Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Χαρά Καφαντάρη: ΝΕΟΥΚΤΗΣ ΜΕΤΖΗΣ, ΣΚΟΙΛ ΕΛΙΚΙΚΟΥ και στο τέλος ΛΟΙΜΩΧΘΗΚΑΝ…






Αν ο τίτλος είναι ακαταλαβίστικος, δεν φταίμε εμείς.
Το Υπουργείο Εργασίας βρήκε μόνο 3-4 «ορθογραφικά λάθη» στο μανιφέστο που εξέδωσε για τον απόλυτο εξευτελισμό που με περηφάνια ονόμασε «voucher κατάρτισης».
Επιστημονικοί κλάδοι δηλ. γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, λογιστές και οικονομολόγοι (αλήθεια, χημικοί, γεωτεχνικοί, κοινωνιολόγοι, φιλόλογοι, ψυχολόγοι και οι υπόλοιποι δεν ανήκουν σε επιστημονικούς κλάδους;) καλούνται, να «καταρτιστούν» για να μπορέσουν να εισπράξουν ένα γλίσχρο επίδομα «επιβίωσης» 600 ΕΥΡΩ, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Πτυχιούχοι πανεπιστημίων, λοιπόν, με διπλώματα και πτυχία, πολλοί με μεταπτυχιακά ή ακόμη και διδακτορικά καλούνται αφού ανοίξουν υπολογιστή και μπούν σε «παράθυρα», να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση και να στείλουν αντίστοιχο ηλεκτρονικό μήνυμα να εγγραφούν σε πλατφόρμες εκπαίδευσης για να «επιμορφωθούν», στην καλύτερη περίπτωση για να ανοίγουν τον υπολογιστή ή να διπλώνουν έγγραφα για να χωράνε.

Ο απόλυτος εξευτελισμός αποφοίτων ΑΕΙ, μόνο και μόνο για να εισπράξουν τεράστια ποσά ιδιοκτήτες ΚΕΚ και ιδιωτικών κολλεγίων, κάποιοι από τους οποίους με πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Παιδείας έτυχαν ισοτιμίας με τα δημόσια Πανεπιστήμια! 

Τώρα, μετά την πιο παράξενη Πασχαλιά της ζωής όλων μας, αντί να δίνουμε εξετάσεις επιπέδου «Σκοιλ Ελικικου», πρέπει να απαλλαγούμε πλέον από τους γνωστούς φορείς νέο–φιλελεύθερων αντιλήψεων.
Όλοι, μαζί, να αγωνιζόμαστε για θέσεις εργασίας και όχι «κατάρτισης». Όλοι, μαζί, να αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που θέλουν να κατεδαφίσουν οι πολιτικές που ακολουθούνται από την Κυβέρνηση. Όλοι, μαζί να αγωνιζόμαστε για ένα αύριο με νόημα, αλληλεγγύη και ειρήνη, ένα αύριο ανόρθωσης της ζωής μας.

Το Γραφείο Τύπου






Χαρά Καφαντάρη
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας
Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος
Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
https://www.facebook.com/charakafantari/
https://www.facebook.com/harakafantari​
http://kafantari.com
E-mail: kafantari@parliament.gr
Τηλ: 210-3708388, 6978164252​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου