Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ερωτήσεις Ενεργών πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.





Ο επικεφαλής της παράταξης Φώτης Κουγιουμτζής ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της πιστοποίησης των παιδικών χαρών, ενημέρωσε ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την
εγκαταλελειμμένη παιδική χαρά στο τέταρτο διαμέρισμα στην οδό Σαγγαρίου και προειδοποίησε για την επικινδυνότητα στο Φανάρι της οδού Αναπαύσεως έξω από το σταθμό του Μετρό της Ανθούπολης.
  •  Επικινδυνότητα που προκύπτει από την αργοπορία του φαναριού να ανάψει πράσινο με αποτέλεσμα οι πεζοί να περνάνε με κόκκινο . Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο αυτοκίνητα που έχουν αναπτύξει ταχύτητα καβαλάνε πεζοδρόμιο. Πρέπει να μπουν κάγκελα στο μέρος του πεζοδρομίου για να αποφύγουμε δυσάρεστα περιστατικά.
Ερώτηση σχετική με τα έσοδα του δήμου έκανε, ο Στέφανος Παπαδόπουλος. Στα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού έτους 2015 του Δήμου, και κατά το πρώτο εννιάμηνο στον απολογισμού υλοποίησης του Προϋπολογισμού όπως αυτό αναρτήθηκε στο διαύγεια βλέπουμε στην στήλη εσόδων «Μετατροπή σε χρήμα της εισφοράς σε γη » με κωδικό 0522.00, το ποσό των 1.906.523,24 ευρώ ως βεβαιωθέντα έτους έσοδα.
Από αυτά έχουν εισπραχθεί το 10% δηλαδή 190.652,38 ευρώ , όταν τα προϋπολογισθέντα και τα βεβαιωθέντα είναι 1200 ευρώ.
Επίσης ρώτησε αν υπάρχει κάποιο δομικό σχέδιο επιχειρησιακής κρίσης σε περίπτωση σεισμού για παράδειγμα, ενώ έθεσε και το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων. Λέτε ότι πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων τα οποία είναι έργα μεγάλα που ξεπερνούν τις αρμοδιότητες του δήμου.
Ο αντιπεριφεριάρχης απαντά ότι με εξασφαλισμένη πλέον την χρηματοδότηση ,όσα έργα έχουν ωριμότητα τίθενται σε διαδικασία υλοποίησης. Την ευθύνη να συντάξουν τις μελέτες ή έστω τους φακέλους για τις μελέτες την έχουν οι δήμοι, κάθε ώριμο αντιπλημμυρικό έργο που κατατίθεται από τους δήμους στην περιφέρεια εγκρίνεται άμεσα. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Ο Νίκος Ζούτσος αναφέρθηκε στις χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου και στις προσκλήσεις προς τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία να λάβουν μέρος στην έναρξη των χριστουγεννιάτικων γιορτών του με τίτλο <Ο Δήμος Περιστερίου ανάβει το δέντρο>.
Ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της πόλης και την ίδια στιγμή καλούνται οι αθλητικοί σύλλογοι και τα παιδάκια με συγκεκριμένη περιβολή και οι γονείς συνοδοί να είναι μασκαρεμένοι καλικάντζαροι.
  • Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν δρόμοι που δεν έχουν φως , όπως δίπλα από το γυμναστήριο της Χωράφας. 
Υπάρχουν ακόμη, δημοτικά έργα που έχουν σταματήσει από τον κατασκευαστή είναι επικίνδυνα και δεν υπάρχει ούτε μία κόκκινη κορδέλα για να απαγορεύει την διέλευση των πεζών. Η διοίκηση ρίχνει το βάρος της στο κέντρο του Περιστερίου και όχι στις υπόλοιπες γειτονιές.
  • Γιατί εκείνοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Στο πλαίσιο αυτό σας παρουσιάσω το ρεπορτάζ του <Ελεύθερου Διάλογου> με τίτλο <Ο λαμπερός χριστουγεννιάτικος στολισμός του κέντρου Περιστερίου θέλουμε να φτάσει και στον Άγιο Ιερόθεο>. 
Εκεί υπάρχουν μαγαζιά που κινδυνεύουν να κλείσουν. Η περιοχή υποφέρει. Μπροστά στη Vodafon είναι ακόμη τοποθετημένα σακούλια με δομικά υλικά για να μην μπαίνουν νερά μέσα, δεν υπάρχει ίχνος στολισμού και φωτισμού.
Θα υπάρξει λοιπόν, ενδιαφέρον και μια ανάλογη διάθεση και για τις υπόλοιπες περιοχές του δήμου ή τελικά το κέντρο της πόλης θα είναι το πρώτο και θα δίνουμε 60.000 για λαμπάκια και 500.000 για καρουζέλ το οποίο βεβαίως καλό είναι, να μην κάνουμε λαϊκισμό ,αλλά είναι η επιφάνεια . Η πόλη πονάει φτωχοποιείται και την ίδια στιγμή η διοίκηση αρκείται σε έργα βιτρίνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου