Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ





Ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης εγκαινιάζει την «ΠΑΙΓΝΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ», ένα οργανωμένο χώρο με παιχνίδια που λειτουργεί στα πρότυπα της Βιβλιοθήκης.

Οι Παιγνιοθήκες, θεσμός ιδιαίτερα διαδεδομένος στην Ευρώπη, είναι χώροι ειδικώς διαμορφωμένοι, εξοπλισμένοι με μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών.

Παιδιά και έφηβοι με αναπηρία έρχονται σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα παιδιά της περιοχής και μαθαίνουν να δέχονται και να σέβονται τη διαφορετικότητα. Όλα μαζί μπορούν να παίξουν και να δανειστούν παιχνίδια στο σπίτι τους.

Η οργάνωση και λειτουργία της Παιγνιοθήκης γίνεται από τα μέλη της, τα οποία προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ έχουν εκπαιδευτεί και επιμορφωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.

H Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης ιδρύθηκε το 1990 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και είναι μέλος της I.T.L.A. (Διεθνής Οργάνωση Παιγνιοθηκών). Βασικός σκοπός της είναι είναι η οργάνωση και λειτουργία Παιγνιοθηκών για παιδιά και εφήβους με αναπηρία. Διοργανώνει σεμινάρια για την επιμόρφωση των εθελοντών, επιστημονικές ημερίδες και παιδότοπους σε διάφορες γειτονιές.

Η Παιγνιοθήκη Αιγάλεω θα λειτουργήσει στην οδό Θηβών 250, (απέναντι από τα Jumbo, πρώην 2ο Λύκειο). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγάλεω στα τηλέφωνα 210-5902082/210-5982406.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου