Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Το Δ.Σ. «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» στο πλευρό των εργαζομένων του "Παπουτσάνη"



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις απαντώντας στις τρομοκρατικές απολύσεις 6 συναδέλφων τους και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε άλλες.
Η εργοδοσία βλέποντας την μαζική συμμετοχή στην απεργία, την ενότητα όλων των εργατών επιχείρησε με μια μικρή ομάδα απεργοσπαστών να σπάσει την απεργία και δεν το κατάφερε. Επιδιώκει με όλα αυτά να περάσει κλίμα τρομοκρατίας με στόχο το χτύπημα του σωματείου, τη διάλυσή του για να μπορεί χωρίς εμπόδια να εφαρμόσει όλο το νέο αντεργατικό οπλοστάσιο που τους χάρισε η κυβέρνηση. Να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους με την αθλιότητα των 586 ευρώ, χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς ουσιαστικά κανένα εργατικό δικαίωμα, χωρίς να μπορούν οι εργάτες να απαντήσουν στη βία του εργοδότη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του "Παπουτσάνη". Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην απόφαση της γενικής συνέλευσης για τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, προκειμένου να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν στο εργοστάσιο της Ριτσώνας. Προστατεύουμε το δικαίωμα στην εργασία! Οι μεγαλοεργοδότες δε μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους. Δε θα γίνουμε μαξιλαράκι τους για να δεχτούμε εμείς τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Καμία ποινικοποίηση των αγώνων! Να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία οι συλληφθέντες - απεργοί και απολυμένοι συναγωνιστές! Να παρθούν πίσω άμεσα όλες οι απολύσεις!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»
Ακαρνανίας 65 – 121 35
Τηλ.- Fax : 210 5724139
http://www.asda.gr/sdpeper
E-mail: sdpeper@asda.gr



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                              ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ


Νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον Παπουτσάνη τη Δευτέρα




Σε νέα γενική συνέλευση που θα κάνουν τη Δευτέρα μέσα στο εργοστάσιο, οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Παπουτσάνης» στη Ριτσώνα, θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις απολύσεις που ξεκίνησε η εργοδοσία και την τρομοκρατία. 
 Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι έκαναν την τρίτη κατά σειρά 24ωρη απεργία τους, διεκδικώντας την ανάκληση των έξι απολύσεων που έκανε πριν από μια βδομάδα η εταιρεία (ανήκει στον όμιλο Δαυίδ), με τη δικαιολογία ότι η ενδέχεται να χάσει έναν από τους μεγάλους πελάτες της. Με το ίδιο αιτιολογικό, η εργοδοσία έχει ανακοινώσει άλλες δυο απολύσεις για το Γενάρη, ενώ στελέχη της διαδίδουν τρομοκρατικά ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, αν δε σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.
Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν από το ξημέρωμα την απεργία τους. Την Τρίτη, στη διάρκεια της απεργιακής περιφρούρησης, δέχτηκαν τα ξημερώματα την επίθεση των ΜΑΤ, τα οποία συνέλαβαν και 8 εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους έξι απολυμένους, οι δύο ήταν μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής και ένας ακόμα ήταν πρώην μέλος του ΔΣ της Πανελλαδικής Ενωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπουνοποιών, γεγονός που αποκαλύπτει την πρόθεση της εργοδοσίας να χτυπήσει το σωματείο που πρωτοστατεί στην οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου.
Οι έξι απολύσεις έγιναν με τη δικαιολογία ότι η εταιρεία ενδέχεται να χάσει έναν από τους μεγάλους πελάτες της. Με το ίδιο αιτιολογικό, η εργοδοσία έχει ανακοινώσει άλλες δυο απολύσεις για το Γενάρη, ενώ στελέχη διαδίδουν τρομοκρατικά ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες, αν δε σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου