Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Δημήτρης Μπίρμπας, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας: " Η Αυτοδιοίκηση, δυστυχώς, οδηγείται σε αδιέξοδο"


Τα «ιστορικά» συνέδρια ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ και οι συνελεύσεις με τις οριακές νομιμοποιητικές συμμετοχές και τις ακόμα λιγότερες παρουσίες στις αποφάσεις των fast track διαδικασιών τους, «ώδιναν όρος και έτεκαν μυ».
 Η Αυτοδιοίκηση, δυστυχώς, οδηγείται σε αδιέξοδο, γεγονός που φάνηκε και στην ισχνή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο Υπουργείο.

Η προσπάθειά μας, όσων διαφώνησαν με τη λογική της μη συζήτησης σε πρώτη φάση και την απόσυρσης στην τωρινή, είναι και θα είναι η ουσιαστική συμμετοχή στο διάλογο με την εκάστοτε κυβέρνηση, για τη βελτίωση των συνθηκών καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας και των λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης.

Με αυτή την άποψη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της 16ης Μαΐου θεωρήσαμε ως θετικό στοιχείο την υπαναχώρηση της πλειοψηφίας και την συμμετοχή, έστω και εμμέσως, στην διαδικασία βελτίωσης του Σχεδίου Νόμου «Κλεισθένης», με τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής. Τα αποτελέσματά της και οι προτάσεις της (διαφωνίες και προσθήκες) θα κατατεθούν στην κοινωνία, την πολιτική ηγεσία, τα πολιτικά κόμματα.

Πολυδάπανες διαφημιστικές καμπάνιες και περιοδείες ανά την Ελλάδα δεν έχουν την έγκρισή μας. Η πρότασή μας ήταν: συνάντηση με τον Υπουργό, τον Πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, μετά την επεξεργασία και την διαμόρφωση εναλλακτικών προτάσεων επί του νομοσχεδίου.

*Δήλωση του Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, επικεφαλής της παράταξης της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας - Δελτίο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου