Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΤΟ «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ


*ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ

Το 1ο παγκοσμίως «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», συνεχίζει την πορεία του για όλη την Ελλάδα και περνάει από το Δήμο Αιγάλεω. 

*Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σήμερα Δευτέρα 30/4/2018, 1η ημέρα στο Δήμο Αιγάλεω, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Μπίρμπας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης κος Νικόλαος Νικητάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κα Γιάννα Χριστόγλου και πολλοί μαθητές από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, για να γιορτάσουν το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα.



Ο κος Μπίρμπας δήλωσε: "Ο Δήμος Αιγάλεω έχοντας προτεραιότητα την βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, συμμετέχει στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια αλλαγής της αντίληψης για την ανακύκλωση. Μειώνουμε τα απορρίμματα, επαναχρησιμοποιούμε, προστατεύουμε το περιβάλλον, ανακυκλώνουμε. Γιατί το μέλλον του πλανήτη είναι ευθύνη όλων μας, αλλά «ανήκει» πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές”.

* .ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Ήδη έχει προγραμματιστεί να επισκεφθούν το κινητό Κέντρο πάνω από 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11/5/2018, οι οποίοι μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο, που πραγματοποιείται στο 2ο επίπεδο του κέντρου, θα εκπαιδευτούν και θα συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης.

* ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

* ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΑ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» θα βρίσκεται στο Δήμο Αιγάλεω στα εξής σημεία:

ΣΗΜΕΙΟ 1     Σουλίου & Πελοποννήσου

ΗΜΕΡΕΣ        ΑΠΟ 30/4/2018 ΕΩΣ 2/5/2018

ΣΗΜΕΙΟ 2     Ορυζομύλων & Ιασίου
ΗΜΕΡΕΣ        ΑΠΟ 3/5/2918 ΕΩΣ 4/5/2018

ΣΗΜΕΙΟ 3     Βορείου Ηπείρου & Μίνωος

ΗΜΕΡΕΣ        ΑΠΟ 7/5/2018 ΕΩΣ 9/5/2018

ΣΗΜΕΙΟ 4     Μοσχονησίων & Θηβών
ΗΜΕΡΕΣ        ΑΠΟ 10/5/2018 ΕΩΣ 11/5/2018
 
* ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ

Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 17:00
Μικροί, μεγάλοι ανακυκλώνουν, εκπαιδεύονται μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και αποκτούν γνώση για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος και κερδίζουν μεγάλα έπαθλα:
ACTION CAMERA
TABLET
ΗΧΕΙΑ BLUETOOTH

Περιμένουμε όλους του δημότες του Αιγάλεω στο πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα,
 …γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου!


1.
2.
3.
4.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
5
6.
7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου