Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη συμμετοχή στον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δήμου Περιστερίου

Χιλιάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι πήραν μέρος στον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου του Δήμου Περιστερίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015.


Η εκκίνηση στην πλατεία του Δημαρχείου δόθηκε από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος περίμενε μέχρι και τον τελευταίο δρομέα να τερματίσει και να τον συγχαρεί για την προσπάθειά του.

Ο κ. Παχατουρίδης, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου είναι πλέον θεσμός για την πόλη του Περιστερίου, στον οποίο συμμετέχουν δρομείς από όλη τη χώρα. Δεν είναι μόνο μια ομαδική άσκηση δρόμου, αλλά φιλειρηνική εκδήλωση αγωνιστικής πρωτοβουλίας και πολιτισμού. Γιατί άσκηση σημαίνει υγεία, ευεξία, όμορφη διάθεση και θετική ενέργεια».

Ευχαρίστησε τους δεκάδες εθελοντές, τις εθελοντικές ομάδες που πλαισίωσαν τη διοργάνωση με κέφι και ενθουσιασμό, τους εργαζόμενους του Δήμου, καθώς και το προσωπικό της αστυνομίας, που βοήθησαν στην υλοποίηση της διοργάνωσης.

Θερμές ευχαριστίες ο Δήμαρχος απεύθυνε και στα μέλη της Επίτιμης Επιτροπής: τον Μεσογειονίκη Στέφανο Πετράκη, τον Παραολυμπιονίκη Παράσχο Στογιαννίδη, τον Επίτιμo Πρόεδρο του Γ.Ο.Π. «Γ. Παλάσκας» Κώστα Σαμπατακάκη και την Πρόεδρο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Αττικής Χριστίνα Ματάκη.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχή διοργάνωση του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου: Τον πρόεδρο, Δημήτρη Χιώτη, τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Σάμιο, τον τεχνικό υπεύθυνο Στέφανο Ματάκη και τα μέλη: Γιώργο Αυγουστίδη, Κωνσταντίνο Μοσχούτα, Νίκο Παπουτσάκη και Παναγιώτη Φωτίου, καθώς και την Πρόεδρο του ΟΠΑΑΠ Ξένη Κορόγιαννη.

Οι νικητές:

  • ΑΝΔΡΕΣ: 1ος Μιχαήλ Καλομοίρης, 2ος Σωκράτης Κούρος, 3ος   Νικόλαος Κουτσούμπας.
  • ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 1η Λέλα Σαγκά, 2η Αντζελίνα Ναβάρο, 3η Τζένα Νικολαΐδη.
  • ΑΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: 1ος Κωνσταντίνος Καλπιντέρης, 2ος Γεωργακόπουλος, 3ος Αθανάσιος Πεθεριώτης.
  • ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: 1η Θεοφανία Ασπροπούλου, 2η Θεοδοσία Κιτσοπούλου, 3η Φωτεινή Δούλη.
  • ΑΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1ος Θωμάς Μίχογλου, 2ος Νικόλαος Ξηντάρης, 3ος Άρης Αγγελής
  • ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: 1η Δόξα Κώνστα, 2η Κατερίνα Σταμούλη, 3η Κωνσταντίνα Κιτσοπούλου

Ειδική βράβευση έγινε για τους ηλικιωμένους που συμμετείχαν στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου. Ξεχώρισαν η Βασιλική Μονογιού 76 ετών και ο 84χρονος Αθανάσιος Ξίγκος. Αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους παρέλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες στον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου.

Παράλληλα, στα πλαίσια της διοργάνωσης τιμήθηκαν οι πρωταθλητές Μαραθωνίου Δρόμου Γεωργία Αμπατζίδου και Νίκος Πολιάς, που κατέχουν και τον 3ο καλύτερο χρόνο της κλασσικής διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου όλων των εποχών, καθώς και το παλαιότερο Μέλος του ΣΕΓΑΣ Αναστάσιο Τασούλα, επί πολλά έτη Πρόεδρος των κριτών Κλασσικού Αθλητισμού και αλυτάρχης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε και η έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περιστερίου από τις 31 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου, με εκθέματα από τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου του Δήμου Μαραθώνα.

Εκατοντάδες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν εκθέματα, όπως το μετάλλιο του Σπύρου Λούη, μετάλλια Κλασσικού Μαραθωνίου, Ολυμπιακές Δάδες, ένα αναμνηστικό Μετάλλιο 2500 χρόνων κ.α.
peristeri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου