Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΠΕΔΥ Πετρούπολης


  Yστερα από την πίεση που άσκησε η Δημοτική Αρχή σε παράγοντες του ΠΕΔΥ και του
Υπουργείου Υγείας επανερχόμαστε να σας ενημερώσουμε ότι το τοπικό Ιατρείο Πετρούπολης επανδρώθηκε με άλλη μια ειδικότητα, αυτήν του νευρολόγου.

    Παρά την στελέχωση με νέα ειδικότητα, το τοπικό ΠΕΔΥ σε καμία περίπτωση δεν  μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών, ιδιαίτερα σήμερα, που είναι αναγκαία όσο ποτέ η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών οικογενειών.

    Η Διοίκηση του Δήμου δεν εφησυχάζει και συνεχίζει τον αγώνα για πλήρη στελέχωση των Ιατρείων με όλες τις ειδικότητες και όλα τα εργαστήρια, με προοπτική τη δημιουργία πλήρους αναπτυγμένου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη στελεχωμένο με επαρκή και μόνιμο προσωπικό.

    Εξάλλου, σε αυτή την κατεύθυνση, όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή  αγωνίστηκε μαζί με φορείς της πόλης, όπως με τον Σύλλογο Δημοκρατικό Γυναικών Πετρούπολης, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 3.000 υπογραφές, καταθέτοντας τες στο Υπουργείο Υγείας και εξασφαλίζοντας την ειδικότητα παιδιάτρου.

    Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων είναι η ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής προκειμένου να στηρίξει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι' αυτό ετοιμάζουν την "αξιολόγηση", νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, να στελεχωθούν τα πολυιατρεία, που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και άλλα θα κλείσουν στην πορεία.

    Καλούμε τον λαό της πόλης μας να βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική και να γίνει μπροστάρης στον αγώνα που δίνει η Δημοτική Αρχή για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν υψηλού επιπέδου Υγεία για όλο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου