Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ επιστροφή από δικαστικές αποφάσεις. - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ





  Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για να επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα σε συνταξιούχο. Το Δώρο Χριστουγέννων, Δώρο Πάσχα, Επίδομα Αδείας από την κύρια την Επικουρική σύνταξη και τις κρατήσεις που έγιναν με τον ν.4093/2012 για όσους είχαν άθροισμα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ.
  Επειδή η απόφαση δημιουργεί προσδοκίες και ερωτήματα σε όλους τους συνταξιούχους πράγμα που επωφελούνται διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των συνταξιούχων το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας διευκρινίζει τα εξής :

  Η απόφαση είναι πρωτόδικη και ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση.
Δεν είναι ιστορική απόφαση όπως την ονόμασαν ορισμένοι για ευνόητους λόγους. Τέτοιες αποφάσεις έχουν βγει κι άλλες και ακολουθούν τον μακροχρόνιο δρόμο της δικαιοσύνης που αν τελικά τελεσιδικήσουν έρχονται οι κυβερνήσεις και τις καταργούν με νόμο.
Αυτό έγινε και με την απόφαση του ΣτΕ τον Ιούνιο του 2015 όπου έκρινε αντισυνταγματικό το κόψιμο των συντάξεων.
Η απόφαση αυτή του ΣτΕ πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Να διακοπεί η κατάργηση των δώρων και να δίνονται κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους», ακυρώνει την μείωση στο σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης για ποσό άνω των 1000 ευρώ. Αυτή η απόφαση όπως και άλλες πρωτόδικες αποφάσεις που αφορά όλους τους συνταξιούχους δεν εφαρμόστηκε ποτέ με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης επίμονα αρνείται να δώσει τα χρωστούμενα σε όλους τους συνταξιούχους.

  Κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ επιστροφή από δικαστικές αποφάσεις.
  Στη συνέχεια η κυβέρνηση έφερε το ν.4387/2016 και το ν.4372/2017 νόμοι Κατρούγκαλου που ενσωματώνουν τους προηγούμενους νόμους και επιβάλει νέα κατακρεούργησει των συντάξεων. Και έπονται καινούργιες περικοπές.

Δεν χρειάζονται τα δικαστήρια για να μας πουν ότι είναι αντισυνταγματικά, ότι είναι άδικα, τα λέμε και τα επαναλαμβάνουμε στις συγκεντρώσεις, στα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, είναι πληρωμένα με αίμα, με δικά μας χρήματα και ζητάμε με πολιτική απόφαση να επιστραφούν αυτά σε όλους τους συνταξιούχους, όπως επίσης και το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, και όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει με τους αντιασφαλιστικούς νόμους και ακόμα να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις. Τα μόνα χρήματα που πήραν πίσω οι συνταξιούχοι δόθηκαν με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης κάτω από τους μεγάλους αγώνες των συνταξιουχικών οργανώσεων και των συνταξιούχων όπως έγινε με τον ΕΟΠΥΥ και με τις Επικουρικές.

  Οι συνταξιούχοι να απευθύνονται στα σωματεία τους να μην προσφεύγουν σε αγωγές, να καταδικάσουν αυτούς που συμπλέουν με τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία και κύρια τα διάφορα Δίκτυα, που λένε ότι είναι ιστορική απόφαση, καλούν τους συνταξιούχους σε δικαστικές αγωγές με το αζημίωτο, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ - Τύπος που στηρίζουν όλοι μαζί αυτή την εκστρατεία.

  Επιμένουμε στο πλαίσιο αιτημάτων όπως κατά καιρούς το έχουμε δώσει στο Πρωθυπουργό και απαιτούμε η κυβέρνηση να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματα μας, χωρίς αγωγές, χωρίς αιτήσεις και προαπαιτούμενα. Μπροστά μας έχουμε τις νέες περικοπές από τον νόμο Κατρούγκαλου και καλούμε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν όλοι μέρος στο μαραθώνιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Συντονιστική Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ,
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ 
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907
E-mail osika@otenet.gr
                                           Αθήνα 17/10/2018

Υπόμνημα προς τους Υπουργούς Εργασίας.

 1. Υπουργό εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
    κ. Έφη Αχτσιόγλου
2. Υφυπουργό, εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
    κ. Αναστ. Πετρόπουλο
Κυρία υπουργέ.
Κύριε υφυπουργέ.                                                                                       
Δεν φθάνει που οι συνταξιούχοι της χώρας μας  έχουν  να αντιμετωπίσουν, τα δεινά από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία ορισμένα ΜΜΕ, μέρος του τύπου που με την αφορμή μιας ακόμη θετικής πρωτόδικης απόφασης βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν βούτυρο στο ψωμί τους και να οικονομήσουν και αυτοί από την δυστυχία μας.
Ονόμασαν την απόφαση ιστορική, εμφάνισαν τον συνάδελφο από την Θεσσαλονίκη ότι πήρε τα χρήματα, και καλούν δυόμιση  εκατομμύρια συνταξιούχους να τρέχουν για νέες αιτήσεις και αγωγές. Όλα αυτά την στιγμή που πολύ καλά γνωρίζουν ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, ότι ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση και αυτή η απόφαση όπως και άλλες θετικές αποφάσεις ακολουθούν ένα μακροχρόνιο δικαστικό δρόμο που στο τέλος οι κυβερνήσεις με πολιτικές αποφάσεις δεν τις εφαρμόζουν. Αυτό έχει γίνει με την απόφαση του ΣτΕ (Συμβουλίου Επικρατείας) του Ιούλη του 2015 που η κυβέρνηση δεν την έχει εφαρμόσει. 
Η ΣΕΑ των συνταξιουχικών μας  οργανώσεων διεκδικεί όσα μας αφαίρεσαν όλες οι κυβερνήσεις,  τις συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, την υγεία, τα δώρα μας, τα πάντα. Είναι πληρωμένα με το αίμα μας και την δουλειά μας, δεν μας χαρίστηκαν δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση σε κανένα τραπεζίτη σε κανένα δανειστή. Είμαστε σε ένα μαραθώνιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την αρχή του χρόνου για όλα τα παραπάνω αλλά και  να καταργηθεί ό νόμος 4387/16, που έρχεται να μας ισοπεδώσει.  Διεκδικούμε τα πάντα δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.
Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει της αποφάσεις του ΣτΕ του Ιούλη του 2015 και να αποδώσει σε όλους του συνταξιούχους τα δώρα τους και τις διαφορές που προκύπτουν στις συντάξεις.
Επίσης σας καλούμε άμεσα, με παρέμβασή σας να σταματήσετε  το αίσχος της εκμετάλλευσης των συνταξιούχων με αφορμή την έκδοση δικαστικών αποφάσεων και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη, όπως με την  επιστροφή των παρακρατηθέντων από την υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης από τις επικουρικές, και να αποδώσετε αυτά που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς να προσφεύγουν σε αιτήσεις, δικαστικές αγωγές και προαπαιτούμενα με πολιτική απόφαση.   


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

Έλλης 37 και Αδριανουπόλεως Αιγάλεω, τηλ.- fax: 210 5989683

MAIL:ssikaegaleo@gmail.com



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

 & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23–4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ 10552 ΑΘΗΝΑ

 ΤΗΛ. (210)5201573-5229442 FAX 2105229 907

http://www.osika.gr  E – Mail: osika@otenet.gr 



                                                                  Αθήνα 12/10/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου