να συγκεντρώνετε τις στάχτες από τα τζάκια, τις θερμάστρες καυσοξύλων ή από τους φούρνους σας κλπ, και για τους παραπάνω λόγους.   Ποιος ξέρει, ίσως κάποιος να σας φανεί χρήσιμος!.-
Πηγή: Ι. Β. Αρκάς καί Κ.Σ.Κ.

20/6/2011
Συνεδριάζουν στη βουλή ολημερίς τριακόσιοι
Και ο καθένας προσπαθεί την χώρα μας να σώσει
Μα «στην απέξω» έμεινα, φαίνεται δεν γλυτώνω…
Και απ’ την πλατεία απέναντι πάλι θα φασκελώνω !

21/6/2011
Μες τη βουλή θα δίνουνε ψήφο εμπιστοσύνης
Κι  έξω θα σχηματίζεται μια αλυσίδα ειρήνης
Με ανθρώπους που όλοι νιώθουνε μόνοι και προδομένοι
Δίχως χαρά και όνειρα και εξαπατημένοι

 22/6/2011


Luis Sepulveda (Λουίς Σεπούλβεδα) συγγραφέας: Στην πλατεία Συντάγματος γράφεται η ιστορία αξιοπρέπειας της σύγχρονης Ευρώπης.23/6/11
Το έστησες !!! Το 'παιξες;24/6/2011Από τη Σπάρτη ήρθαν 30 !!!

 Απο τον Αγιο Παντελεήμονα.... μετρήσαμε πόσοι ήρθαν ;

25/6/2011
                                                           Μεσοπρόθεσμο - Στημένα παιχνίδια : Χ
                                                Φορολόγηση Ανύποπτων πολιτών - Ανεργία Χ

27/6/2011

Η διαφορά των “Special Olympics” τους με τους “Paralympics” είναι ότι στους δεύτερους συμμετέχουν άτομα με κάποια σωματική αναπηρία, ενώ στους “Special” άτομα με διανοητική καθυστέριση.
 

Διευκρινίζουμε ότι από τη Βουλή των Ελλήνων στους  “Special Olympics” της Αθήνας ΔΕΝ διαγωνίζεται κανείς !!!


28/6.2011


Τρίτη και Τετάρτη θα είναι ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μεταφοράς.... Κανονικά θα κινούνται το Μετρό και τα ... τανκς !!!!!!!!


1/7/2011

Υπο συζήτηση    Υπό αμφισβήτηση Υπο διωγμό

               

Υπο συζήτηση στη βουλή η παραπομπή ή μη του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων

Υπό αμφισβήτηση η καταγγελία της καμαριέρας εναντίον του Στρος Καν

Υπο διωγμό όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι !

2/7/2011

Με τη σύζυγό του δείπνησε σε ιταλικό εστιατόριο ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Με 216 βουλευτές αποκλειεται να βγει για φαγητό ο Ακης! Ψήφισαν κατά του για παθητική δωροδοκία και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα!