Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης απέκτησε ο Δήμος Περιστερίου


Ο Δήμος Περιστερίου παρέλαβε ένα ειδικό απορριμματοφόρο όχημα για να συγκεντρώνει τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες από τους μπλε κάδους και τα μεταφέρει στο κέντρο διαλογής.
  • Το νέο απορριμματοφόρο έφθασε στις 3 Αυγούστου 2016 το πρωί στο αμαξοστάσιο του Δήμου Περιστερίου και μόλις αποκτήσει πινακίδες θα τεθεί σε χρήση. Πρόκειται για υπερσύγχρονο όχημα, αντιρυπαντικής τεχνολογίας, με δυνατότητα μεταφοράς 16 κυβικών ανακυκλώσιμων υλικών.
Κατά την παραλαβή, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου τόνισε ότι: "Το νέο απορριμματοφόρο καταδεικνύει το γεγονός ότι η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας, δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη της ανακύκλωσης".
  • Στόχος παραμένει η συμμετοχή ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας στην ανακύκλωση και για το λόγο αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επιχειρηματιών, κατά το επόμενο προσεχές διάστημα.
Τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα ρίχνουμε στους μπλε κάδους, είναι: Χάρτινες συσκευασίες, Χαρτόνι, που πρέπει να διπλώνεται για να μειωθεί ο όγκος του, Πλαστικές συσκευασίες, Γυάλινες συσκευασίες, Κουτιά αναψυκτικών από αλουμίνιο, Σιδερένιες συσκευασίες , όπως κονσέρβες και Έντυπο χαρτί.
  • Οι δημότες διαχωρίζουν τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα στις κατοικίες τους. Οι συσκευασίες πρέπει να συλλέγονται εντελώς καθαρές από τα υπολείμματα και όσες γίνεται συμπιεσμένες και διπλωμένες.
Στη συνέχεια, οι πολίτες απορρίπτουν τις συσκευασίες που έχουν συλλέξει, στους ειδικούς μπλε κάδους που έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές. Οι συσκευασίες πρέπει πάντα να ρίχνονται χύμα μέσα στους κάδους και όχι μέσα σε δεμένες σακούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου