Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΑΛΕΣΜΑ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Οκτώβρη



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ καλεί, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ΄ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια, Γονείς, Εκπαιδευτικούς, Μαθητές και τους Μαζικούς φορείς, να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 3 Οκτώβρη και ώρα 20:30 στο Δημαρχείο του Αιγάλεω με την παρακάτω ανακοίνωση:


Μετά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό στα σχολεία του Δήμου μας (1ο Γυμνάσιο, Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο, 7ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό, 17ο Δημοτικό, Ειδικό Δημοτικό, 15ο νηπιαγωγείο και 28ο νηπιαγωγείο), γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην αβεβαιότητα τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Υποδομών και της Διοίκησης του Δήμου.

Οι προσωρινές λύσεις που δόθηκαν έχουν διαταράξει έτσι, την μαθητική ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους μαζί με την εκπαιδευτική λειτουργεία, χωρίς καμία δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης των σχολικών μονάδων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω, και της προηγούμενης, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή παιδείας του Δήμου συνεδρίασε ενάμιση μήνα μετά τον σεισμό, για να φέρουν προ τετελεσμένων μια κατάσταση.

Στον δε προϋπολογισμό του Δήμου προβλέπεται, το κονδύλι για την αντισεισμική θωράκιση να είναι μηδαμινό. Μόνο για το 2019 αντιστοιχεί στο αστείο ποσό των 10.000 ευρώ.


Ο σεισμός ανέδειξε για μια ακόμα φορά την παντελή έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών κτιρίων στην χώρα μας. Τραγική η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρεια) στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε κυρίως λαϊκές περιοχές του λεκανοπεδίου (Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Φυλή, Κερατσίνι-Δραπετσώνα κ.λ.π.).

Οι ελλείψεις σε προσωπικό πολιτικής προστασίας σε Δήμους και Περιφέρεια, οι ελλείψεις σε μηχανικούς και εργατοτεχνικό προσωπικό σε Δήμους, Περιφέρεια και ΚΤ.ΥΠ. (πρώην Ο.Σ.Κ.) για τις άμεσες επισκευές σχολείων, παιδικών σταθμών, αθλητικών κέντρων κ.λ.π., είναι γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχει υλοποιηθεί ως τώρα, μόνο ένας πρωτοβάθμιος επιφανειακός έλεγχος, κυρίως σε σχολεία και η μερική αποκατάσταση των ζημιών.

Ο στόχος να εμφανίσουν τα σχολεία την εικόνα που είχαν προ σεισμού αποτελεί πάγια πρακτική όλων των αστικών μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων χωρίς να σχεδιάζεται και να εκπονείται ένας σοβαρός και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης (λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα δημόσια κτήρια και, δη, σχολεία είναι χτισμένα πριν το 1985).


Φίλοι γονείς, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά

σε αυτή την κατάσταση.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ καλεί, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ΄ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα 15μελή Μαθητικά Συμβούλια, Γονείς, Εκπαιδευτικούς, Μαθητές και τους Μαζικούς φορείς της πόλης μας, να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 3 Οκτώβρη και ώρα 20:30 στο Δημαρχείο του Αιγάλεω.


Απαιτούμε το αυτονόητο την ασφάλεια των παιδιών μας


Με αιτήματα:




  • Την πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών και σε περίπτωση που απαιτείται, την αντικατάσταση των ακατάλληλων κτιρίων από νέα που θα πληρούν τις αντισεισμικές προδιαγραφές.
  • Τον δευτεροβάθμιο έλεγχο από αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό των ΚΤ.ΥΠ. που θα βεβαιώνει την καταλληλότητα των σχολικών μονάδων.
  • Τη μόνιμη αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας και μέτρα ετοιμότητας εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς και σταθερούς περιοδικούς προ σεισμικούς ελέγχους σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ένα ολοκληρωμένο κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό με άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που θα παρέχει ασφαλείς και καλαίσθητους χώρους σχολείων, πολιτισμού και άθλησης ως κοινωνικά αγαθά και θα αντιμετωπίζει τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ως κοινωνούς της παιδείας κι όχι ως ανθρώπινα εμπορεύματα και απλούς αριθμούς.

Αιγάλεω 28/9/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου