Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Φωτογραφίες, Βίντεο και Δελτίο Τύπου 1ου Αγώνα, Αφιερωμένου στην Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που διεξήχθη την Κυριακή 13 Μάη, στο Αιγάλεω



Ήταν ο περσινός Μάρτης, όταν ο φίλος – συντρέχτης μέλος του Α.Π.Σ “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΚΥΡΙΑΝΟΣ, μας μίλησε για την ιδέα του, να οργανώσουμε έναν αγώνα για τον Ποντιακό Ελληνισμό και για τη γενοκτονία του.


Η σπίθα έγινε φωτιά στο μυαλό μας. 
Αμέσως στο επόμενο συμβούλιο τού Συλλόγου μας, άρχισε η επεξεργασία τής ιδέας... Οι πρώτες ανιχνεύσεις μιας διαδρομής στην περίμετρο του Δήμου Αιγάλεω που να συμπεριλαμβάνει όλα σχεδόν τα δημόσια κτίρια και τις υποδομές του... 
Η διαδρομή η μεγάλη, βρέθηκε στα 10 χλμ. περίπου, ικανοποιητική για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών δρομέων, αλλά και των δοκίμων – αρχαρίων. 
Κι έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές με τους συλλόγους των Ποντίων, την Ένωση Ποντίων Αιγάλεω, τον Σύλλογο Ποντίων “Καύκασος”, τον Σύλλογο Ποντίων “Αξέχαστες Πατρίδες”, τον Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω “Νέες Κυδωνίες”, τον Σύλλογο Ασσυρίων...


Το καλοκαίρι, το Δημοτικό Συμβούλιο τού Δήμου μας υιοθέτησε την ιδέα, ανέλαβε τη διοργάνωση και επαναπροσανατόλισε την ημερομηνία διεξαγωγής της, κοντά στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας τού Ποντιακού Ελληνισμού.


Ενωμένοι προχωρήσαμε, παρά τις όποιες δυσκολίες τής πρώτης φοράς, και ενωμένοι τα καταφέραμε.


Σε μια μέρα που έλαμπαν τα πρόσωπα και οι καρδιές μας, με τη μεγάλη - ελπιδοφόρα για το μέλλον – συμμετοχή (πάνω από 700 συμμετέχοντες και στους δυο αγώνες) με τα συγκροτήματα τών νέων ανδρών – γυναικών και τους συλλόγους τών Ποντίων να πλαισιώνουν τη λιτή αλλά τόσο συγκινητική πολιτιστική εκδήλωση, με 150 εθελοντές που βοήθησαν τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή τού Αγώνα, με τη μεγάλη χαρά ότι ένας νέος αγώνας γεννήθηκε και θα γίνει θεσμός στον προσφυγικό Δήμο μας, με την πραγματική και ουσιαστική επιτυχή διοργάνωση που πλησίασε το Άριστα, είναι αυτονόητη και η χαρά όλων τών συντελεστών τού Αγώνα. 

Σας ευχαριστούμε, και του χρόνου που θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από τη γενοκτονία, στον αγώνα – εκδήλωση, ο αριθμός – με την ευχή και την οργάνωσή μας – πρέπει να είναι όχι τετραψήφιος, αλλά πενταψήφιος. 

Γιατί η Ιστορία μας δεν πρέπει να ξεχαστεί. 

Οι λαοί χωρίς μνήμη είναι καταδικασμένοι λαοί, τελειωμένοι.


Του χρόνου λοιπόν, στις 12 Μάη τού 2019, σας περιμένουμε όλους και όλες.
Στο Αιγάλεώ μας. 
Και να ‘στε σίγουροι: 
Με την ίδια αγάπη, τα ίδια χαμόγελα, την ίδια συγκίνηση.
 ΑΞΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 
που ήταν συγκλονιστικοί, στους χορηγούς που βοήθησαν στον Αγώνα και την επιτυχία του.


Και σε κάθε έναν – καθεμιά που ήρθε κοντά μας αυτή την υπέροχη μέρα για την πόλη μας. 
Τη μέρα που στο Αιγάλεω θυμηθήκαμε τους Πόντιους αδελφούς μας. Να ‘στε όλοι καλά, και του χρόνου χιλιάδες περισσότεροι να συντρέξουμε.

Χωρίς δεύτερες σκέψεις και άλλου είδους υπολογισμούς, για την Ιστορία, τη Μνήμη, τη Λευτεριά. Σας ευχαριστούμε.

Στα αποτελέσματα τού αγώνα: 
Πρώτος τερμάτισε ο Αιγαλιώτης πρωταθλητής τού Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” Μιχάλης Καλομοίρης, δεύτερος ο Χαϊδαριώτης Νίκος Βαΐτσης και τρίτος ο Αιγαλιώτης τού Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” Δημήτρης Κολύβας, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Χριστούλα Άγκαθα – Εύα, δεύτερη η Αιγαλιώτισσα Αθηνά Δασκαλάκη και τρίτη η Καλαματιανή Κανελλοπούλου Ελένη. 
Συγχαρητήρια σε όλους – όλες τους συμμετέχοντες. 

Τα αποτελέσματα και η γενική κατάταξη έχουν ανακοινωθεί σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.



Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Κωνσταντίνος Σάμιος Αιμιλία Γκολφινοπούλου



Δείτε και διαβάστε, περισσότερα σχετικά....

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ, ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αιγάλεω : Δείτε τις βραβεύσεις των πρώτων Νικητών του Αγώνα Δρόμου

Αιγάλεω : Δείτε την Εκκίνηση του 1ου Αγώνα Δρόμου, Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου