Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Εργαστήρι Κατασκευής Παραδοσιακού Χαρταετού ΑΠΟ το ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ




Για άλλη μια χρονιά οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ του Δήμου ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ έστησαν εργαστήρια
κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού για παιδιά. Φέτος τα εργαστήρια στήθηκαν στο 2ο Γυμνάσιο και στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης για μαθητές του 6ου Δημοτικού.

Στο 2ο Γυμνάσιο το Εργαστήρι Χαρταετού συνδυάστηκε με το μάθημα της Τεχνολογίας της Α΄ Γυμνασίου. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και συμμετείχαν ενεργά φτιάχνοντας τους δικούς τους χαρταετούς με τη βοήθεια του καθηγητή τους και των ηλικιωμένων των ΚΑΠΗ. 

Στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης οι μικροί μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου παρακολούθησαν όλα τα στάδια κατασκευής ενός παραδοσιακού χαρταετού από τον σκελετό, το μέτρημα και τα ζύγια έως την τελική του μορφή, ενώ παράλληλα οι ηλικιωμένοι αφηγήθηκαν στα παιδιά παλαιότερες τεχνικές και υλικά που χρησιμοποιούσαν στην κατασκευή χαρταετών.


Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα διαγενεακών δράσεων που υλοποιεί το Τμήμα Προστασίας Ηλικιωμένων και Αλληλεγγύης του Δήμου ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ σε συνεργασία με Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς και αποσκοπεί στη συνέχιση των παραδόσεων και στην καλλιέργεια συναισθημάτων αμοιβαίας αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου