Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Τρία απαραίτητα μέτρα για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης και την διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας




Τη μείωση του ΦΠΑ εστίασης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% έως το τέλος του 2020 καθώς και την παροχή ενός κεφαλαίου επανεκκίνησης για τα καταστήματα εστίασης, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Μετά από αίτημα του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου, ο Κρίτων Αρσένης κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή 32 Συλλόγων και Σωματείων Εστίασης από όλη την Ελλάδα με θέμα «Εστιάζοντας στην Εστίαση».

Η επιστολή αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη της κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση και επανέναρξη επιχειρήσεων εστίασης την επόμενη μέρα της άρσης του περιορισμού κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού. «Καθώς ο τομέας της εστίασης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τομέα του τουρισμού, η ενίσχυση αυτών των επιχειρήσεων θα βοηθήσει στην ομαλή επανεκκίνηση του, επιτρέποντας σε εκατοντάδες επιχειρηματίες και χιλιάδες εργαζόμενους να μη φτωχοποιηθούν, και στην ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει», επισημαίνει στην κοινοβουλευτική αναφορά ο Κρίτων Αρσένης.

Διαβάστε την αναφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου