Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Εγκαινιάστηκε ο νέος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Χαϊδαρίου


 Με μία σεμνή τελετή εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 7/11 ο νέος Παιδικός Σταθμός του Δήμου
Χαϊδαρίου στην συνοικία του Δάσους.

Οι ετοιμασίες της γιορτινής μέρας ξεκίνησαν από νωρίς, με το προσωπικό του Σταθμού να στολίζει όμορφα με μεράκι και χαρά το κτίριο και τους γονείς να φέρνουν διάφορα κεράσματα γεμίζοντας τον μπουφέ τον οποίον προσέφεραν στου παρευρισκόμενους.
Ο χώρος γέμισε από νωρίς το απόγευμα με πολύ κόσμο, την τιμητική τους είχαν τα παιδιά τα οποία γέμισαν με επιφωνήματα χαράς τις αίθουσες, τους διαδρόμους και τον προαύλιο χώρο του Παιδικού Σταθμού.
Στα εγκαίνια παρευρέθησαν πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ναουάφ Δαουάχερ. Στο χαιρετισμό του τόνισε ότι, ένα πολύ αναγκαίο έργο ολοκληρώθηκε, ένα έργο που τίθεται στην υπηρεσία των Δημοτών και αυξάνει τις δυνατότητες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου στη φιλοξενία παιδιών. Ο νέος Παιδικός Σταθμός, συνέχισε, λειτουργεί σε μία περίοδο που η κεντρική πολιτική συρρικνώνει τις Δημοτικές υποδομές μέσω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και την απαγόρευση προσλήψεων. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή που τάσσεται με το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες, πήγαμε κόντρα στο «αντιλαϊκό ρεύμα» ολοκληρώσαμε με πολύ κόπο τον Παιδικό

Σταθμό ενώ, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας ώστε να δοθεί τελική λύση για το Βρεφονηπιακό της οδού Βεργίνας και να αποδοθεί στο Δήμο λειτουργώντας ευεργετικά για ολόκληρη την περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στις προσπάθειες που έκανε το προσωπικό ώστε να προετοιμάσει εγκαίρως τον χώρο για να υποδεχθούν τα Παιδιά από την αρχή της χρονιάς.
Ο νέος Παιδικός Σταθμός έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 75 παιδιών, απασχολούνται 10 εργαζόμενοι και επιπλέον 3 για το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, τη γυμναστική, έχει στον προαύλιο χώρο δύο μεγάλα παιχνίδια στα οποία μπορούν να παίζουν τα παιδιά, χώρους ψυχαγωγίας, αίθουσες παιχνιδιών κατά ηλικία, εγκαταστάσεις κουζίνας, αίθουσα για την ανάπαυση των παιδιών, αναρρωτήριο, ιατρείο, γραφεία για τις δασκάλες.

Μια πολύ συγκινητική εικόνα της βραδιάς ήταν όταν, κατά το παραδοσιακό κόψιμο της κορδέλας, ο Δήμαρχος κάλεσε τα μικρά παιδιά όλα μαζί να κόψουν την κορδέλα και να μπουν στο Σταθμό.
Ως Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, συνεχίζουμε να διεκδικούμε αποδίδοντας στο Χαϊδαριώτικο λαό τέτοια έργα πνοής. Η επέκταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Φυσικά δεν παραγνωρίζουμε την αντιλαϊκή κατεύθυνση και το στενό οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας με τα οποία διαφωνούμε, γι’ αυτό και τονίζουμε ότι κάθε έργο που αποδίδεται στον κόσμο είναι ταυτόχρονα προϊόν διεκδίκησης και πάλης τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και του ίδιου του λαού της πόλης μας.
Συνεχίζουμε, να δουλεύουμε σκληρά, πυξίδα μας οι λαϊκές ανάγκες.


Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου