Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: ΥΒΡΕΙΣ ΑΝΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ



Στο δημοτικό συμβούλιο 19/2/15 οι εκπρόσωποι της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου έθεσαν στην αρχή της διαδικασίας τα ακόλουθα ερωτήματα προς την δημοτική αρχή :
1.      Για το «δημοτικό πανεπιστήμιο Περιστερίου», όπως αναφέρονται στην πρόσφατη ανακοίνωση της Αριστερής Κίνησης (https://t.co/E6ZUIiWx6o)
2.      Για πρόσφατο δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα πως εκπρόσωπος της δημοτικής πλειοψηφίας δήλωσε ότι η Μονή Φοινικιώτισσας «νομιμοποιήθηκε» πρόσφατα, αν και το κτίσμα βρίσκεται εντός των ορίων της Ζώνης Α του Ποικίλου Όρους όπου απαγορεύεται αυστηρά κάθε οικοδόμηση
3.      Για το θέμα των δημοτικών παιδικών σταθμών, όπου εκτός από τα τεράστια γνωστά προβλήματα (υψηλά τροφεία για τους γονείς, πολλές αιτήσεις ακόμα εκτός, κακές υποδομές κλπ) προέκυψε πρόσφατα και μεγάλο θέμα με τους ελέγχους καταλληλότητας και κίνδυνος αφαίρεσης των αδειών λειτουργίας προς όφελος των ιδιωτικών (http://t.co/dhfuZnqXqx)
4.      Για το γεγονός ότι ο δήμος έχει ψηφίσει 2η φορά μέσα σε λίγα χρόνια ποσό 60000 ευρώ σε μελετητή που υποτίθεται θα πρότεινε λύσεις για το θέμα των σκουπιδιών & του ΣΜΑ, και δεν έχουμε δει ούτε πραγματική μελέτη ούτε προτάσεις
5.      Για την προ μηνός συγκέντρωση – σύσκεψη στην οποία κάλεσε η δημοτική αρχή τους κατοίκους των Προσφυγικών Πολυκατοικιών Αγίου Αντωνίου με στόχο την προπαγάνδιση αμφιλεγόμενου κοινοτικού προγράμματος «βιοκλιματικής ανάπλασης», χωρίς ενημέρωση και ειδοποίηση του δημοτικού συμβουλίου και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Όπως συνήθως καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν δόθηκε από την δημοτική αρχή, μόνο αφορισμοί και αοριστολογίες. Δεν καταφέραμε να μάθουμε ποιοί και με ποια κριτήρια επέλεξαν το πρόγραμμα και τους ομιλητές των ιατρικών διαλέξεων στο «πανεπιστήμιο», μάθαμε όμως πως «συκοφαντούμε τον θεσμό». Ξανακούσαμε πως με τους παιδικούς σταθμούς «όλα θα πάνε καλά» (πότε και πώς ?). Και με τα σκουπίδια φυσικά «όλα καλά θα πάνε», αν εξαιρέσει βέβαια κάποιος το «ασήμαντο» για την δημοτική αρχή θεματάκι πως οι κάτοικοι πέριξ του Άλσους και οι επισκέπτες του ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ.
Το αποκορύφωμα όμως ήταν η απαράδεκτη στάση του αντιδημάρχου κ. Λύκου, που κατηγόρησε για «προβοκάτσια» (???!!!) την δημοτική σύμβουλο της Αριστερής Κίνησης σ. Αντωνία Αθανασοπούλου – Βαφειάδου, επειδή η τελευταία υπέβαλλε την ερώτηση σχετικά με την Μονή. Μόλις κόπασαν οι ύβρεις και αφού η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου κατέθεσε στο Προεδρείο το σχετικό δημοσίευμα, πήρε τον λόγο άλλος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, για να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ το δημοσίευμα και να πει πως εννοούσε «εκκλησιαστική» και όχι «πολεοδομική» νομιμοποίηση.
Είναι η πολλοστή φορά που οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής δείχνουν ΠΑΝΙΚΟ και ΑΜΗΧΑΝΙΑ μπροστά στα θέματα που μπαίνουν από τους εκπροσώπους της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και από τις Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων σε διάφορες γειτονιές (Άλσος, Βεάκη, Ρουπάκι, Άγιος Αντώνης κ.ά.). Έτσι, αντιδρούν με ύβρεις, συκοφαντίες και απειλές.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά. Αν νομίζουν κάποιοι πως αυτή η τακτική του αυταρχισμού και της απαξίωσης θα τους ωφελήσει στην συγκάλυψη της αλήθειας, είναι ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ.
Ο αγώνας της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και για αξιοπρέπεια, για να πάρουμε τις ζωές και τις γειτονιές μας στα χέρια μας,  θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Και η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θα κάνει τα πάντα για να συμβάλλει σε αυτήν την κλιμάκωση.   
 Από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου,        23/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου