Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Συγκέντρωση για τον τομέα του επισιτισμού - τουρισμού στο Περιστέρι


 


 Μια μάχιμη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα στο Περιστέρι.



Με σύνθημα Καμία Ανοχή στην Εργοδοτική Τρομοκρατία - ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, η ΛΑΝΤΖΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαδήλωσε για τους απασχολούμενους στη Λάντζα στον χώρο του επισιτισμού

Τονίσθηκε πως ειδικά στον κλάδο του επισιτισμού όπου οι απαιτήσεις των αφεντικών μπορεί να φτάσουν σε παράλογα επίπεδα, είναι αναγκαίο να προταχθεί ότι κάθε μικρός συμβιβασμός σταδιακά μπορεί να οδηγήσει πολύ εύκολα σε πλήρη υποταγή στην αυθαιρεσία του εργοδότη.


Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τις μόνιμες διεκδικήσεις τους στον τομέα του επισιτισμού - τουρισμού που είναι:

* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς διακρίσεις. Δεν χαρίζουμε τίποτα σε εργοδότες, κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ.



* Κανένας «υποκατώτατος» μισθός. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Ίση αμοιβή για ίση εργασία.



* Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Όχι στα κάθε λογής προγράμματα προσφοράς «τζάμπα» εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία (μαθητείες, πρακτικές, «εργασιακής εμπειρίας»), κατάργηση όλων των δουλεμπορικών



* Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, υποχρεωτικές για κάθε επιχείρηση, που θα περιλαμβάνουν αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

* 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

* Επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών προσθέτοντας και άλλες ειδικότητες.

* Επίδομα ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψη που θα αντιστοιχεί στο 80% της ΚΣΣΕ με το χρόνο ανεργίας να υπολογίζεται σαν κανονικός χρόνος για τη συνταξιοδότηση.

* Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Όχι στο μοίρασμα της φτώχειας.

* Υποχρέωση των εργοδοτών στην παροχή μέτρων ατομικής προστασίας και οχήματος για όσους εργάζονται ως διανομείς.

* Μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους εργασίας.



fotos: Λάμπρος Αποστολίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου