Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Απολογισμός του τμήματος Υδατοσφαίρισης της ΑΕ Χαϊδαρίου





Η καθιέρωση της ΑΕ Χαϊδαρίου στο χώρο της Υδατοσφαίρισης συνεχίστηκε και τη σεζόν 2018/19! Ο σύλλογος πέτυχε για ακόμα μία φορά σημαντικές επιτυχίες που τον φέρνουν στο προσκήνιο του πιο επιτυχημένου ομαδικού αθλήματος της χώρας.

Η ανδρική ομάδα, που αποτελεί την βιτρίνα του συλλόγου ισοφάρισε την καλύτερή της επίδοση. Η προσπάθεια των αθλητών της ΑΕΧ επιστεγάστηκε με την τρίτη παρουσία τους σε ισάριθμα χρόνια στα πλέι οφ ανόδου της Α2 Κατηγορίας. Το συγκρότημα του Θοδωρή Ανδρεάκου τερμάτισε στην 5η θέση της συνολικής κατάταξης, πραγματοποιώντας μια ακόμα πολύ καλή πορεία. Το σημαντικότερο δε όλων ήταν πως η χρονιά ήταν μεγάλων αλλαγών, αφού παίκτες που σηματοδότησαν την πορεία της σεζόν 2017/18 (με κορυφαίο το Γιάννη Κόχειλα που ανέλαβε προπονητής στις υποδομές του συλλόγου) αποχώρησαν από την ομάδα. Η ομάδα χτίστηκε πάνω σε υγιείς βάσεις, έχοντας έναν κορμό νεαρών παικτών τον οποίο βοήθησαν παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας με σημαντικότατη παρουσία σε όλες τις κατηγορίες της ελληνικής υδατοσφαίρισης.
Σημαντικότερη επιτυχία για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου αποτέλεσε η παρουσία της ομάδας Νέων Ανδρών στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΧ έζησε πρωτοφανείς στιγμές, αφού έλαβε μέρος σε μια τελική φάση ηλικιακού πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της καταλαμβάνοντας την 8η θέση στους αγώνες που έγιναν με απόλυτη επιτυχία στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας. Άλλο ένα παράσημο και μία απόδειξη πως η ΑΕΧ καθιερώνεται στους μεγάλους του ελληνικού πόλο.

Η ομάδα Νέων Ανδρών  

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΧ μπορεί να θεωρηθεί ως και η μεγάλη άτυχη των φετινών κληρώσεων των ηλικιακών πρωταθλημάτων, ιδιαίτερα στους παίδες και τους μίνι παίδες.

Πολύ καλή παρουσία είχε και η ομάδα των Εφήβων που έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος. Τα παιδιά του Γιάννη Διαρεμέ τερμάτισαν μάλιστα στην τρίτη θέση του ομίλου που συμμετείχαν, δείχνοντας πως για λεπτομέρειες θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε μια ακόμα ιστορική επιτυχία.

Η ομάδα Παίδων του συλλόγου μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στην Β’ Φάση του πρωταθλήματός της, αφού έπεσε στον ομολογουμένως πιο δύσκολο όμιλο της Α’ Φάσης, αλλά είδε ένα δικό της παιδί, τον Φώτη Λαμπρόπουλο να καλείται στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας παίδων.

Όσον αφορά τους μίνι παίδες θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στην ημιτελική φάση, ωστόσο στάθηκαν άτυχοι στο παιχνίδι με τη Γλυφάδα που έκρινε την πρόκριση. Τα παιδιά του Γιάννη Κόχειλα εξελίχθηκαν αγωνιστικά μαθαίνοντας να παίζουν ομαδικά και αυτό είναι το σημαντικότερο εφόδιο για το μέλλον.

Το «Χαϊδάρι Youth and Junior League» αποτελεί σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη του αθλήματος στα Δυτικά Προάστια


Τέλος, οι προ-μίνι σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία στο κορυφαίο τουρνουά για παιδιά κάτω των 11 ετών, αφού κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην Silver League του Habawaba Greece 2019. Τα παιδιά της Άννας Χατζηγιωργάκη έδειξαν τις ικανότητές τους, αλλά και όσα μάθαιναν όλη τη χρονιά με τη συμμετοχή τους στο «Χαϊδάρι Youth and Junior League», το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα για το τμήμα πόλο της ΑΕΧ, αλλά και ένα λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι.


Το συγκεκριμένο τουρνουά που διοργάνωσε η ΑΕΧ ήταν διάρκειας έξι μηνών και περιελάμβανε 146 παιχνίδια κατηγορία μίνι και προ μίνι παίδων. Σε αυτό συμμετείχαν 18 ομάδες και η επιτυχία του ήταν πρωτοφανής. Στις απονομές παρευρέθηκαν οι Αντώνης Βλοντάκης, Γιάννης Φουντούλης (αρχηγός Εθνικής Ανδρών) και Χριστόδουλος Κολόμβος μοιράζοντας μετάλλια και χαμόγελα σε όλους τους μετέχοντες. Αναμφισβήτητα η ομάδα μας έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη θέλησή της για ανάπτυξη του αθλήματος.
Τα παιδιά της ΑΕΧ που συμμετείχαν στο Habawaba Greece με προπονήτρια την Άννα Χατζηγιωργάκη.

Η νέα σεζόν που θα ξεκινήσει ευχόμαστε να μας βρει ακόμα πιο δυνατούς. Άλλωστε η ΑΕΧ έχει αποδείξει πως θέλει να χτίσει έναν ισχυρό πυρήνα πόλο στα Δυτικά Προάστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου