Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011


Ημισκούμπρια
Ο Δημήτρης Μεντζέλος, ο Μιθριδάτης και ο Πρύτανης, είναι τα Ημισκούμπρια. Το όνομα του συγκροτήματος όπως οι ίδιοι δηλώνουν δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό. Είναι όρος παρεϊστικος και χαρακτηρίζει τον άνθρωπο που μπορεί και ελίσσεται στις δύσκολες, σαν το "σκουμπρί".
Φίλοι αρκετά χρόνια, ο Δημήτρης, ο Μιθριδάτης και ο Πρύτανης έγραφαν στίχους πολύ πριν ασχοληθούν με την δισκογραφία για οτιδήποτε τους ενοχλούσε γύρω τους, όταν το 1995 γνώρισαν τον Μιχάλη Παπαθανασίου από τους Goin' Through και πήραν την απόφαση να μπουν στο στούντιο. Έτσι το 1996 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο: "30 χρόνια επιτυχίες" που σύντομα έγινε χρυσός. Το άλμπουμ περιλαμβάνει τις επιτυχίες: "Το Βουκολικό", "Μοναχός" και "Τσόντα".
Το 1997,"Ο δίσκος που διαφημίζεται" με τραγούδια όπως "Στη Ντισκοτέκ" με την Ελπίδα, "Ο κύρης του σπιτιού" και το "Je suis Bossu" με τη συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά έγινε πλατινένιος και χρυσός στη Κύπρο.
Το 1998, το άλμπουμ "Στενές επαφές με τρείς τύπους" γίνεται χρυσό . Από το άλμπουμ ξεχώρισαν τα κομμάτια: "Μεθ' στο Βολάν", "Δημόσιο Forevah", "Χορεύοντας με το λίπος", και "Μαγική Τσατσάρα". Τον ίδιο χρόνο, "Η μαγική τσατσάρα" κυκλοφόρησε και σε cd single που σύντομα έγινε χρυσό.
Το 1999, το δημοφιλές συγκρότημα αλλάζει εταιρεία και γίνεται μέλος της Universal Music. Λίγο πριν την έναρξη της νέας χιλιετίας κυκλοφορούν σε label Def Jam, την μεγαλύτερη hip-hop εταιρία στον κόσμο, την 4η δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο: "Ημισκούμπρια 2030" το οποίο περιλαμβάνει τις επιτυχίες : "Πυρετός το Σαββατόβραδο" με τη συμμετοχή της Μαρίας Λουίζας Βασιλοπούλου, "Νωρίς" με τη συμμετοχή του Λουκιανού Κηλαηδόνη, "Σταχτοραπερόνι" με τη Δήμητρα Γαλάνη, "Η Πεντάμορφη κι ο Αστέρας" με τον Γιάννη Σαββιδάκη και την "Ενοχη Συνείδηση" με τον Τάσο Μπουγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου