Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΗΝ ΄΄ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ΄΄





     Η ΄΄Συμφωνία των Πρεσπών΄΄ που προώθησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έγινε για να ανοίξει ο δρόμος ένταξης της Β. Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., προκειμένου να εμποδίσουν την διείσδυση της Ρωσικής και Κινεζικής επιρροής συνολικά στα Βαλκάνια.
     Για να το κρύψουν αυτό, πρόταξαν το ΄΄ΟΝΟΜΑ΄΄ ξυπνώντας ευαίσθητες χορδές και ΄΄έσπρωχναν΄΄ το λαό στα συλλαλητήρια και να φωνάζει ΄΄Η Μακεδονία είναι Ελληνική΄΄.
     Τον ΣΥΡΙΖΑ το συνέφεραν βέβαια αυτές οι κινητοποιήσεις, γιατί αφ ενός έκρυβαν τα αμερκανονατοϊκά επικίνδυνα σχέδια στη περιοχή και αφ ετέρου ΄΄το έπαιξε΄΄ και ΄΄προοδευτικός΄΄ ενάντια στον εθνικισμό, φασισμό ενάντια στο ΄΄σκότος΄΄.
     Έδιναν στο λαό το τυρί και του έκρυβαν τη φάκα για να κάνουν την δουλεία τους (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Ελληναράδες, Ελληνοαμερικανοί κ.λ.π.).
     Η ΝΔ που συμμετείχε στα συλλαλητήρια χαρακτήριζε τη συμφωνία προδοτική, έλεγε συνειδητά ψέματα στο λαό για να του πάρει τη ψήφο. Γιατί δεν μπορεί η ΝΔ το κατ εξοχήν κόμμα της αστικής τάξης φιλονατοϊκό, φιλοΕΕ, φιλοαμερικάνικο, να αρνείται αυτή τη συμφωνία των ΦΊΛΩΝ της, δεν την ΄΄αγρίεψαν΄΄ γιατί δεν θα τους πείραζε να έλθει αυτή στο τιμόνι της Κυβέρνησης. Άλλωστε ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Παϊατ συναντιόταν και με τον κ. Μητσοτάκη και πριν και μετά της εκλογές όπου συμμετείχαν όλοι τους και στα διάφορα πάρτι της αμερικάνικης πρεσβείας.
     Δείτε τι στάση κρατάει τώρα η ΝΔ. Όχι μόνο δεν προσπαθεί να καταργήσει τη συμφωνία αλλά λέει ότι την ΣΕΒΕΤΑΙ (το κράτος έχει συνέχεια) και άκουσον – άκουσον, θα επιβλέπει αν τηρείται καλά. Η Ελληνική Αεροπορία εκτός των άλλων περιπολεί και επιβλέπει τον εναέριο χώρο της Β. Μακεδονίας και των γύρω όμορων κρατών με εντολή του ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Συναντήσεις Ζάεφ Μητσοτάκη για μπίζνες και διαβεβαίωση από Μητσοτάκη ότι θα ψηφίσουν την είσοδο της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ παρόλο που έλεγαν την συμφωνία των Πρεσπών κατάπτυστη. 
     Στις 30/10/19 ο κ. Δένδιας είπε μεταξύ άλλων: ΄΄Η συμφωνία έχει ήδη παράξει αποτελέσματα και η Β. Μακεδονία αποκομίζει καθώς έχει ανοίξει ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ. Στόχος μας είναι μέσα από τον ευρωπαϊκό δρόμο να λύσουμε προβλήματα και να αμβλύνουμε αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας και προς τούτο θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την πλήρη ανταπόκριση των γειτόνων μας στις υποχρεώσεις τους΄΄. Τότε γιατί την καταψήφισαν στη Βουλή και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια; Αφού μπορεί όπως λεει να κάνει κάποιες διορθώσεις; Γιατί δεν την καταγγέλλει; Γιατί θα τους τραβήξουν τα αφτί, τώρα που είναι Κυβέρνηση. Όχι μόνο οι φίλοι της οι ΕυρωπαιοΑμερικανονατοϊκοι, αλλά και οι εγχώριοι καπιταλιστές, γιατί έχουν επενδύσει μεγάλα κεφάλαια (και με το μεγαλύτερο μερίδιο με χρήματα του Ελληνικού λαού) στη γειτονική χώρα. 
     Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα με τη μη ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. για την εισδοχή της Β. Μακεδονίας και Αλβανίας στην Ε.Ε. έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς που υπάρχουν και είναι και οξύτατοι, για τα κέρδη των πολυεθνικών τους μονοπωλίων. Η Γαλλία μια – δυο άλλες χώρες ψήφισαν, προς το παρών, κατά, γιατί απ΄ ότι φαίνεται έχουν  ΄΄ριχτεί΄΄ ως προς την απόκτηση ικανού μεριδίου από το φαγοπότι στα Βαλκάνια.
     Γι αυτό ο λαός μας και οι άλλοι λαοί να σκεφτούν και να βγάζουν  συμπεράσματα: Ποίοι τους εκμεταλλεύονται, ποιοι τους στέλνουν να πολεμήσουν  ΄΄για του αφέντη το φαί΄΄, ποια κόμματα ψηφίζουν, που ο ρόλος τους είναι να εδραιώνουν τους εκμεταλλευτές; Ποιοι τους λένε ψέματα για να τους πάρουν τη ψήφο, όπως η δική μας αστική τάξη και παρατρεχάμενοι της έστελναν μεγάλη μερίδα λαού στα συλλαλητήρια, το ίδιο κάνουν και οι άλλες Αστικές τάξεις των άλλων χωρών και μας καλλιεργούν το μίσος μεταξύ μας για να μας χρησιμοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Οι πλουτοκράτες έχουν να χωρίσουν, γιατί τσακώνονται σαν τα αγρίμια ποιος θα πάρει μεγαλύτερη μερίδα και στέλνουν τους λαούς να χύσουν το αίμα τους στο όνομα δήθεν του ΕΘΝΟΥΣ.
     ΕΘΝΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ: ΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.
     Οι λαοί να μην διαλέγουν και τρέχουν πίσω από μερίδες καπιταλιστών ενάντια σε άλλες ανταγωνιστικές μερίδες.
     Οι λαοί και εργαζόμενοι έχουν διαμετρικά αντίθετα συμφέροντα από την πλουτοκρατία και τα κόμματα της.
     Μόνο με μια κοινωνική συμμαχία εργατών, μικροεπαγγελματικών – βιοτεχνών – εμπόρων, νεολαίας, μικρό Αγροτών, γυναικών σε ένα πανίσχυρο Λαϊκό  Εργατικό κίνημα που πρέπει να βάλει σε κίνηση άμεσα, που θα διεκδικεί:
1. Όσα δικαιώματα και απώλειες χάσαμε, να τα πάρουμε πίσω.
2. Να διεκδικήσουμε νέα δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.
3. Να απαλλαγούμε από ΝΑΤΟ – Ε.Ε. –Βάσεις που τόσο δεινά δημιουργούν στους λαούς.
4. Να αφεθούν οι λαοί να διαφεντεύονται όπως αυτοί επιλέγουν. ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ έχουμε χορτάσει.
5. Να αγωνιστούμε, ιδιαίτερα η νέα γενιά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. ΑΞΙΖΕΙ!
Βασική προϋπόθεση ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ παντού!
Το μόνο κόμμα που σου λεει την αλήθεια επί της ουσίας, σου δείχνει τον πραγματικό ένοχο.
     
     Υ.Γ. Μόλις προχθές 8/12 ο κ. Πρωθυπουργός όρισε Yφυπουργό Εξωτερικών τον ΄΄μέγα΄΄ μακεδονομάχο κ. Βλάχο.
      Ερώτημα: θα υλοποιήσει την Συμφωνία; Εσείς τι λέτε;
 

                                                                                           Κρέπαπας Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου