Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος «Μιλάμε για παρεμβάσεις που είναι εφικτές και που σε μεγάλο βαθμό δεν απαιτούν δαπάνες»



Λέτε συνεχώς πως η κυβέρνηση χρειάζεται να αλλάξει σελίδα. Όμως, πως θα γίνει αυτό όταν για παράδειγμα, συνεχώς αρμόδιοι Υπουργοί μιλούνε για απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις ή όταν μέχρι τέλος Ιουλίου πρέπει να πληρώσουμε υπέρογκα ποσά στην εφορία; Ρωτήθηκε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος. Η απάντηση του προβλημάτησε τον δημοσιογράφο ο οποίος μίλησε για αντάρτικο και αμέσως εισέπραξε ανητική απάντηση.

Ανδρέας Λοβέρδος: 
Η απορία σας είναι εύλογη. Υπάρχει μια φαινομενική αντίφαση. Υπάρχει όμως και καθαρή απάντηση που πρέπει να δίνεται και να είναι πειστική, γιατί αποτελεί για εμάς όρο αξιοπιστίας και κριτήριο επιτυχίας στο έργο μας.
Αυτό που πρωταρχικά πρέπει να τονίζεται είναι ότι εμείς –τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα αλλά και τους Υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ/ΕΛΙΑ- δεν λαϊκίζουμε! Δεν το θέλουμε, δεν το επιλέγουμε.
Είχαμε περιπέσει σε παρόμοια σφάλματα στο παρελθόν, το υποστήκαμε τον καιρό που μόνοι μας αναλάβαμε το βάρος της διακυβέρνησης, μάθαμε πια! Επομένως, ό,τι λέμε είναι ζυγισμένο και μετρημένο. Μιλάμε για παρεμβάσεις που είναι εφικτές και που σε μεγάλο βαθμό δεν απαιτούν δαπάνες. Χρήματα για παροχές δεν υπάρχουν και αυτό πια το ξέρουν όλοι. Αυτό που εμείς είπαμε και επιβεβαιώθηκε σε ανώτατο επίπεδο στην Κυβέρνηση είναι τώρα, που με τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα και την αλλαγή στο διεθνές κλίμα αυτό είναι εφικτό, να «γυρίσουμε σελίδα» με παρεμβάσεις στην καθημερινότητα του πολίτη. Με παρεμβάσεις στην αδάπανη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην ελάφρυνση των βαρών για τις οικογένειες. Οι ρυθμίσεις που έγιναν στο χώρο της Υγείας για την περίθαλψη των ανασφάλιστων, οι δικές μας παρεμβάσεις στις μετεγγραφές, στη δίκαιη προσέγγιση στο ζήτημα των διοικητικών υπαλλήλων, είναι τέτοιες κινήσεις.
Αυτό που λέτε περιέχει τη μορφή αντάρτικου στην κυβέρνηση;
Ανδρέας Λοβέρδος: Σε καμία περίπτωση, το δήλωσα και αλλού. Δεν είναι στην πρόθεσή μου αυτά. Τα αντάρτικα άλλωστε είναι για τα βουνά. Εμείς εδώ ήρθαμε για μάχη και πολλή δουλειά. Ήρθαμε για να λύσουμε προβλήματα αλλά και να ασχοληθούμε, στο βαθμό που θα έχουμε τον αναγκαίο χρόνο, με την ουσία, τον πυρήνα της Παιδείας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου