Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μεγάλη προσέλευση για δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου



Μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν οι δημότες για τη δωρεάν σπιρομέτρηση – μέτρηση μονοξειδίου του άνθρακος, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Δήμου Φυλής.


Μέσα σε τέσσερις ώρες εξετάστηκαν από το κλιμάκιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας περίπου 80 δημότες.


Τις μετρήσεις πραγματοποίησαν οι τεχνικοί του κλιμακίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Eταιρείας, Διορέλης Δρούγιας και Στέργιος Γιώτας, και τα αποτελέσματα αξιολόγησαν αμέσως μετά, δίνοντας παράλληλα και οδηγίες προς τους εξεταζόμενους, οι Πνευμονολόγοι – Φυματιολόγοι Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Γεώργιος Χρας, οι οποίοι προσέφεραν και αυτή τη φορά εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Η σπιρομέτρηση είναι ολιγόλεπτη εργαστηριακή εξέταση που μετρά τη ροή του αέρα στους πνεύμονες και συμβάλει στη διάγνωση διαφόρων πνευμονικών νοσημάτων, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Η δωρεάν σπιρομέτρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει κατά καιρούς το ΚΑΠΗ για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, καθώς και των δράσεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών νοσημάτων.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Υπεύθυνος των ΚΑΠΗ, Δαυίδ Μαύρος, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ευχαριστώντας τον Πρόεδρο, Σπύρο Ζακυνθινό, και τους τεχνικούς του κλιμακίου κ.κ. Δρούγια και Γιώτα, ενώ απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στους ιατρούς κ.κ. Χρα και Κωνσταντόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου