Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

«Η Ωραία Κοιμωμένη» TOKYO BALLET - ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ




Οι παραστάσεις συνεχίζονται ως τις
 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
6 απογευματινές παραστάσεις

Διοργάνωση – Παραγωγή

ΛΑΒΡΥΣ
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Ταμεία Μεγάρου Μουσικής, στα Public και στην Ομήρου 8
Αγορά μέσω internet στο: www.megaron.gr
Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 7282333
Πληροφορίες: 210 7258510


Δεκέμβριος με τα Μπαλέτα του Τόκυο, μία από τις διασημότερες και διακεκριμένες ομάδες χορού παγκοσμίως. Δεκέμβριος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με το πιο λαμπερό εορταστικό γκαλά χορού που υπό τον τίτλο «Χριστούγεννα με τη Συλβί» επιφυλάσσει για το ελληνικό κοινό μοναδικές παραστάσεις παγκόσμιας κλάσης και
ακτινοβολίας με τη διάσημη χορεύτρια Sylvie Guillem και τα καλύτερα μπαλέτα της Άπω Ανατολής!

Από την ημέρα των Χριστουγέννων μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου, σε απογευματινές παραστάσεις που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, οι 95 χορευτές και χορεύτριες του Tokyo Ballet θα παρουσιάσουν το διάσημο και πολυαγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη». Βασισμένο στο ευρέως γνωστό παραμύθι του Perrault, το μπαλέτο «Η Ωραία Κοιμωμένη», δημιουργήθηκε το 1890, και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του κλασικού χορού, ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά κυρίως ως η πιο επιτυχημένη δημιουργία που συνέθεσε ποτέ ο Tchaikovsky.

Τα «Μπαλέτα του Τόκυο» που φέτος γιορτάζουν την 50η επέτειο από την ίδρυσή τους, είναι μία από τις κορυφαίες, διασημότερες και πλέον διακεκριμένες ομάδες χορού παγκοσμίως.
Φημίζονται για το υψηλότατο επίπεδό τους, τις συνεργασίες κορυφής με φημισμένους χορογράφους και σολίστες και το ευρύτατο ρεπερτόριό τους, τόσο με ανατολικά όσο και δυτικά έργα όλων των εποχών, έργα κλασικού μπαλέτου, νεοκλασικά, αλλά και αριστουργήματα της σύγχρονης διεθνής χορευτικής σκηνής. Μετρούν 30 διεθνείς περιοδείες σε 150 πόλεις 40 χωρών, περισσότερες από 700 παραστάσεις, ενώ έχουν παίξει στα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά θέατρα του κόσμου, όπως τα Μπολσόι, Μαρίνσκι, Μετροπόλιταν Όπερα, Θέατρο Κολόν, Σκάλα του Μιλάνου, Όπερες Βιέννης και Βερολίνου.
Έχουν τιμηθεί με κορυφαία βραβεία (Tchaikovsky Memorial το 1996 από το τότε Σοβιετικό Υπουργείο Πολιτισμού, Εθνικό Βραβείο το 2002 στην Κίνα, Asahi Performing Arts το 2007) αλλά οι σπουδαιότεροι έπαινοι που έχουν αποσπάσει, παραμένουν ίσως τα άκρως κολακευτικά λόγια των καλλιτεχνικών διευθυντών των Μπολσόι και του Μαρίνσκι: «ταπεινά θα πρέπει να μάθουμε από το Μπαλέτο του Τόκυο!»

Λίγα λόγια για την “Ωραία Κοιμωμένη”
Ένα μοναδικό έργο τόσο για την μεγάλη γκάμα μουσικής και τον μεγάλο αριθμό των χαρακτήρων, όσο και για τα πλούσια σκηνικά, τα κοστούμια και τη φαντασμαγορική χορογραφία. Η παραμυθένια πλοκή του έργου ενσωματώνει μια συγκινητική ιστορία γεμάτη περιπέτεια και κινδύνους που τελικά έχει αίσιο τέλος χάρη στη μεγάλη δύναμη της αγάπης. Η πρεμιέρα έγινε αρχικά στο θέατρο Μαρίινσκι της Αγίας Πετρούπολης σε χορογραφία Μάριους Πετιπά στις 15 Ιανουαρίου του 1890 ενώ μερικά χρόνια αργότερα, το 1899, ακολούθησε η πρεμιέρα του στα Μπολσόι της Μόσχας.

Η ιστορία ξεκινάει από την γέννηση της πριγκίπισσας Aurora, εξελίσσεται με τον περίφημο μακρύ ύπνο της - διάρκειας 100 ετών - και ολοκληρώνεται με τον ευτυχισμένο γάμο της με τον πρίγκιπα, μέσα σε ένα ονειρεμένο σκηνικό πλούτο που καθηλώνει τον θεατή και μια μαγευτική χορογραφία, ερμηνευμένη ιδανικά από το κορυφαίο Tokyo Ballet.

Χορογραφία: Marius Petipa
Αναθεωρημένη χορογραφία:
Munetaka Iida
Μουσική :
Pyotr I. Tchaikovsky
Χορεύουν: Mizuka Ueno, Dan Tsukamoto, Tokyo Ballet
Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων: 25 – 30 Δεκεμβρίου | 16:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου