Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Δήμος Χαϊδαρίου: ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΕΛΙΩΝΟ Δήμος Χαϊδαρίου στα πλαίσια ευαισθητοποίησης για τον εμπλουτισμό του πρασίνου στην πόλη
μας, είχε ήδη έρθει σε επαφή με την ΕΡΓΟΣΕ από την οποία προμηθεύτηκε 330 δέντρα (ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές), ανάμεσά τους 80 ελιές, από τις οποίες 6 υπεραιωνόβιες.

Μέχρι στιγμής, έχουν φυτευτεί πάνω από 250 δέντρα σε πλατείες, σχολεία, πεζοδρόμια. Οι 6 υπεραιωνόβιες ελιές φυτεύτηκαν στα μέσα Μαρτίου και κοσμούν την πλατεία Δημαρχείου, το Παλατάκι, το προαύλιο χώρο του Κτιρίου Γύζη και το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.
Επίσης, έχουν δοθεί από το «Διομήδειο» Βοτανικό Κήπο Πευκάκια και άλλα φυτά τα οποία έχουν φυτευτεί και αυτά σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η προσφορά συνδημοτών μας σε δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.


Το επόμενο διάστημα, έχουμε προγραμματίσει μεγάλες παρεμβάσεις για την προστασία και ανάδειξη του Πρασίνου στην πόλη μας, σε πλατείες, πεζόδρομους και τους ήδη διαμορφωμένους χώρους πρασίνου. Ενώ, συνεχίζουμε και στη διαμόρφωση νέων.

Οπότε ερωτήματα, που απευθύνουν δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωση ότι δεν αξιοποιούνται οι δυνατότητες να προμηθεύεται ο Δήμος μας, μέσω συνεργασιών με άλλους φορείς, δέντρα για την πόλη μας, δεν ισχύουν, αντίθετα υπάρχει συνεργασία με Δημόσιους φορείς και συμπολίτες μας με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου