Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δωρεάν θεατρική - μουσική παράσταση για τους μαθητές από το Δήμο Περιστερίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παραστάσεων «Αναφορά στον Γκρέκο», που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο ΕΦΗ του Δήμου Περιστερίου.


Η παράσταση παρουσιάστηκε στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων της κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ) και την παρακολούθησαν δωρεάν εκατοντάδες μαθητές γυμνασίων της πόλης μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Αναστάσιος Καλλιάφας, επεσήμανε ότι: "σε μια περίοδο κρίσης και έντονης αμφισβήτησης, ο Δήμος Περιστερίου επενδύει στη μόνη σίγουρη αξία, την αισθητική και πνευματική ανέλιξη των νέων"!

Πρόκειται για μια παράσταση με οπτικοακουστικό υλικό και ζωντανή απόδοση τραγουδιών και θεμάτων της Κρήτης και της Μεσογείου. Ο πρωταγωνιστής, Τάκης Χρυσικάκος, ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και συνομιλεί με πρόσωπα του έργου του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Η «Αναφορά στον Γκρέκο» είναι μια παράσταση επίκαιρη, καθώς το 2013 συμπληρώθηκαν 130 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ το 2014, 400 χρόνια από το θάνατο του Ελ Γκρέκο.
peristeri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου