Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Πετρούπολη - Δημοτική Αρχή μαζί με γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την κωλυσιεργία στην κατασκευή του νέου κτιρίου. 13ο Νηπιαγωγείο



 Την Τετάρτη, 10/01, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στις ΚΤΥΠ, προκειμένου η Δημοτική Αρχή μαζί με γονείς, που τα παιδιά τους φοιτούν στο 13ο Νηπιαγωγείο, να διαμαρτυρηθούν για την κωλυσιεργία στην κατασκευή του νέου κτιρίου.

    Από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Ανθή Ζορμπά, Ρούλα Κανέλλη και Μανώλης Δαλέντζας, ενώ το παρόν έδωσαν και παράγοντες της Νομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας.

    Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανθή Ζορμπά, ανέφερε τις επανειλημμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και τις πιέσεις για την κατασκευή του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου τα τελευταία χρόνια.

Τόνισε ότι η υπομονή έχει εξαντληθεί και η αγανάκτηση των γονιών είναι πλήρως δικαιολογημένη, αφού τα παιδιά τους στεγάζονται σε δύο χώρους μη κατάλληλους, σε μισθωμένα κτίρια του 1956 και του 1971, καθιστώντας ταυτόχρονα δύσκολη την εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου.

Επισήμανε, επίσης, ότι το έργο που ξεκίνησε τον Γενάρη του 2017 και διακόπηκε μόλις 3 μήνες μετά πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί.

    Από την πλευρά τους οι παράγοντες των ΚΤΥΠ ενημέρωσαν επί της ουσίας ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον το έργο, παραπέμποντας μεταξύ άλλων στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες,  προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος και να δημοπρατηθεί εκ νέου το έργο!

    Τονίζοντας τις πολιτικές της υποχρηματοδότησης της Παιδείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Δημοτική Αρχή αποχωρώντας από τις ΚΤΥΠ δήλωσε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Υπουργείου Παιδείας, όπως επίσης και ότι θα προβεί άμεσα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, έχοντας στο πλευρό της τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου, προκειμένου να παρθεί πολιτική απόφαση και να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή του Νηπιαγωγείου.

                                                                                        Η Δημοτική Αρχή
                                                                                           10/01/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου