Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Με επιτυχία η συνδιάσκεψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ




Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στον Πολυχώρο του Δήμου Αιγάλεω, «Ελληνικό Μολύβι», η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε  συνδιάσκεψη με θέμα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στα πλαίσια της διαδικασίας, οι αντιπρόσωποι του κόμματος είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της περιοχής, αλλά και να καθορίσουν την στρατηγική τους για την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Κοινός τόπος για όλους τους παρευρισκόμενους αποτέλεσε η αντίληψη ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως φορέας λαϊκής εξουσίας, είναι απολύτως σημαντικός, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα εξ’ αιτίας των μνημονιακών περιορισμών.

Η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση – με κομβικότερη την καθιέρωση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής  – μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική ανασυγκρότηση και ισχυροποίηση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκηση με τρόπο που θα οδηγήσει στην αποκέντρωση της εξουσίας και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας μέσω της συμμετοχής των πολιτών.

Για τους λόγους αυτούς, το επόμενο διάστημα, οι δυνάμεις του κόμματος θα εργαστούν για την προώθηση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πρότασης που ως στόχο θα έχει την ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την εμπέδωση μιας αντίληψης, για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, που θα προτάσσει την κοινωνική πολιτική και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστούν, μεταξύ άλλων, για την καθιέρωση του εναλλακτικού μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας. 
Από την συζήτηση αναδείχθηκαν μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από την κυβέρνηση ή την Περιφέρεια Αττικής, τόσο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα στα σύνορα Ιλίου-Περιστερίου, στο Ρέμα της Εσχατιάς και στην Λ. Αθηνών, όσο και  για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όπως, η δημιουργία νέου υγιούς φορέα διαχείρισης και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», η αποκατάσταση και η αξιοποίηση του Καμινιού της Πετρούπολης, τα σημαντικά έργα ανάπλασης της περιμετρικής περιοχής και των κοινόχρηστων χώρων του Μπαρουτάδικου στο Αιγάλεω και η ανάδειξη του ΜΠΛΟΚ 15 στο Χαϊδάρι ως ανοιχτού  και προσβάσιμου χώρου ιστορικής μνήμης. 

Τέλος, αναδείχθηκαν σημαντικές διεκδικήσεις που αφορούν σε ελεύθερους χώρους ή χώρους ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς όπως, η ανάπλαση της Ακτής Σκαραμαγκά και η ανάδειξη της Ιεράς Οδού στο Χαϊδάρι, η δημιουργία Πάρκου Ραδιοφωνίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ίλιον, η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους, η αξιοποίηση του χώρου της ΒΙΟΧΡΩΜ στην Αγία Βαρβάρα κ.α.

Τα ζητήματα αυτά – μεγάλης υπερτοπικής σημασίας για την ευρύτερη Δυτική Αθήνα – θα αποτελέσουν κομβικά πεδία διεκδίκησης από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.
Στις εργασίες τις συνδιάσκεψης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ο Αν. Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς, ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Τζούλιο Συναδινός, η Αντιπρόεδρος του ΕΣΔΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά, το μέλος της Π.Γ. της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κατερίνα Κνήτου, το μέλος της Π.Γ. της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος του Οργανωτικού Γραφείου, Πέτρος Καραγιώργος, καθώς και πλήθος Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.

                                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου