Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

To Δασαρχείο Αιγάλεω απαντά στις καταγγελίες του Κώστα Φωτεινάκη για το «κυλικείο» στο Βοτανικό Κήπο:



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Δασαρχείο Αιγάλεω απαντά στις καταγγελίες του Κώστα Φωτεινάκη για το «κυλικείο» στο
Βοτανικό Κήπο:
 «...σας γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει μηνυτήριες αναφορές...»

Ιστορικό: Ο Πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ Κώστας Φωτεινάκης, είχε στείλει επιστολή σε 14  αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και στο Κοινωφελές Ίδρυμα ««Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» καθώς και προσωπικά στον Πρόεδρό του κ. κ.Δημόπουλο Μελέτιο – Αθανάσιο (Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α.) με θέμα: «Ωράριο  λειτουργίας του «Κυλικείου» και άλλες ελεγχόμενες ως παράνομες πράξεις ή παραλήψεις στο δασικό χαρακτηρισμένο χώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους». [ΕΔΩ].
Την επώνυμη, υπεύθυνη επιστολή του Κώστα Φωτεινάκη ορισμένοι την χλεύασαν, κάποιοι άλλη την χαρακτήρισαν αβάσιμη, υπερβολική κλπ. Διαβάστε την απάντηση του Δασαρχείου Αιγάλεω για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Απάντηση Δασαρχείου Αιγάλεω: «Κατόπιν της ανωτέρω σχετικής  αρ.Πρωτ. 55059/2090/ 11-7-2016 από την υπηρεσία μας σας γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει μηνυτήριες αναφορές από το προσωπικό του Δασαρχείου, το αρμόδιο Δασονομείο έχει συντάξει σχετική έκθεση αυτοψίας και γενικά το όλο θέμα ερευνάται από την υπηρεσία μας προκειμένου να ολοκληρωθούν οι οφειλόμενες ενέργειες και να τηρηθούν τα νόμιμα στην έκθεση» [Αιγάλεω 22/7/2016, Αρ.Πρ. 58828/2235]

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε την απάντηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» τόσο στην επιστολή μου που ανεφέρεται στο ιστορικό όσο και στην απάντηση του Δασαρχείου Αιγάλεω «έχουν γίνει μηνυτήριες αναφορές».
Επαναλαμβάνουμε τη θέση των ΦτΦ:  χρειάζεται ένα κυλικείο στο Βοτανικό Κήπο αλλά να λειτουργεί σύμφωνα με τις δασικές διατάξεις και τις άλλες νόμιμες άδειες.
Κώστας Φωτεινάκης | Πρόεδρος των ΦτΦ

Το Ελληνικό Δίκτυο "Φίλοι της Φύσης / Naturefriends Greece" ιδρύθηκε το 2007 και είναι μέλος της Διεθνούς Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Naturefriends International/NFI (1895). Στους NFI[1] συμμετέχουν 51 εθνικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο με περισσότερα από 500.000 μέλη. Στο πλαίσιο των δράσεων τους, οι ΦτΦ είναι εθνικοί συντονιστές για την Ελλάδα της εκστρατείας people4soil που θα ξεκινήσει επίσημα το Φθινόπωρο του 2016 με σκοπό να χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. και να προστατευτεί νομικά το έδαφος  ως  κοινό αγαθό[2]. Επιπρόσθετα συμμετέχουν και στο Διεθνές  Δίκτυο, Our World Is Not For Sale[3].


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece
Ανθέων 72, 12461 | Mail: naturefriendsgreece@gmail.com | Τηλ. FAX: 215 5257408
Καταστατικό, Ειρηνοδικείο Αθηνών Α.Μ. 30425  | ΑΦΜ:997557187, ΔΟΥ Αιγάλεω

--
Naturefriends Greece

--------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου