Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Αλλαγές στο φόρο ακινήτων ζητούν οι ιδιοκτήτες

Εναντίον της πρότασης που κατέθεσαν εχθές βουλευτές της Ν.Δ. για διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ με παράλληλη αύξηση του ΦΑΠ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες τάσσονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος Κώστας Βλαχάκης και ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, κατατέθηκε σειρά προτάσεων για το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η φορολόγηση στο 50% για όσα ακίνητα παραμένουν ξενοίκιαστα, η μείωση στο μισό των φορολογικών συντελεστών για τα αστικά οικόπεδα και ο καθορισμός μειωτικού συντελεστή 0,40 για τα κάθε είδους διατηρητέα και ιστορικά κτίρια.

Οι εκπρόσωποι των τριών Συλλόγων συμφωνούν ότι με τον ενιαίο φόρο ακινήτων το κύριο φορολογικό βάρος πέφτει για μια ακόμα φορά στην αστική ακίνητη ιδιοκτησία, η οποία -όπως είπαν- είναι αποδεκατισμένη από τις αλλεπάλληλες ειδικές εισφορές.
«Αν δεν υπάρξουν αλλαγές στο προσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, στρατιές ιδιοκτητών θα οδηγηθούν στις φυλακές», υποστήριξαν.
Οι εκπρόσωποι των τριών Συλλόγων διαφωνούν επίσης με την επιβολή ενός ακόμα πιστοποιητικού μέσω του προσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Θεωρούν αδικαιολόγητη την εφαρμογή του εν λόγω πιστοποιητικού, το οποίο θα βεβαιώνει ότι ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει όλους τους φόρους για το ακίνητο, όταν το ίδιο βεβαιώνεται μέσω του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου