Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Κωνσταντίνος Σάμιος: “Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω” θα καινοτομήσει παντού





H παρουσίαση του προγράμματος της “Άλλης πρότασης για το Αιγάλεω” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο “Γιάννης Ρίτσος”.
Πριν ξεκινήσει για τις θέσεις και το πρόγραμμα τής “Άλλης Πρότασης για το Αιγάλεω” κ. Κωνσταντίνος Σάμιος, μίλησε για τα δίκαια αιτήματα τών εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω και άσκησε σκληρή και εμπεριστατομένη κριτική στην διοίκηση του δήμου.
Στη συνέχεια μίλησε για το πρόγραμμα της “Άλλης Πρότασης” τονίζοντας:
"Η “Άλλη Πρόταση” θα καινοτομήσει παντού. Θα σεβαστούμε το δημόσιο χρήμα, το αίμα τών δημοτών μας, μέχρι λεπτού τού ευρώ. Θα αγοράσουμε την έκταση των 500-600 τ.μ. και εκεί θα κατασκευάσουμε τον ενιαίο μεγάλο Βρεφονηπιακό Σταθμό τού Λιούμηθα κατασκευάσουμε έναν πρότυπο παιδότοπο για τα πιο αδικημένα παιδιά. Θα δώσουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στην κοινωνική Οικονομία και τις δομές της."

Ολόκληρη η ομιλία του Κωνσταντίνου Δ. Σάμιου:
 
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, φίλοι και φίλοι τής “Άλλης Πρότασης για το Αιγάλεω”, σας καλωσορίζουμε σ’ αυτή τη μεγάλη σημερινή συγκέντρωση – σταθμό στην πορεία μας για τη νίκη στις επόμενες εκλογές τής 26ης Μάη 2019.

Είναι μεγάλη η συγκίνηση για όλους και όλες εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ για να μας τιμάτε με την παρουσία σας, τις δικές μας προσπάθειες, τις δικές μας αγωνίες, τον δικό μας αγώνα που ένα στόχο και σκοπό υπηρετεί και μόνο. Να ξανακάνουμε το Αιγάλεώ μας δυνατό και ισχυρό, μια πόλη που ανταποκρίνεται στα όνειρα και τις προσδοκίες μας, μια πόλη που θα δίνει και θα σκορπάει αγάπη, ζωή, εργασία, δημιουργία.

Θα μου επιτρέψετε πριν ξεκινήσω για τις θέσεις και το πρόγραμμα τής “Άλλης Πρότασης για το Αιγάλεω” να σταθώ και να σχολιάσω στην ομιλία τού αξιότιμου εκπροσώπου τών εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω, κ. Γιάννη Τσιούνη και να τονίσω δημόσια την ενεργή υποστήριξη, τόσο της δικής μου, όσο και όλων των συνεργατών μου, στα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων τού Δήμου μας.

Να τονίσω δημόσια και να δεσμευθώ γι’ αυτό, ότι αν τιμηθούμε από την πλειοψηφία τού Αιγαλιώτικου λαού στις εκλογές τού Μάη, θα παραιτηθούμε άμεσα από την άσκηση ένδικων μέσων – σε όποιο βαθμό κι αν έχουν φτάσει αυτά – κι έτσι να δικαιώσουμε τους φτωχούς βιοπαλαιστές, εργαζόμενους τού Δήμου μας για το κάθε αίτημά τους που αφορά τους συνεχείς – συνεπείς αγώνες τους ενάντια σε όλα τα μνημόνια που τους έχουν διαλύσει τις ζωές, όπως άλλωστε έκαναν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα όλ’ αυτά τα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι τού Δήμου μας, γνωρίζουν ήδη ότι είμαστε στο πλευρό τους. Αλλά και θα το αποδείξουμε στο μέλλον, ως Δημοτική Αρχή, ότι εμείς δεν θα τους σέρνουμε στα δικαστήρια, στα πειθαρχικά, στις εμμονικές και εκδικητικές λογικές τών εξουσιαστών τού σήμερα.
Με δημοκρατικό διάλογο, με καταλλαγή, με συνεργασία, με αλληλεγγύη, θα κάνουμε μαζί το Αιγάλεώ μας, ισχυρό και δυνατό.

Σ’ εμας δεν χωρούν λογικές βοναπαρτίσκων, υψωμένα φρύδια, αυταρχισμοί που παραπέμπουν σε “σκοτεινά” χρόνια, και του αδιανόητου “ξερολισμού”.

Οι εργαζόμενοι τού Δήμου είναι αδέλφια μας, είναι σάρκα εκ της σαρκός μας και δεν χωρούν και δεν περιποιούν τιμή γι’ αυτούς και την Ιστορία της πόλης, τέτοιες συμπεριφορές, όπως τής σημερινής διοίκησης.

Που ένα υποδηλώνει αυτή η συμπεριφορά. Τον έκδηλο πλέον πανικό αυτής της απαράδεκτης – στα όρια του αντιδημοκρατικού αυταρχισμού – Δημοτικής Αρχής που βλέπει την κατάρρευσή της να έρχεται σαν νομοτέλεια. Και όσο καταρρέει και αποσυντίθεται, τόσο πιο πολύ αυταρχισμό βγάζει σε ένα σπιράλ απίστευτης οίησης, απομόνωσης, πλήρους περιφρόνησης κάθε δημοκρατικής λογικής και μοναδικής σκληρότητας, απέναντι σε καθέναν και καθεμιά που στέκεται εμπόδιο και απέναντι στην πανθομολογούμενα πιο αποτυχημένη διοίκηση που πέρασε ποτέ από την πόλη μας.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, η “Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω”, δήλωσε από την πρώτη στιγμή και δηλώνει τώρα και στο διηνεκές, ότι δεν ήλθε να συνεχίσει τον ατελέσφορο και αδιέξοδο δρόμο τού διχασμού τού λαού του Αιγάλεω.

Ήλθε να ενώσει -επιτέλους- αυτό τον λαό που κουράστηκε πια, που οργίστηκε από την απαξίωση που του προσέφεραν όλα τα κομματικά σχήματα, με τους κομματικούς υπαλλήλους επικεφαλής.
Πολλοί συμπολίτες μας ρωτάνε: “Ποιοι σας στηρίζουν;”, εννοώντας τα διάφορα πολιτικά κόμματα. Εμείς απαντάμε: Το κόμμα μας είναι το Αιγάλεω. Είναι η πόλη μας. Είναι οι ανάσες μας μέσα σ’ αυτή. Είναι τα σχολεία που παίξαμε. Οι δρόμοι μας. Τα μαγαζιά μας. Οι δουλειές μας. Οι γυναίκες μας. Οι άνδρες μας. Τα παιδιά μας. Οι παλιές αλάνες που παίζαμε μικροί.

Το άλσος μας που πήγαμε στο πρώτο μας ραντεβού. Στο πρώτο μας σκασιαρχείο. Είναι οι γονείς μας. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι πρόσφυγες απ’ όλες τις γωνιές του ξεριζωμένου Ελληνισμού. Είναι οι ομάδες των γειτονιών μας. Η ομάδα της πόλης. Είναι τα τραγούδια μας. Είναι το άρωμα τής γειτονιάς μας. Αυτά είναι το κόμμα μας. Και είμαστε υπερήφανοι, όσο δεν παίρνει, γι’ αυτό το διαφορετικό “κόμμα”.

Οι άλλοι ας υπηρετούν τα δικά τους κόμματα και τα συμφέροντά τους. Τις κομματικές επιταγές που εξαργυρώνουν και τις επετηρίδες που τους “δικαιώνουν”.

Ας υπηρετούν τον παλαιοκομματισμό με τα βολέματα και τις υποσχέσεις. Και την αδηφάγα κρεατομηχανή των κάθε λογής ρουσφετιών και… εξυπηρετήσεων, που κατάντησαν ολόκληρη την πατρίδα μας, ένα απέραντο προτεκτοράτο, μια πραγματική Κοινωνία χρεωστών…
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, από την προηγούμενη μεγάλη συγκέντρωση τής 19ης Μάη και από τις επόμενες κιόλας μέρες, γίναμε μάρτυρες των Οβιδιακών Μεταμορφώσεων τής Δημοτικής Αρχής τού Δήμου μας.

Αίφνης, ανακάλυψε ο κ. Δήμαρχος και ο στενός πυρήνας τών συνεργατών του – όσων του έχουν απομείνει – το Άλσος Μπαρουτάδικου...

Παρακολουθήσαμε έκπληκτοι λοιπόν τον εργολάβο που κατασκευάζει το έργο ηλεκτροφωτισμού να καταστρέφει σε μεγάλο βαθμό το υπόγειο δίκτυο ύδρευσης τού Άλσους και ορισμένων γειτνιαζόντων πλατειών σ’ αυτό, αφού δεν υπήρχαν σχέδια, επίβλεψη, πρόληψη…

Αφήνοντας το Άλσος μας και τα δέντρα του, επί 20 και πλέον ημέρες χωρίς νερό.
Μετά από συνεχή άρθρα και παρεμβάσεις τής “Άλλης Πρότασης για το Αιγάλεω” έτρεχαν πανικόβλητοι να μαζέψουν τα ασυμβίβαστα.

Λίγες μέρες μετά, στα τέλη Μάη, ένα μικρό παιδάκι παίζοντας στην παιδική χαρά και στην Πλατεία Λαού στο Λιούμη, κεραυνοβολήθηκε από ακάλυπτα καλώδια σε κολώνα δημοτικού φωτισμού. Είχε προηγηθεί η κεραυνοβόληση και ο θάνατος ενός ζώου συντροφιάς στην αρχή τής θητείας της παρούσας διοίκησης πάλι στην περίμετρο του άλσους επί της οδού Εδέσσης.

Αίφνης, με πρόχειρη έρευνά μας, με αποκαλυπτικές φωτογραφίες, άρθρα, παρεμβάσεις μας, αποδείξαμε την ύπαρξη δεκάδων – ίσως και εκατοντάδων – σημείων που υπήρχε το πρόβλημα τών ακάλυπτων καλωδίων στις κολώνες δημοτικού φωτισμού σε όλο τον Δήμο.

Πάλι πανικόβλητοι έτρεχαν για μέρες, να κουκουλώσουν άρον – άρον το πρόβλημα, που το είχαν αφήσει για 4,5 χρόνια περίπου, στην τύχη του.

Έπειτα, τον Σεπτέμβρη, είχαμε τον τραγέλαφο, πραγματικά, στη λιμνούλα και το συντριβάνι, μέσα στο Άλσος, που εξελίχθηκε πραγματικά σε μια ιλαροτραγωδία, σε μια άνευ προηγουμένου οπερέτα ή μάλλον σε Όπερα Μπούφο για την απίστευτη αυτή διοίκηση του ιστορικού Δήμου μας. 

“Λειτούργησαν” το συντριβάνι χωρίς ανακύκλωση του νερού, χωρίς φίλτρα, χωρίς συντήρηση. Μέσα σε δέκα μέρες το νερό έγινε πράσινο. Έγινε βάλτος. Ένας κανονικός βόθρος, μια υγειονομική βόμβα.

Τρεις φορές άδειασαν τη λίμνη. Τρεις φορές τη γέμισαν. Και συνεχίζουν. Σ’ ένα κανονικό θέατρο του παραλόγου.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει: “Αν κάποιος κάνει δυο φορές το ίδιο λάθος με τους ίδιους συντελεστές, τότε παύει να θεωρείται λάθος”…

Πρόκειται για ανοησία…

Λίγο μετά, είχαμε την υπόθεση της Πλατείας Ματρόζου στην Αναγέννηση. Μια διαλυμένη πλατεία που ήταν κίνδυνος – θάνατος για τους κατοίκους της γειτονιάς αυτής, που προσπαθούσαν να ισορροπήσουν για χρόνια στα – δίκην πεδίου βολής – σπασμένα πλακάκια, στα διαλυμένα γήπεδα τού μπάσκετ, τής παιδικής χαράς, με τα δέντρα να ξεραίνονται χωρίς ύδρευση για χρόνια.
Μόλις αναδείξαμε το πρόβλημα με άρθρο – παρέμβασή μας με φωτογραφίες και ρεπορτάζ, νάτους πάλι. Εξέδραμαν οι πανικόβλητοι “Ομέρ Πριόνηδες” του Δήμου μας, κόβοντας μαζί με τα ξερά δέντρα και τα χλωρά, ξεσηκώνοντας πλήθος διαμαρτυριών από τους κατοίκους τής γειτονιάς και όχι μόνο…

Κι εδώ αξίζει λίγο να σταθούμε. Σ’ ένα Αιγάλεω που αντιστοιχεί μόλις ένα δέντρο ανά τέσσερις κατοίκους, ήδη πάνω από 1000 δέντρα έχουν κοπεί απ’ αυτή τη Δημοτική Αρχή και τις προηγούμενες, τόσο μέσα στο Άλσος Μπαουτάδικου, όσο και στους πέριξ αυτού χώρους του, αλλά και δωδεκάδες άλλα σημεία και πλατείες του Δήμου μας. “Πόσα έχουν φυτευθεί;” θα αναρωτιέται κανείς. Η απάντηση είναι τραγική: Ελάχιστα, κι αυτά μετά από δικές μας πάλι έντονες διαμαρτυρίες, όπως στην περίπτωση τής Ιεράς οδού, που έκοψαν δέντρα που η ηλικία τους δεν ξεπερνούσε τα 12-13 χρόνια, για να βάλουν τις μανόλιες, που φαίνεται ότι είναι το αγαπημένο δέντρο τής διοίκησης Μπίρμπα.

Ερχόμαστε στο τελευταίο αφήγημά τους για ό,τι αφορά τα έργα, που ακούει σ’ αυτό που ξεκίνησε μόλις 6 μήνες πριν τις εκλογές του Μάη, και αφορά το ξαναφτιάξιμο τών πεζοδρομίων τής περιμέτρου τού Άλσους και την ασφαλτόστρωση τών περιμετρικών οδών του.

Είναι πραγματικά απίστευτοι οι διοικούντες τον Δήμο μας. Ξαναφτιάχνουν τα πεζοδρόμια και τα πεζούλια που ήδη τα είχαν παρατημένα για 4,5 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή – όπως φαίνεται με τις νέες τάχα μου διαμορφώσεις τών πεζοδρομίων, στερούν δεκάδες θέσεις πάρκινγκ σε κρίσιμα σημεία των περιμετρικών οδών, και κύρια, “χαμηλά” επί των οδών Ολυμπίας, Μυκηνών, που τα στερούν από τους συμπολίτες που δεν θα μπορούν να βρουν θέση για να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση στο θέατρο, στο πάρκο, για να πάνε στο Δημοτικό Αναψυκτήριο, να παρκάρουν για να μεταβούν στο κέντρο – στην Αγορά – για να ψωνίσουν. Αδιανόητα πράγματα σ’ ένα φαραωνικό έργο αξίας 6 εκατομμυρίων στο σύνολο, που γεννάει πολλά ερωτήματα όπως: Αφού υπάρχουν στην Περιφέρεια τόσα χρήματα, γιατί δεν διατέθηκαν για να φτιαχτεί το εσωτερικό του Άλσους που βρίσκεται σε ελεεινή, αποκρουστική κατάσταση, που αποτελεί όνειδος για την πόλη μας;

Γιατί επέλεξαν να φτιάξουν το αμπαλάζ, το περιτύλιγμα, το εξωτερικό τού Μπαρουτάδικου, αφήνοντας τον εσωτερικό του χώρο να βρίσκεται σ’ αυτά τα απαράδεκτα τεταρτοκοσμικά χάλια που το στοιχειώνουν για δεκαετίες;

Η απάντηση είναι απλή, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Αυτά τα έργα, είναι απ’ αυτά που… φαίνονται. Έτσι νομίζουν οι δυστυχείς πανικόβλητοι της Διοίκησης Μπίρμπα ότι θα ξεγελάσουν και θα εντυπωσιάσουν τους συμπολίτες για να τσιμπήσουν κάποιο ποσοστό απ’ αυτούς…

Δείχνοντας σε όλους ότι είναι αδιόρθωτοι διάδοχοι του “Μαυρογιαλούρου” και του “Γκρούεζα”.
Ερχόμαστε στο άλλο μέγα θέμα της κατασκευής τού βρεφονηπιακού σταθμού στο Λιούμη. Η αλαζονεία τους κι εδώ είναι τεράστια, όπως και οι ευθύνες τους.

Και τα ψέματά τους το ίδιο. Ενώ λοιπόν ήξεραν επί 30 και πλέον χρόνια την αντιδικία του Δήμου με τον μακαρίτη ιδιοκτήτη του χώρου – δυο σχεδόν στρέμματα δίπλα σε γνωστό σούπερ μάρκετ επί της οδού Εδέσσης, έλεγαν ηθελημένα ψέματα στον λαό του Λιούμη και σ’ όλο τον αιγαλιώτικο λαό, ότι τάχατες δεν υπήρχε άλλος χώρος για να κατασκευαστεί ο Σταθμός εκτός από τον χώρο τού Πατινάζ, μέσα στο Μπαρουτάδικο.

Μετά τις αντιδράσεις τών κατοίκων τής περιοχής, που έβαλαν τα στήθια τους μπροστά στις μπουλντόζες και τα ΜΑΤ του κ. Καρδαρά και του κ. Μπίρμπα (μόνο μπουλντόζες στη δεύτερη περίπτωση), το απέσυραν, και να που λίγους μήνες πάλι πριν τις εκλογές, επανήλθαν με νέα μελέτη – 2,3 εκατομμύρια προβλέπει για το κόστος κατασκευής – που δήθεν αφορά βιοκλιματική  κατασκευή χωρίς τσιμέντα…

(Ήδη έχουν ομολογήσει την εγκληματική τους εμμονή και τον διχαστικό προηγούμενο λόγο τους).
Έλα όμως που όπως λέει ο σοφός λαός μας, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οι κληρονόμοι τού αποθανόντος πλέον Σταλίκα, πωλούν στον Δήμο μας μέρος τής έκτασης – γύρω στα 500-600 μέτρα – που αν γίνει, μπορεί να στεγάσει περισσότερα από 100 παιδάκια, όλου πλέον τού Λιούμη.
Τι έκανε η Διοίκηση τού Δήμου, αν αναρωτιέστε: Δήλωσε στους εμβρόντητους ιδιοκτήτες ότι θα διεκδικήσει όλο το χώρο – και τα δυο σχεδόν στρέμματα – οδηγώντας πάλι την υπόθεση σε ατέρμονες δικαστικές περιπέτειες με αποτέλεσμα πάλι ο Σταθμός και η κατασκευή του να παραπεμφθεί στο απώτερο μέλλον.

Ε όχι λοιπόν. Δηλώνουμε σήμερα, εδώ, και θα το δηλώσουμε σε όλους τους κατοίκους τού Λιούμη και όλου τού Αιγάλεω. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, θα έλθουμε σε συμβιβασμό με τους νυν ιδιοκτήτες, θα αγοράσουμε την έκταση των 500-600 τ.μ. και εκεί θα κατασκευάσουμε τον ενιαίο μεγάλο Βρεφονηπιακό Σταθμό τού Λιούμη. Που θα του δώσουμε το όνομα τής Ομόνοιας, τής Αγάπης, τής Ενότητας.

Και όχι τού διχασμού και τών αντεγκλήσεων, τής βίας και τού αυταρχισμού.

Ενώ στον χώρο τού Πατινάζ θα κατασκευάσουμε έναν πρότυπο παιδότοπο για τα πιο αδικημένα παιδιά. Τα παιδιά Α.Μ.Ε.Α. τόσο τού Δήμου μας, όσο και γειτονικών Δήμων τής Δυτικής Αθήνας.
Γι’ αυτά τα παιδιά που δεν έχουν να πάνε να παίξουν, να ανασάνουν τα ίδια και οι οικογένειές τους.
Γι’ αυτά τα “άλλα” παιδιά, που κλεισμένα μέσα στα σπίτια τους βιώνουν την απόλυτη απομόνωση και τον απόλυτο κοινωνικό αποκλεισμό και ρατσισμό.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, έχετε πάρει όλοι την έκδοση της εφημερίδας τής “Άλλης Πρότασης για το Αιγάλεω”.

Μέσα της υπάρχει η προγραμματική διακήρυξή μας. Οι βασικοί μας άξονες δράσης θα είναι ο διάλογος, η ανανέωση, η διαφάνεια. Παντού και στα πάντα. Στα έργα, στις προμήθειες, στις προσλήψεις.

Θα σεβαστούμε το δημόσιο χρήμα, το αίμα τών δημοτών μας, μέχρι λεπτού τού ευρώ. Και μια υπόσχεση: Όχι άλλα πλακάκια, “Όχι άλλο κάρβουνο”. Φτάνει πια.

Στην Παιδεία και Διά Βίου Μάθηση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στα τεχνικά συνεργεία, στο πράσινο, στην καθαριότητα, στις νέες τεχνολογίες, στην αγορά τής πόλης, η “Άλλη Πρόταση” θα καινοτομήσει παντού. Με νέες φρέσκιες ιδέες, υλοποιήσιμες προτάσεις, εκδηλώσεις που θα δώσουν χρώμα, ανάσα, ελπίδα για μια ανάταση και ανά-σταση για την πόλη και τους πολίτες τού Αιγάλεω.
Όλ’ αυτά που στερήθηκε και στερείται τα Χριστούγεννα, τη Πρωτοχρονιά, τις Απόκριες, το Πάσχα, την Πρωτομαγιά, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, σε συνεργασία με κάθε ενεργό κύτταρο τής πόλης μας, με τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς όλους, με τον καθένα και καθεμιά συνεργάτη και συμμέτοχο, θα ξαναδώσουν στο Αιγάλεώ μας τη χαμένη του αίγλη και αξία.

Εκδηλώσεις μέσα στο άλσος μας, αφού προηγηθούν τα έργα διαμόρφωσης και αποκατάστασης – υποδομής – αλλά και σε κάθε διαμέρισμα του Δήμου μας.

Που θα συμπεριλάβουν μουσική, χορό, κινηματογραφικό φεστιβάλ, εβδομάδα λαϊκού τραγουδιού με την επωνυμία τού λαϊκού βάρδου, “Γ. Ζαμπέτας”, εβδομάδα νέων καλλιτεχνών, θα φέρουν την πολυπόθητη άνθηση στην πόλη μας.

Στις Απόκριες θα γιορτάζουμε με τα “Εξ αμάξης”, το αρχαιότερο λατρευτικό έθιμο της πατρίδας μας, κι ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο…

Νέοι καλλιτέχνες – κύρια παιδιά από την πόλη μας – θα γεμίσουν όλους τους δημόσιους χώρους και τοίχους με καλαίσθητα καλλιτεχνικά γκράφιτι που θα αντικαταστήσουν τα - δίκην γκέτο – φασιστικά, ναζιστικά, σεξιστικά και αντικοινωνικά γκράφιτι που κακοποιούν την πόλη και το περιβάλλον.

Θα δώσουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στην κοινωνική Οικονομία και τις δομές της, στη συνεργασία με τα δυο πανεπιστημιακά ιδρύματα που εδρεύουν στην πόλη μας, για να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη και να τον απαλλάξουμε από τον βραχνά της απίστευτης γραφειοκρατίας τού σήμερα. Το παράδειγμα τού Δήμου Τρικάλων είναι το φετινό όραμα που θα παλέψουμε να προσεγγίσουμε, αξιοποιώντας κάθε πρόγραμμα και υποπρόγραμμα που αφορά την Κοινωνία τής Πληροφορίας, αλλά και της Κοινωνικής Οικονομίας.

Στον τομέα τής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχοντας σαν παράδειγμα τον γειτονικό μας Δήμο Περιστερίου, θα εμπλουτίσουμε τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα και δομές, με νέα καινούργια, απευθυνόμενα στα χαμηλότερα – πληττόμενα από τη σοβούσα οικονομική κρίση – λαϊκά στρώματα τού Δήμου μας.

Στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, νέοι θεσμοί και δράσεις παντού, με κυριότερη την ίδρυση τριών μουσείων: Τού Αθλητικού Μουσείου, τού Καλλιτεχνικού Μουσείου στον χώρο κάτω από τις εξέδρες τής Θηβών στο Δημοτικό Στάδιο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης” και του Μουσείου Ελιάς στο κτήμα Μερκάτη, απέναντι από το Τρίτο Νεκροταφείο, εκεί που υπάρχει το τελευταίο μικρό κομμάτι από τον Αρχαίο Αττικό Ελαιώνα.

Και βέβαια – επιτέλους – θα ξεκολλήσουμε και θα ξεκινήσουμε τη μεγαλύτερη επένδυση – από συντάξεως τού Δήμου μας – τής κατασκευής τού μεγαλύτερου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων τής Νοτιοανατολικής Μεσογείου, στον χώρο τής επισκευαστικής βάσης τού Μετρό, εντός τού Αιγάλεω, κάτω από τον Κηφισό.

Πρόκειται για μια επένδυση 286 εκατομμυρίων ευρώ, με 300 και πλέον θέσεις εργασίας, που θα επιδιωχθεί το μεγαλύτερο μέρος του να καλυφθεί από Αιγαλιώτες και Αιγαλιώτισσες που θα αλλάξει τη μοίρα τής πόλης και τού μέλλοντός της.

Που θα φέρει νέες επενδύσεις στην πολυπόθητη περιοχή τού Ελαιώνα, υποδομές, και επιτέλους θα αποδώσει ως αντισταθμιστική, πολύτιμους πόρους και χώρους Αθλητισμού και Πολιτισμού, Πράσινου και Έργων Υποδομής που θα ωφελήσουν όλη την πόλη.

Και θα ξαναφέρει επί τάπητος την επαναφορά πολύτιμων δημόσιων υπηρεσιών, όπως π.χ. της Τροχαίας, της Αστυνομίας, αλλά και τού ΙΚΑ, που έφυγαν από την πόλη μαζί με πολλές άλλες, τις προηγούμενες 4ετίες με ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης και τής υποτονικής – εκάστοτε – αντιδράσεις τής Δημοτικής Αρχής.

Οι οποίες ως κομματικές διοικήσεις υποτάχθηκαν χωρίς καμία αντίδραση στους κομματικούς – πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Διαδοχικές διοικήσεις κομματικών υπαλλήλων με διαδοχικές ευθύνες που μετέτρεψαν την άλλοτε πρωτεύουσα τής Δυτικής Αθήνας, σ’ ένα παρακμιακό χωριό. Όχι μόνο με τη Διοίκηση Μπίρμπα, αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων τών κ.κ. Καρδαρά, Καλογερόπουλου. Γι’ αυτό όλες μαζί αυτές οι παρατάξεις που διοίκησαν το Αιγάλεω – συμβιβασμένες κι άβουλες – συμπράττουν στην ουσία σε όλες σχεδόν τις αποφάσεις, και σιωπούν στην αποψίλωση και διάλυση όλων τών δημοσίων υπηρεσιών στην πόλη μας, βγάζοντας έτσι για τα μάτια τού κόσμου, αναιμικές διαμαρτυρίες που υποδηλώνουν ακριβώς την πλήρη κατάρρευση και αδυναμία τους να αρθρώσουν ένα αναγεννητικό όραμα για την πόλη.

Κάτι που μόνο η “Άλλη Πρόταση” μπορεί να πραγματώσει. Όπως το έπραξε και στο μέγα θέμα τής εγκατάστασης δεκάδων κεραιών – ήδη έχουν ξεπεράσει τις 80 – κινητής τηλεφωνίας στον Δήμο μας.
Στον πρόσφατο δημόσιο διάλογο – διαβούλευση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο τού υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής τού κ. Παππά, συμμετείχαν περισσότεροι από 970 Έλληνες απ’ όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα και Δήμους. Εκτός από τον υποφαινόμενο ομιλούντα, επικεφαλής τής “Άλλης Πρότασης για το Αιγάλεω” Κωνσταντίνου Σάμιου, εις μάτην θα αναζητεί κανείς κάποιον από όλες τις δημοτικές παρατάξεις…

Ούτε ο κ. Μπίρμπας, ούτε ο κ. Γκίκας, ο κ. Κάντζος, η κ. Μερκουράκη, ο κ. Σκλαβούνος, ο κ. Βαϊνάς, η κ. Δάγκα, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να συμμετέχει στον διάλογο για την προάσπιση τής δημόσιας υγείας και τού περιβάλλοντος στην πόλη, στη δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε από τις 19 Οκτώβρη και ολοκληρώθηκε στις 2 Νοέμβρη.

Μόνο η “Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω” διαμαρτυρήθηκε, έγραψε, πρότεινε. Κανένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος, αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, δεν μπήκε στον κόπο, δείχνοντας μια ασύγγνωστη απάθεια – και – σ’ αυτό το Μέγα θέμα που αφορά το παρόν και το μέλλον τών πολιτών και τών νέων παιδιών τής πόλης, με τις αναμφισβήτητες επιδράσεις πάνω στην Υγεία.

Έτσι απέδειξαν για μια ακόμα φορά την ανεπάρκειά τους. Την πλήρη απαξίωσή τους να ασχοληθούν με την υγεία και την προστασία – πρόληψη τών νέων παιδιών που έρχονται από πίσω, και ποιος ξέρει τι μπορεί να υποφέρουν…

Ναι αγαπητοί φίλοι και φίλες. Είναι αυτοί που θα ζητήσουν σε λίγους μήνες την ψήφο σας… Για να δικαιώσετε τι; Την αφωνία τους; Την ανεπάρκειά τους; Την υποταγή τους; Το αντι-αναπτυξιακό τους – δήθεν – όραμα;

Εμείς εδώ απόψε, διακηρύττουμε ανοιχτά σαν “Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω”, ότι θα “ματώσουμε τη φανέλα” για το Αιγάλεω και μόνο γι’ αυτό… Θα γυρίσουμε σπίτι – σπίτι, γειτονιά – γειτονιά, μαγαζί – μαγαζί, στενό – στενό, για να γεμίσουμε αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη, ότι ναι, μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον τής πόλης. Με ψηλά το κεφάλι θα γυρίσουμε σελίδα. Τέρμα πια η κομματοκρατία, οι κομματικές επετηρίδες, οι αποφάσεις τών κομματικών γραφείων και μηχανισμών, πριν από εμάς για εμάς…

Τέρμα πια στα “κομμένα χέρια” τών χαμένων 4ετιών που οδήγησαν και οδηγούν νομοτελειακά σε βέβαιη καταστροφή τον Δήμο μας με τη μετατροπή του σε Δημοτικό Διαμέρισμα άλλου γειτονικού Δήμου (Αθήνα, Πειραιά, Περιστέρι, Νίκαια). Σε μια – επικείμενη – διοικητική μεταρρύθμιση – απορρύθμιση την ονομάζουμε εμείς – που θα πρέπει να μας βρει ισχυρούς για να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα τού Δήμου Αιγάλεω ως ανεξάρτητου ισχυρού Δήμου τής Δυτικής Αθήνας.
Τέρμα πια από εμάς στη διοίκηση τού Δήμου οι οσφυοκαμψίες, οι χαιρετούρες και τα υποτακτικά ραβασάκια προς την κεντρική εξουσία.

Αλλά και οι παλαιοκομματικές μικροεξυπηρετήσεις, τα μπιλιετάκια, τα ρουσφετάκια και τα μικροσυμφέροντα.

Έλεος πια… Μπαίνοντας στην τρίτη 10ετία τού 21ου Αιώνα, το Αιγάλεω θα ξανασηκωθεί όρθιο και δυνατό…

Η “Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω” σας καλεί όλους και όλες να συμπορευθούμε σ’ αυτό τον τίμιο, τιτάνιο αγώνα για να ξανακάνουμε το Αιγάλεω πρωτεύουσα τής Δυτικής Αθήνας.
Δίπλα σε μένα και τους άξιους συνεργάτες μου, που ήδη μ’ έχουν πλαισιώσει και σηκώνουμε μαζί τη σημαία τού αγώνα για την απελευθέρωση τής πόλης από τις κομματικές ελίτ που στην κυριολεξία το σέρνουν με τους όποιους κομματικούς χαλκάδες, στον αφανισμό και τη διάλυση.

Σ’ αυτό τον αγώνα, κανένας και καμιά δεν περισσεύει.

Γραφτείτε μέλη τής μοναδικής γνήσιας ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης τού Αιγάλεω. Δώστε μας την ευκαιρία να έλθουμε στα σπίτια σας και κερνώντας μας την αγάπη σας μόνο, καλέστε τους συγγενείς σας, τους φίλους σας, τους γείτονές σας, τους συνεργάτες σας, να μας ακούσουν, να τους ακούσουμε, να αναδιαμορφώσουμε το κοινό Μέτωπο στον κοινό αγώνα για την απελευθέρωση, την ανάταση και ανά-σταση τής πόλης μας. Και μαζί θα ξαναφτιάξουμε το Αιγάλεω τών προσφύγων παππούδων και γιαγιάδων, τών ελπίδων και οραμάτων τους, τών πατεράδων και τών μανάδων με τους αγώνες και τις αγωνίες τους, τών δικών μας ελπίδων για τα παιδιά μας, για έναν τόπο που θα τους κληροδοτήσουμε με δομές και υπηρεσίες, που τους πρέπει και τους αξίζει.

Μ’ αυτό το Αιγάλεω που έβγαλε κάποτε θρύλους σαν τον Σταύρο Μαυροθαλασσίτη που πρέπει κάποιοι να αισθάνονται πολύ άβολα που την κληρονομιά του την αυτοδιοικητική τη μετέτρεψαν σε μια κομματική υποχρέωση.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, τον ερχόμενο Μάη, στις 26, το Αιγάλεώ μας, όλοι εσείς, αλλά και οι χιλιάδες συμπολίτες μας που θα έλθουμε κοντά τους, η συντριπτική πλειοψηφία αυτού τού υπέροχου λαού, που μέρος του είμαστε εμείς, εδώ, απόψε, θα βγάλει στην Διοίκηση τού Δήμου, την άλλη, την ξεχωριστή, την αγνή, την ανεξάρτητη αυτή αυτοδιοικητική παράταξη, την “Άλλη Πρόταση” με τον Κωνσταντίνο Δ. Σάμιο, δήμαρχο, και πολλούς και πολλές από τους άξιους συνεργάτες του στη Διοίκηση τού Δήμου.

Μέχρι τότε σαν προγραμματισμό δράσης, στα μέσα τού Γενάρη θα συνυπογράψουμε όλα τα μέλη τής παράταξης, το καταστατικό λειτουργίας της, υποβάλλοντας το στα αρμόδια δικαστήρια για την τυπική έγκριση λειτουργίας της.

Στις 2 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνεστίαση και κοπή τής πρωτοχρονιάτικης πίτας σε γνωστή κοσμική ταβέρνα τής πόλης για οικονομική ενίσχυση τής παράταξης, όπου και θα ανακοινωθεί ο τελικός κατάλογος τών υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της για τις εκλογές.
Στις αρχές Φλεβάρη – αμέσως μετά τη συνάντηση – θα λειτουργήσουν τα γραφεία μας. Σ’ αυτούς τους 6 μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, θα σηκώσουμε τις επαφές, τις περιοδείες, τις ομιλίες σπίτι – σπίτι, ενώ θα τυπώσουμε την εφημερίδα με τα ονόματα και τα βιογραφικά τών υποψηφίων, μπροσούρες και τρικάκια για να τα μοιράσουμε σε όλες τις επαφές μας.

Αφίσες δεν θα τοιχοκολλήσουμε, παρά μόνο στα σπίτια τα δικά μας, στις επιχειρήσεις – γραφεία μας και στα αυτοκίνητά μας. Δεν χρωστάει τίποτα η πόλη, και ούτε έχουμε και θέλουμε να επικαλεστούμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ αυτές τις εποχές τής σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Όλη τη δράση τής παράταξής μας μπορείτε να παρακολουθήσετε στη σελίδα “Άλλη Πρόταση” στον ιστοχώρο Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook – “Άλλη Πρόταση για το Αιγάλεω”, ενώ υπό κατασκευή είναι και θα λειτουργήσει η επίσημη ιστοσελίδα τής παράταξης.
Σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη τής καρδιάς μας.

Απ’ αυτή τη μεγάλη βραδιά για όλους μας, και μετέπειτα, ενωμένοι, αγαπημένοι, ένα να έχουμε στο νου:

Ήδη τους έχουμε κερδίσει… Σε αξιοπρέπεια. Σε ειλικρίνεια. Στον τίμιο αγώνα που θα δώσουμε…
Και θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω τα λόγια τού Γκάντι: “Πρώτα σε αγνοούν, έπειτα σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν”.

Στο τέλος τους νικάς… Κι εμείς θα τους νικήσουμε. Από σήμερα ελεύθεροι και με απόλυτη βεβαιότητα να ‘στε σίγουροι ότι θα τους νικήσουμε.

Σας ευχαριστώ… Με τη νίκη στις 26 Μάη όλα πρέπει και μπορούν να αλλάξουν.

  • για τον ΠΑΛΜΟ - Ανδρέας Τασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου