Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΚΟΑ ΚΚΕ Αιγάλεω - Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να γίνουν ‘’Τέμπη’’



Τα σχολεία των παιδιών μας είναι σε τραγική κατάσταση, η πολιτική τους είναι εγκληματική!!!

Τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις κτιριακές υποδομές των σχολείων στο Αιγάλεω, αναδεικνύονται για πολλοστή φορά, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στις 18/4 στο 5ο Δημοτικό σχολείο, με πτώση παραθύρου στις τουαλέτες των κοριτσιών την ώρα του διαλλείματος και από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που 4 χρόνια πριν (1/6/2020), αποκολλήθηκε παράθυρο (υαλοπέτασμα) από το δεύτερο όροφο και έπεσε στο κεφάλι μητέρας, που πήγαινε στο σχολείο τα παιδιά της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της ίδιας και του ενός παιδιού. Είναι αδιανόητο ότι κάτω από τη κατακραυγή των γονιών που κινητοποιήθηκαν τότε… άλλαξαν μόνο τα παράθυρα στις τάξεις.

Καθημερινά πλέον επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι με ευθύνη κυβέρνησης και διαχρονικά των διοικήσεων στο Δήμο Αιγάλεω, δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

ð 5 χρόνια παραμένουν χωρίς να έχουν επισκευαστεί τα σεισμόπληκτα σχολεία και μάλιστα δεν είναι ούτε περιφραγμένα ως επικίνδυνα (πχ 7Ο Δημοτικό).

ð Βρέχει σοβάδες και παράθυρα σχεδόν σε μηνιαία βάση (19ο , 5ο κ.α).

ð Συγχωνεύονται σχολεία σε χώρους ακατάλληλους για τον αριθμό των παιδιών (9ο-14ο).

ð Στα ειδικά σχολεία δεν διασφαλίζεται ούτε η πρόσβαση στους μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να γίνουν ‘’Τέμπη’’

Όλοι οι αρμόδιοι σε Υπουργεία, Περιφέρεια και Δήμο γνωρίζουν την κατάσταση αναλυτικά και συγκεκριμένα από τις συνεχείς κινητοποιήσεις γονιών και εκπαιδευτικών, τις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις τους. Η ευθύνη τους είναι τεράστια και κανείς δεν μπορεί πλέον να κρύβεται.

Πάρτε τώρα μέτρα και ικανοποιήστε τα αιτήματα των γονιών και των εκπαιδευτικών για να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση άμεσης ανάγκης, να χρηματοδοτηθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολεία και να πραγματοποιηθούν χωρίς γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Δεν παζαρεύουμε τις ανάγκες των παιδιών μας! Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης για πλήρη και ισότιμη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Απαιτούμε να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΙΓΑΛΕΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου