Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ!

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Απόκρεω και της
Καθαρής Δευτέρας από το Δήμο Χαϊδαρίου.

Η διασκέδαση ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, με ξυλοπόδαρους και κλόουν που διασκέδασαν τους μικρούς μας μασκαράδες, ενώ στη συνέχεια η διασκέδαση συνεχίστηκε με θεατρικά σκετς και παιδικά τραγούδια. Την τιμητική του είχε φυσικά το παραδοσιακό «γαϊτανάκι» που το «έπλεξαν» τα ίδια τα παιδιά.
Πιο αργά, το απόγευμα, η «Τζαμάλα», ένα παραδοσιακό ηπειρώτικο έθιμο καθιερωμένο εδώ και χρόνια, αναβίωσε στο Παλατάκι. Η βροχή δεν πτόησε το Σύλλογο Ηπειρωτών και τον κόσμο να συμμετέχει. Έτσι, μία μεγάλη φωτιά άναψε στο κέντρο και γύρω της στήθηκε χορός από τον κόσμο. Τα καζάνια έβραζαν την παραδοσιακή φασολάδα και ο κόσμος διασκέδασε μέχρι αργά το βράδυ. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, για τη συνολική προσφορά του στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας, σε αγαστή συνεργασία και με τη συμβολή του Δήμου.

Φέτος, διότι πέρυσι δεν το επέτρεψε ο καιρός, τα Κούλουμα πραγματοποιήθηκαν εκεί που είναι η θέση τους, στο Δαφνί, σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο χώρο. Οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι με τα κιόσκια τους, οι μουσικοί με τα παραδοσιακά τους τραγούδια και τα χορευτικά των συλλόγων έστησαν ένα πλούσιο γλέντι, διασκεδάζοντας όλο τον κόσμο, κατοίκους της πόλης αλλά και επισκέπτες από γειτονικούς Δήμους που ήρθαν να πετάξουν τον Χαρταετό και να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους. Ξεχωριστή παρουσία είχε το χορευτικό τμήμα του Δήμου που χόρεψε παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους. Σε όλους τους παρευρισκόμενους ο Δήμος πρόσφερε εκλεκτά εδέσματα και κρασί.
Σε όλες τις εκδηλώσεις παρούσα ήταν η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο. Παρόντες επίσης ήταν επικεφαλείς Δημοτικών παρατάξεων και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους για τη συμβολή τους στην καθιερωμένη γιορτή ενώ, τόνισε την αναντικατάστατη συνεισφορά τους στον πολιτισμό και τις τέχνες. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή σαρακοστή με υγεία, ανανεώνοντας το καθιερωμένο ραντεβού για τα «Κούλουμα» την επόμενη χρονιά!


Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου