Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών για το Ειδικό Σχολείο


  Φώτης Κουγιουμτζής: Είναι ντροπή να μην έχει δοθεί ακόμη λύση και να έρχεται συνέχεια το θέμα στο Συμβούλιο

Για το θέμα της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου που συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της παράταξης Φώτης Κουγιουμτζής δήλωσε ότι πρέπει να προσεγγίζουμε με ιδιαίτερη σεμνότητα αυτό τό σημαντικό θέμα.
Είναι ντροπή να μην έχει δοθεί ακόμη λύση και να έρχεται συνέχεια το θέμα στο Συμβούλιο. Η ένταση και η αγανάκτηση των φορέων είναι δικαιολογημένη και αν κανείς θέλει να προσεγγίσει αντικειμενικά το πρόβλημα, θα πρέπει να έρθει στη θέση των γονιών και των παιδιών αυτών που δεν έχουν τα απαραίτητα για την εκπαίδευσή τους.
Θα έπρεπε κανονικά ως οφείλει η κοινωνία αλλά και ο Δήμος να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα , ώστε να μπορούν τα παιδιά να ενταχθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι μιας πόλης και να μετέχουν ισότιμα με όλους τους πολίτες.
Τέλος καυτηρίασε την στάση του κ. Δρούλια να θέσει το δίλημα, Ειδικό σχολείο στο πρώην 3ο Δημοτικό ή στο κτήμα Μπόθου; Δεν υπάρχουν τέτοια διλήματα ανέφερε. Πρέπει να γίνει στο κτήμα Μπόθου και πρέπει προσωρινά να στεγαστεί στο 3ο . Επίσης πρέπει να γίνει από τον Δήμο καταγραφή των παιδιών ΑμεΑ ,για να ξέρουμε τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στο Περιστέρι.
  • Νίκος Ζούτσος: Για πολλά χρόνια έχουμε σηκώσει ψηλά το ζήτημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες όχι με φανφάρες και φτηνούς εντυπωσιασμούς
  Σαν χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχουμε την δυνατότητα να αποκρούουμε κάθε κατηγορία συμβιβασμού στο συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε ο Νίκος Ζούτσος και συμπλήρωσε ότι σαν εκπαιδευτικός αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα , όταν κάθε φορά κουβεντιάζουμε το θέμα του Ειδικού σχολείου. Για πολλά χρόνια έχουμε σηκώσει ψηλά το ζήτημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες όχι με φανφάρες και φτηνούς εντυπωσιασμούς. Το πρόβλημα της Ειδικής Αγωγής είναι σύνθετο και οι ευθύνες που υπάρχουν δεν είναι σημερινές. Είναι βέβαια εύκολο να χρεώνει κάποιος την σημερινή κυβέρνηση ,αλλά δεν μπορεί να μην κοιτάζει τα τρομερά ελλείμματα που υπάρχουν από τα προηγούμενα χρόνια.
  • Τα κενά ελπίζω να καλυφθούν σύντομα με την προκήρυξη θέσεων αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Τα άτομα με αναπηρίες δεν είναι παιδιά για τον Καιάδα, είναι τα παιδιά μας. Στην στέγαση του Ειδικού Σχολείου υπήρξε κωλυσιεργία. Έγιναν προσπάθειες να μην στεγαστεί στο 3ο Δημοτικό το Σχολείο καθώς ο Δήμος το ήθελε για Πολιτιστικό Κέντρο. Τα παιδιά αυτά θα πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια η οποία τους αναλογεί και η αξιοπρέπεια που τους αναλογεί δεν σημαίνει παιδιά κλειδωμένα μέσα στα σπίτια. Έχουν δικαίωμα στη μόρφωση όπως κάθε άλλο παιδί.

Ο Νίκος Ζούτσος απάντησε ακόμη στην ερώτηση του Γρηγόρη Τημπλαλέξη <οι επαναστατικές κορώνες των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ σε ποιους απευθύνονται σε αυτήν την αίθουσα;> ότι οι κ. Καπράνας και Τρυγώνης δεν είναι κυβερνητικοί συνδικαλιστές είναι πρόεδροι Ενώσεων και Συλλόγων και εκπροσωπούν τα σωματεία τους. Και εμείς πρέπει να ακούμε τις θέσεις τους. Αυτό που λένε είναι ότι άμεσα πρέπει να γίνει το σχολείο στο 3ο δημοτικό. Βέβαια το σίγουρο είναι ότι και αν ακόμη γίνει το σχολείο στο κτήμα Μπόθου θα χρειαστεί να λειτουργεί και το 3ο Δημοτικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου