Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Δημήτρης Μπουραΐμης: «Το μεγάλο έργο στη Φυλή είναι η εγκατάλειψη του έργου στη Φυλή»





Tο 1999, αναλάβαμε την ευθύνη του Δήμου Φυλής μετά από έναν μετωπικό αγώνα, καταγράφοντας ποσοστό 65%. Η μεγάλη νίκη δεν αποτέλεσε για μας άλλοθι προκειμένου να εγκαταλείψουμε ή να ακυρώσουμε έργα του παρελθόντος (σχολεία, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, οδοποιία, αποχέτευση, ύδρευση, κοιμητήριο, εκκλησίες, ανάδειξη κλασικών και νεότερων αρχαιοτήτων κλπ). Το αντίθετο, κρατήσαμε ότι υπήρχε (εργαζόμενους, έργα προς υλοποίηση κλπ.) και τα προχωρήσαμε πολλά βήματα παρακάτω.


Το 2010, στις εκλογές του ενιαίου Δήμου, ο λαός της Φυλής μας έδειξε και πάλι, με συντριπτικά ποσοστά, την εμπιστοσύνη του. Την πρώτη Κυριακή καταγράψαμε ποσοστό 62,46% και τη δεύτερη 71,75% ενώ αντίστοιχα ο κ. Παππούς 20,36% και 28,25%.

Το 2014, την πρώτη Κυριακή καταγράψαμε ποσοστό 52,24% και τη δεύτερη 67,78% ενώ ο κ. Παππούς 18,45% και 32,22% αντίστοιχα. Δήμαρχος ουσιαστικά, με βάση τον Καλλικράτη, ανέλαβε ο τοπικός αντιδήμαρχος κ. Μπρέμπος και αντιδήμαρχος η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Λιάκου, εκπροσωπώντας μια ισχνή μειοψηφία στον πρώην Δήμο Φυλής.



Κανείς από τους δυο δεν επεδίωξε τη συνεργασία με την πλειοψηφία. Αντίθετα πολιτεύτηκαν ως κατακτητές, με φανερή ασέβεια, διαβάλλοντας ακόμα και επί προσωπικού τον επικεφαλής της. Το κυριότερο, ωστόσο, είναι πως ότι έφερε τη σφραγίδα της διοίκησης Μπουραΐμη ακυρώθηκε, ξηλώθηκε ή φτιάχτηκε από την αρχή, με εξαίρεση έργα αποχέτευσης – ανάπλασης που δε μπορούσαν να μην τα υλοποιήσουν. Σταμάτησαν ακόμα και το κοινωνικό έργο. Σήμερα δεκάδες οικογένειες στη Φυλή πεινάνε και άλλες τόσες έχουν κομμένο ρεύμα. Έφτασαν στο σημείο να ακυρώσουν και το έργο του ανθρώπου που υποτίθεται υμνούν, του αείμνηστου Λιάκου, στην πλατεία της Φυλής.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκαταλείφθηκε και η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου – ανοιχτού Κολυμβητηρίου, δίπλα ακριβώς από το δημοτικό γήπεδο Φυλής. Το έργο, που είχε εργολαβία και χρηματοδότηση, απεντάχθηκε και αφέθηκε να ρημάξει. Τα πραγματικά αιτήματα των κατοίκων και η πλειοψηφία που ανέδειξε η περιοχή αγνοήθηκαν συστηματικά από ανθρώπους που δε σέβονται την ίδια τη Δημοκρατία.
Κάποια στιγμή πρέπει να κατανοήσουμε πως οποιοδήποτε θετικό έργο κάνει μια δημοτική αρχή, η επόμενη οφείλει να το συνεχίζει. Θυμόμαστε, τιμάμε, συνεχίζουμε. Για να μην υπάρξει ποτέ ξανά ιστορική λήθη στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου